Leontin Rostaș a fost acuzat că a lovit doi bărbați cu care a avut un conflict în trafic, cauzându-i unuia dintre ei răni grave, pentru care victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale, în timp ce al doilea a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproape 4 ani, pe 10 august 2021, în jurul orei 17:00. Victimele au povestit că, în timp ce se deplasau cu un autoturism Opel spre Calea Clujului, dintre Centrul Civic, au fost claxonați și înjurați de conducătorul auto al unui Volkswagen cu care s-au intersectat la un moment dat. Nu au înțeles ce voia acesta de la ei, astfel că, după un schimb de replici, și-au continuat deplasarea.
Scandal surprins de camerele de supraveghere
Cel din Volkswagen, identificat ulterior ca fiind Leontin Rostaș, nu s-a lăsat și a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă în timp ce a trecut linia continuă și a frânat brusc în fața celeilalte mașini. A coborât și a început să se certe cu cei doi bărbați din Opel. După câte schimburi de replici, Rostaș l-a lovit cu pumnul în cap pe șoferul Opelului, care a căzut la pământ. S-a ridicat cu greu și a încercat să-și revină sprijinindu-se de capotă, în timp ce pasagerul său a fost îmbrâncit de Leontin Rostaș, dar și de un minor care a apărut în fugă dinspre Catedrala Ortodoxă.
Deși a încercat să plece, agresorul a fost oprit de celălalt bărbat care a sunat la 112 și a anunțat Poliția. Ulterior, medicii legiști au stabilit că șoferul Opelului a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale, în timp ce pasagerul din același autoturism și-a revenit după 3 zile de asistență medicală. Primul a cerut 30.000 de euro daune morale, iar al doilea a solicitat instanței să-l oblige pe atacator să-i plătească 5.000 de lei. Judecătoria Oradea le-a considerat excesive și i-a acordat șoferului Opelului 30.000 de lei, iar celuilalt bărbat – 2.000 de lei.
În timpul anchetei, Leontin Rostaș nu a putut fi găsit pentru a fi audiat, dar el s-a prezentat la proces și și-a recunoscut fapta. „Deși faptele au avut la bază un conflict spontan, respectiv o șicanare în trafic, atitudinea prin care s-a recurs la violență nu își găsește justificarea. Se remarcă o nesocotire totală de către
inculpat a regulilor de convieţuire socială, dar și a regulilor ce trebuie respectate de participanții la trafic”, a menționat Judecătoria Oradea în hotărârea dată recent, publicată pe portalul Rejust. Astfel, agresorul a fost condamnat la închisoare cu suspendare și a fost obligat să muncească 60 de zile în folosul comunității.
Decizia instanței nu a fost atacată cu apel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!