bihon.ro Web analytics

Acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic

Reactualizat la:
Beiuşeanul Tamio Vesa Nakajima este acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite.
Scris de Demian - Beiuşeanul Tamio Vesa Nakajima este acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite.

Absolvenții de a XII-a de anul acesta din Beiuș se îndreaptă spre universități din Oradea, Timișoara, Cluj dar și spre altele ca Hull sau Oxford, Marea Britanie.

“Maximus” este cuvântul consacrat în antichitatea latină, folosit atât în 2016 cât și pe 16 iunie 2017, vineri, la Liceul Vocațional Pedagogic “Nicolae Bolcaș”, pentru a defini performanțele extraordinare ale lui Tamio Nakajima-Vesa la olimpiada națională de informatică și acceptarea lui în lotul restrâns al României la olimpiada internațională de resort de la Teheran. Sutele de elevi prezenți în careu  au scandat acest apelativ în onoarea colegului lor care anul acesta este și co-șef de promoție și absolvă liceul beiușean. Alături de ei au scandat și părinți și profesori!

Burse de merit

Ediția a VIII-a a programului de burse de merit ale absolvenților din liceele beiușene s-a încheiat vineri la Pedagogic unde Tamio a obținut două burse a câte 1.200 ron: bursa “prof. Ban T. Florian” la matematică și la informatică, bursa “Marius Moisescu”. Tot acolo, Oana Stretea, absolventă și ea de clasa a XII-a, a primit o bursă “prof. Gavril Hădărean” pentru participarea la naționala de psihologie. Emoționantă a fost atât alocuțiunea prof. Lucian Ropa, director cât și cea a prof. Mircea Rotar (informatică) în care dânșii au rostit respective un laudatio privitor la elevul beiușean Nakajima-Vesa cu care se mândrește o școală întreagă. Sponsor al unei burse aici a fost doamna Felicia Sala cu restaurantul “La Popular”.La Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaș” a fost din nou alături absolvenților de a XII-a ca sponsor bancherul Ioan Degău prin bursele “Ioan Degău” respectiv “Silvia Degău”, ultima purtând numele soției defuncte a acestuia. De data aceasta domnia sa a fost reprezentat de nepoată, Daniela Degău, care a înmânat diplomele și bursele pe domeniul economic respectiv industrie alimentară absolventelor Isai Ramona și Cosma Camelia, alături de Nikolina Ciorna, vicepreședinte la asociația Bunul Samaritean, administratorul programului de burse. Au mai fost acordate burse la franceză (Tabita Ungur), matematică – bursa Generația Anilor ’90 – (Cap Raul-Mihai) cu sponsori absolvenții Ciprian Toma, Iulian Sferle și respectiv Cecilia Bîrsan (US Travel). Ca de obicei, C.N. “Samuil Vulcan” a avut cei mai mulți absolvenți implicați în sponsorizarea de burse și cei mai mulți bursieri: Laurențiu Ile, bursa prof. Ban T. Florian, matematică, Sergiu Matei, bursa „prof. Gavril Hădărean”, științe sociale, Cătălin Ilea, bursa “prof. Adrian Harabagiu”, biologie, Bogdan Jurj, bursa “prof. Maria Racolța”, engleză, Laurențiu Ile, bursa „Marius Moisescu”, informatică, Eduard Miheș, bursa “prof. Cornelia Tabără”, fizică, Mălina Guler, bursa “Traian Dorz”, religie, Emanuela Dance, bursa “prof. Gavril Hădărean”, istorie, Carla Herlo, bursa “prof. Lia Sabău”, franceză. Sponsori au fost: Horea Degău, Marius Moisescu, Cornelia Tabără, Cosmin Duma, Viorica Diniță, Anonim, SC Bilancia SRL, SC Monbris SRL, SC Pantano SRL, SC Mobil Design SRL.

“Mulțumesc sponsorilor absolvenți și nu numai pentru participarea în liceele beiușene la această ediție a VIII-a a burselor de merit a asociației noastre. A fi alături de elevii străluciți la diferite materii de studiu este esențial. Apreciez atât elevii respectivi cât și profesorii și părinții pentru această reușită.” spune Adrian Ciorna, fondator al programului de burse alături de colegii promoției 1985, clasa prof. Ban T. Florian. “Doresc să fac ceva pentru țara mea după ce termin studiile.” spune Tamio. De la Samuil Vulcan, Bogdan Jurj din Mizieș, bursier limba engleză menționează: ”Pentru mine, personal, are o imensă valoare această bursă, provin dintr-o familie oarecum mai săracă și mă va ajuta la a-mi urma mai departe visele, de a merge mai departe la o universitate bună. Vă mulțumesc din suflet donatorilor, sper să mă alătur și eu la un moment dat în rândurile dumneavoastră.” „Tamio, Bogdan și ceilalți bursieri sunt viitorul comunităților noastre dar și a programelor noastre de burse”, spune Adrian Ciorna.

Programele de burse pot continua numai datorită generozității absolvenților și altor terți. Donaţiile şi sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP. Pentru orice întrebări, pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau adrian.ciorna@yahoo.com.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private.

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 19

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor
  Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.