bihon.ro Web analytics

600 km pe jos pentru o oră de bucurie donată bolnavilor în fază terminală

600 km pe jos pentru o oră de bucurie donată bolnavilor în fază terminală

La iniţiativa capelanului Marius Cruceru, Hospice Emanuel a lansat la începutul acestui an Campania „Mai dăruiește-mi o oră!” care are ca obiectiv adunarea de fonduri pentru fiecare oră petrecută de personalul clinic alături de un pacient hospice.
Scris de farcas - La iniţiativa capelanului Marius Cruceru, Hospice Emanuel a lansat la începutul acestui an Campania „Mai dăruiește-mi o oră!” care are ca obiectiv adunarea de fonduri pentru fiecare oră petrecută de personalul clinic alături de un pacient hospice.

„Aveți idee cum prețuiesc ultimele ore bolnavii terminali? Cât de mult contează pentru unii dintre ei fiecare minut de respirație normală sau câteva ore în plus fără durere? Ca acele ore de odihnă în plus și câteva ceasuri fără dureri să fie câștigate echipa Hospice Emanuel trebuie să intre în casele suferinzilor. Ce bucurie simt când vine echipa Hospice și le alină durerile! Cum ar dori să prelungească acel timp! În 2018 am făcut 3425 de km numai eu, cu o diferență de nivel de aproape 24.000 de metri, 227 de ore de stat în șa! Anul acesta îmi propun mult mai mult. Sper să trecem de recordul din campania trecută, peste 20.000 de euro adunați pentru îngrijirea bolnavilor terminali”, explică profesorul și capelanul marius Cruceru.

Îi putem ajuta să ofere ore pe care să le trăiască în comfort şi demnitate, transferând în contul Hospice Emanuel suma de 70 lei, pentru a acoperi costul pentru îngrijire paliativă specializată timp de o oră a unui pacient. Există și alternativa de a ne implica în campania „Mai dăruiește-mi o oră!” participând la acţiunile sportive şi motivându-ne prietenii să sponsorizeze kilometrii pe care îi parcurgem pedalând, înotând sau alergând, pentru ca un pacient hospice să poată beneficia de ore de îngrijire care să îi îmbunătăţească calitatea vieţii rămase de trăit.

Înfruntând singurătatea pentru charity

Unul dintre oamenii de suflet care au ales să se implice parcurgând pe jos 600 km este George Dragomir. Ploieștean de origine, George Dragomir a plecat din România în anul 2000, s-a stabilit inițial în Anglia, iar apoi în Germania. A parcurs pe jos distanţa din Hilden – Germania, până în Woking – Anglia cu scopul de a aduna fonduri pentru ca personalul clinic de la hospice să le poată oferi ore de îngrijire paliativă gratuite pacienţilor.

Aventura lui George s-a finalizat după treisprezece zile în care a reuşit să atragă atenţia asupra nevoilor de îngrijire a pacienţilor cu boli incurabile avansate şi să adune suma de 410 USD în beneficiul pacienţilor îngrijiţi de Hospice Emanuel.

„Mă simt privilegiat pentru că mi s-a permis să mă alătur unei astfel de cauze uimitoare! Mersul pe jos spre Anglia a fost un proiect drag sufletului meu. Proiectul a fost o provocare în ce priveşte ducerea lui la îndeplinire şi cu adevărat un privilegiu, întrucât am avut ocazia să cresc gradul de conștientizare față de munca uimitoare pe care o fac cei de la Hospice Emanuel. Chiar dacă am reuşit să finalizez proiectul “My walk to England”, încă mai puteţi face donaţii pentru a sprijini activitatea Hospice-ului Emanuel din Oradea, România. Mulțumesc!”, a transmis George Dragomir.

Conturile în care se pot face donații sunt: HOSPICE EMANUEL, Oradea Romania:

Cont în RON: RO35RNCB0032070239470001; Cont în EUR: RO24RNCB0032070239470005;

Cont în USD: RO78RNCB0032070239470003; Swift code: RNCBROBUXXX.

