bihon.ro Web analytics

Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor

De Crina Dobocan

Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor

FOTO: Remus Toderici
Reactualizat la:
Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.
Scris de Crina Dobocan - Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.

Tribunalul Bihor a admis joi, 13 mai 2021, cererea actriței Ioana Gajdo de a anula dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a angajaților Teatrului „Regina Maria”.

Astfel, judecătorii Tribunalului au dispus anularea parțială a dispoziției prin care fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a dispus suspendarea, pe perioada stării de urgență, a contractelor de muncă ale angajaților instituțiilor de cultură subordonate CJ Bihor. CJ Bihor a fost obligat și la plata a 5.831 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, ea poate di atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Admite cererea formulată de reclamanta Olah (Gajdo) Ioana – Cristina, în contradictoriu cu pârâții Consiliul Județean Bihor și președintele Consiliului Județean Bihor, și dispune anularea parțială a dispoziției Președintelui Consiliului Județean Bihor nr. 96/2020, menținută prin Decizia nr. 9886/13.05.2020 a Consiliului Județean Bihor, în ceea ce privește măsurile dispuse față de Teatrul «Regina Maria» . Obligă pârâtul în favoarea reclamantei la plata sumei de 5.831.30 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs care se depune Ia Tribunalul Bihor, în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Peste 500 de șomeri

Reamintim că, în 8 aprilie 2020, Pasztor Sandor i-a trimis în șomaj tehnic pe cei peste 500 de angajați ai instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor (Teatrul „Regina Maria”, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană «Gheorghe Șincai», revistele «Familia» și «Varad», Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Bihor și Școala de Arte «Francisc Hubic»). Decizia lui Pasztor Sandor de a suspenda contractele de muncă ale angajaților din cultură a fost luată în contextul stării de urgență, când activitatea artiștilor a fost redusă. O lună mai târziu, actrița Ioana Gajdo a depus o plângere împotriva președintelui de atunci a CJ Bihor, motivând că nu șeful CJ Bihor, ci însuși instituția are atribuții în emiterea unei decizii de trimitere în șomaj tehnic a angajaților din instituțiile din subordine. Cum șeful CJ Bihor nu a luat act de plângerea artistei și nici de cererea prefectului Dumitru Țiplea de anulare a dispoziției, artista ia contestat în instanță respectiva decizie.

Prin avocata Ioana Țenț, actrița Ioana Gajdo a arătat și că nu s-a făcut o evaluare a activității Teatrului „Regina Maria” pentru a se constata dacă a existat o reducere semnificativă a activității instituției, pentru ca aceasta să fie suspendată.

„Am și demonstrat, din punctul nostru de vedere, că nu a existat o reducere semnificativă a activității Teatrului Regina Maria. Singura activitate care nu a mai putut fi exercitată a fost prezentarea actorilor în fața publicului, pe scena de spectacol – dar acest spectacol este produsul finit pe care îl au actorii. Până acolo, munca lor presupune pregătiri continue de luni de zile, care înseamnă și alte activități, nu doar prezența în fața publicului”, a explicat, pentru BihorJust, Ioana Țenț, avocat partener „Doseanu și asociații”.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jaj, Istenem! says:

  “Insusi” institutia, “ea poate di atacată”, ”artista ia contestat” =))))))))))))))))

 2. Lexam says:

  Foarte bine, poate contestați în justiție și următoarele măsuri ale acestor incompetenți care vor să facă praf cultura Bihoreană, pentru că bineînțeles sunt afoni în domeniul cultural. Cred că nu au fost la un spectacol de teatru, la un concert, la o expoziție de artă, cred că nu au citit o carte din liceu, poate nici în liceu nu au citit nimic. Ar trebui să faceți publică situația școlară a acestor indivizi!

 3. Bihon CSM Oradea

  UPDATE! Victorie: CSM Oradea câștigă cel de-al treilea meci din finala LNBM, în fața U BT Cluj-Napoca
  CSM CSU Oradea a dispus cu 75-71 de U BT Cluj-Napoca, în prima partidă de la Oradea. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două caramboluri într-o zi, în aceeași zonă: Un alt accident cu trei autoturisme, pe DN79. Două persoane, la spital
  Unul dimineață, altul seara. Două accidente în care au fost implicate câte 3 autovehicule s-au produs marți, pe DN79, la intrarea în localitatea bihoreană Leș. 1

  România

  Orban, despre alocații: De la 1 ianuarie vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației
  De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii, dă asigurări președintele PNL, Ludovic Orban. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pentru dreptul la muncă: Directorul general al SC Băița Bihor s-a blocat în carieră
  Maria Trip, directorul general al SC Băița Bihor protestează împreună cu angajații pentru dreptul la muncă. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului în urma căruia un camion a luat foc lângă Leș
  Trei autovehicule au fost implicate marți dimineața într-un accident pe DN 79, la intrarea în Leș dinspre Oradea.

  România

  Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”
  Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că la toamnă pot să apară noi cazuri de localităţi în carantină din cauza pandemiei dacă populaţia nu se vaccinează în număr mare. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.