bihon.ro Web analytics

800 de şomeri noi identificaţi

Printr-un proiect au fost identificate şi înregistrate în baza de date a AJOFM Bihor circa 800 de persoane fără loc de muncă.
Scris de erdei - Printr-un proiect au fost identificate şi înregistrate în baza de date a AJOFM Bihor circa 800 de persoane fără loc de muncă.

Hotel Continental Forum din Oradea a fost, miercuri, 11 februarie 2015, gazda unui focus grup de diseminare a datelor proiectului: „Cercetarea și prognozarea pieței muncii din vestul României. Evidențierea șomajului neînregistrat din județul Arad”. „Este un focus grup pe un proiect comun cu AJOFM Arad, respectiv cu AJOFM Timiş, în care analizăm rezultatele unei cercetări de piaţă desfăşurate anul trecut, prin care din poartă în poartă am încercat să identificăm persoanele care nu erau înregistrate în baza de date a AJOFM Bihor. Am încercat să identificăm cauza, respectiv doleanţele lor de a ocupa un loc de muncă pe piaţa muncii, respectiv de a urma un curs de formare profesională”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea serviciilor furnizate clienților SPO (Serviciul Public de Ocupare) prin dezvoltarea unor soluții de abordare a șomajului neînregistrat, schimb de bune practici cu o instituție transnațională din domeniul cercetării și prognozării Pieței Muncii.

Unul dintre obiectivele specifice proiectului a fost întărirea capacității organizaționale a solicitantului prin metode specifice de abordare a șomajului neînregistrat la nivelul județului. De asemenea s-a încercat îmbunătățirea mecanismelor și instrumentelor în domeniul ocupării forței de muncă prin analiza actuală și reală a pieței regionale a muncii și transferul de bune practici. Îmbunătățirea gradului de ocupare la nivelul județului prin crearea, actualizarea continuă și implementarea bazei de date privind șomerii neocupați și neînregistrați și oferirea serviciilor specifice SPO către un număr mai mare de astfel de persoane este un alt obiectiv al proiectului.

În cele trei județe cercetate – Arad, Timiș și Bihor, au fost vizitate peste 31.000 de gospodării pentru a identifica persoanele relevante din punct de vedere al proiectului, peste 6000 de persoane au fost intervievate cu ajutorul unor chestionare complexe cuprinzând 100 de întrebări, concepute de partenerii în proiect. Peste 3.000 de persoane neocupate și neînregistrate au beneficiat de servicii specifice SPO și au răspuns la chestionare de satisfacție.

În Bihor

În judeţul Bihor au fost identificate circa 800 de persoane, în cele trei zone în care au avut loc aceste acţiuni: Aleşd, Beiuş şi Salonta. „Persoanele au fost înregistrate în evidenţele noastre. Nu aveau informaţii despre serviciile pe care le oferim. Sunt cei care într-adevăr vor să lucreze şi au participat la cele trei burse organizate în cele trei oraşe amintite”, a explicat directorul AJOFM Bihor.

În urma burselor organizate în cadrul proiectului, în judeţul Bihor au fost angajate circa 250 – 300 de persoane. Domeniile în care au fost angajate aceste persoane sunt specifice zonelor respective: Aleşdul – industria uşoară, Beiuşul – construcţiile şi producţia alimentară şi Salonta – industria prelucrătoare şi montatoare plus micii angajatori.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protocol de colaboare PMO Oradea - CJ Bihor, pentru organizarea de evenimente culturale
  Instituțiile de cultură din subordinea CJ Bihor vor fi implicate în organizarea de noi evenimente, iar APTOR și AMD le vor promova la nivel local și internațional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucian Mocan, olimpicul care a contestat nota 9,90 și a luat 10
  “Nu am înțeles și nu voi înțelege de ce acei profesori corectori nu mi-au acordat nota maximă de la început”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cât costă un bilet de tren până la Cluj, București sau Mangalia după scumpire
  Biletele de tren s-au scumpit în medie cu 20% începând cu luna iulie.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Meniul Zilei cu aromă spaniolă la Restaurant El Quijote Oradea! În fiecare săptămână va fi diferit!
  Te-ai săturat de aceleași opțiuni de mâncare la meniul zilei? Nu mai știi ce să mănânci la muncă? Nu mai știi ce să comanzi la birou?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caniculă urmată de furtuni, după care revine canicula
  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de top cod galben de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  StarShinerS – locația ideală pentru ținuta ta de vis!
  Sunt peste 14 ani de când funcționăm pe piața din România, dar și cea internațională. 14 ani de muncă asiduă, de continuă dezvoltare și dorință de a revoluționa piața vestimentară.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.