bihon.ro Web analytics

Actorul Emil Sauciuc se vindeca de tristețe cu versurile lui Eminescu

De Veronica Bursașiu

Actorul Emil Sauciuc se vindeca de tristețe cu versurile lui Eminescu

Reactualizat la:
Regizorul și actorul Emil Sauciuc spune că îl simte pe Mihai Eminescu „până în străfundurile ființei mele”.
Scris de Veronica Bursașiu - Regizorul și actorul Emil Sauciuc spune că îl simte pe Mihai Eminescu „până în străfundurile ființei mele”.

,,Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” este prima producție din acest an a Trupei Iosif Vulcan este dedicată poetului nepereche. Orădenii datorează întâlnirea cu versurile poetului național actorului și regizorului Emil Sauciuc.

Spectacolul va avea premiera în 15 ianuarie, la 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, începând cu ora 18:00, la Sala Arcadia. ,,Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” include poezie, muzică și dans, toate acestea fiind expresia defalcată a personalității, intelectului și sufletului poetului Mihai Eminescu. Pe parcursul a 50 de minute pe scenă vor urca: Maria Teișanu, David Constantinescu, Miruna Lazăr, Emil Sauciuc și Ioana Moldovan. Scenografia este semnată de Amalia Buie, iar muzica de Sorin Domide.

,,Eu sunt din Botoșani, Dorohoi, și îl simt pe Eminescu până în străfundurile ființei mele. Pentru mine el nu este un poet, e medicament! Îmi amintesc că eram în străinătate și mă simțeam trist, abandonat, în depresie. Dar, citeam câteva versuri de Eminescu și mă vindecam”,a spus regizorul Emil Sauciuc, vineri, într-o conferință de presă. După 1989, Emil Sauciuc a stat zece ani în Italia, unde a făcut teatru și film, perioadă despre care actorul a mărturisit într-un interviu că „ actorul, muzicianul sau pictorul era complet abandonat de societate. Se descurca fiecare cum putea. În asemenea condiții, mintea ți-e preocupată de cum să faci rost de bani ca să trăiești, nu de proiecte și gânduri artistice. Și eu m-am descurcat destul de greu. Eu m-am dus acolo ca să cunosc, să asimilez o altă cultură, o altă limbă, aveam curiozitatea omului ținut izolat zeci de ani”. Cu scopul de a promova poezia printre liceeni, spectacol.

,,Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” va fi jucat, la fel ca ,,Năpasta”, și în școli, chiar dacă nu în varianta integrală.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Off Road - Circuite turistice și trasee prin cătune pentru semeni
  În miezul iernii, dar și în alte perioade din an, membrii West Alpine Off Road își iau mașinile și duc ajutoare în cătune sărăcăcioase, lipsite de electricitate, la oameni, copii și tineri care trăiesc la limita subzistenței. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.