bihon.ro Web analytics

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat: Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, pe lista roșie

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat: Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, pe lista roșie

CNSU a actualizat, vineri, noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat.
CNSU a actualizat, vineri, noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit CNSU, cei care vin în România din state UE, Spațiul Economic European sau din Elveția, cei care vin dintr-o zonă verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă: au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

În schimb, pentru cei care vin în România dintr-o zonă roșie este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală, aflându-se între cea de-a 18-a și a 180-a zi de infectare.

Sunt scutiți de carantină și cei care prezintă un test negativ COVID și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

În ceea ce privește copiii, pentru cei cu vârste sub 12 ani nu se impun niciun fel de restricții. În schimb, copiii cu vârste cuprinse între 12-16 ani vor trebui să prezinte un test PCR negativ.

Excepție de la carantinare se aplică și pentru mai multe categorii de angajați.

De exemplu, cei care vin din afara UE vor fi scutiți de carantină dacă au schema completă de vaccinare sau care au trecut prin boala în ultimele 180 de zile. Aceștia vor trebui să prezinte un teste PCR, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Vezi mai jos, lista integrală a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pe coduri, în funcție de incidență.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.