George Dragomir spune că dorința de a merge pe jos până la Woking a fost o provocare personală căreia a vrut să-i dea și o latură umanitară. „

Cred cu tărie că suntem capabili de mai mult decât credem și din când în când, de-a lungul timpului mi-am propus diferite provocări personale. La începutul anului trecut, mi-am propus să fac acest drum. M-am pregatit cât de bine am putut: fizic, mental, spiritual, iar în 17 mai am pornit la drum. Am vrut să dau acestui proiect personal și o latura folositoare.

Dacă tot fac ceva de genul acesta, ce ar fi să folosim prilejul să atragem atenția asupra unei cauze nobile? Asa ca l-am contactat pe domnul Cruceru si am discutat cu domnia sa. I-am spus ce vreau să fac, când vreau să pornesc, când plănuiesc să ajung, și că voi creea și o pagina pe facebook unde cei care doresc să urmareasca traseul în timp «real» , o pot face.

De asemenea, pagina a fost folosită și pentru a invita potențiali donatori să se alature cauzei. Cea mai mare provocare pe care le-am înfruntat-o pe traseu a fost singuratatea. Faptul că am mers foarte mulți kilometri fără să întâlnesc pe nimeni, în special în Beligia. A trebuit să raționez foarte atent apa, pentru ca nu am avut aproape de niciunde să cumpăr apă sau mâncare. Chiar și prin satele prin care am trecut, nu erau magazine de unde să pot cumpăra apa. Oboseala cea mai puternică a fost cea psihică, pentru că am petrecut două săptămâni cu mine însumi.

Țelul principal al zilei era să nu mă concentrez la distanța care îmi stăte în față, ci să mă gândesc doar la ce am de făcut în acea zi. Fizic am stat bine. În afară de răni tipice unei astfel de acitvităti, dureri de mușchi, o leziune minoră la gleznă am fost în regulă. Am știut ce trebuie să fac la sfârțitul fiecarei zile pentru a mă recupera cât de cât. Timpul fiind scurt totuși, am dus cu mine aceste mici neajunsuri, care s-au accentuat un pic în timp, dar nimic care să lase sechele. Acum sunt complet refacut”, a povestit George Dragomir.

Tânărul spune că a mai avut intenții de acest fel. Se întâmpla pe la jumătatea anului 2000, când a vrut să alerge maratonul de la Londra tot în scop „charity”, dar în timpul antenamentului s-a rănit la spate și a trebuit să renunțe. „În schimb pentru următorii doi ani mi-am lăsat părul să crească și, într-un cadru festiv cu prieteni și sponsori, m-am tuns complet, și am strâns 700 de lire sterline pentru o fundație din România care lucra cu copiii infectați cu SIDA”, a explicat George Dragomir.

Licitație pentru bicicleta lui Luciano Zingarini

Dincolo de sistemul tradițional de adunare de fonduri, activități sportive – kilometri transformați în euro, Marius Cruceru a decis să organizeze și altfel de acțiuni: evenimente, licitații, totul pentru a mai „cumpăra” ore pentru pacienții Hospice Emanuel.

Nu a ezitat să înceapă prin a-și scoate la licitație o bicicletă vintage din colecția sa, „o bicicletă de care mă despart foarte greu pentru că are istoric. Bicicleta este echipată Gipiemme și Suntour blaze. Are ghidolină nouă, șa de epocă, pedalele originale, echiparea originală.

Este o bicicletă de colecție. A aparținut fostului campion italian, Luciano Zingarini (campion al Italiei în 1978), care mi-a dăruit-o, prin intermediul pastorului Dănuț Iacob, în memoria bunului său prieten Gino Bartali.Anul trecut am făcut un tur în memoria acestui ciclist, eroul Gino Bartali, care a salvat de la moarte mai mulți evrei.

Domnul Zingarini ne-a dăruit această bicicletă pentru a o folosi în acest tur. Noi ne-am folosit propriile noastre mașinării. Am hotărît ca banii rezultați să fie donați unei cauze umanitare”, e unul dintre exemplele personale date de inițiatorul acțiunii Marius Cruceru.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.