bihon.ro Web analytics

Acuze de abuz într-o executare silită pentru bani mărunți. CAO: datoria se prescria anul acesta...

De Cristina Ghilea

Acuze de abuz într-o executare silită pentru bani mărunți. CAO: datoria se prescria anul acesta...

Reclamantul susţine că i s-a transmis că ar fi trebuit să verifi ce la ghişeul CAO înregistrarea plăţii online...
Reactualizat la:
50 de lei e datoria acumulată din 2017, pentru un apartament neocupat, pentru care CAO a pornit executarea silită. O plată online operată de proprietar anul trecut, pune sub semnul întrebării legalitatea executării silite.
Scris de Cristina Ghilea - 50 de lei e datoria acumulată din 2017, pentru un apartament neocupat, pentru care CAO a pornit executarea silită. O plată online operată de proprietar anul trecut, pune sub semnul întrebării legalitatea executării silite.

Plus minus 50 de lei datorie și încă cel puțin 500 de lei, cheltuieli cu executarea silită. Aceasta este miza bănească a scandalului iscat între Compania de Apă Oradea (CAO) și Stefano Cavicchia, proprietarul unui apartament nelocuit, pe strada Iosif Vulcan.

Italianul, însă, reclamă proastă contabilitate la CAO – în vara anului trecut a plătit online datoria acumulată doar că plata nu s-a descărcat în contabilitate. Penalitățile au curs în continuare, a crescut și vechimea datoriei, până s-a ajuns la termenul pe prescriere în 2020 iar CAO a trecut la procedura executării silite. De altfel, chiar vechimea datoriei și faptul că în 2020 ar fi expirat termenul de prescriere este motivul pentru care operatorul de apă-canal a trecut la etapa următoare în recuperarea datoriei.

„Eu am un apartament în centru, pe Iosif Vulcan. Nu locuiește nimeni acolo, nu am consum, se facturează numai apa pluvială. Aveam facturi mici, în jur de un leu, nu le-am achitat mult timp, pentru că, recunosc, nu mi-am făcut timp să mă duc la ghișeu pentru sumele alea. Cei de la apă-canal au fost ultimii care au introdus plata online”, relatează el.

Datoria acumulată a ajuns, în 2020, în jur de 50 de lei, cu tot cu penalități. „Problema e că eu am plătit online în aprilie 2019 32 de lei, mai mult de jumătate din suma asta, la care s-a ajuns în 2020. Mie mi-a venit confirmarea pentru plata online dar ei nu au descărcat plata. Am ajuns, acum, în septembrie, la apartamentul de pe Iosif Vulcan și am găsit executarea silită. Nu am înțeles nici eu și nici avocatul despre ce e vorba. Apoi m-am dus el ei și am văzut că nu au descărcat plata. Contabila șefă nu mi-a recunoscut nicio secundă că au omis încasarea dar executorul judecătoresc l-au sunat îmediat să modifice suma pentru care se face executarea”, mai relatează italianul.

În plus, Stefano Cavicchia zice că, din moment ce nu locuiește pe Iosif Vulcan, a dat la CAO adresa firmei sale ca adresă de corespondență. „Facturile mi le-au trimis mereu pe firmă dar decizia executării a venit la apartament, unde nu e nimeni. Asta e proastă comunicare”, consideră el.

Omul zice că va merge în justiție pentru anularea executării silite, mai ales că aceasta nu se mai justifică prin prisma vechimii datoriei.

„La CAO am depus mai multe cereri și adrese, nu m-au băgat în seamă. Șefa de la contabilitate m-a plimbat ca pe un cățel pe acolo, între birouri. Eu cred că toată povestea asta este un exemplu de contabilitate prost gestionată. Toate instituțiile incentivează (stimulează n.r.) plățile online iar CAO nu descarcă plata? Suma asta e mică, nu e importantă, dar costurile cu executarea sunt mai mult de 500 de lei și mi se pun mie”, mai zice italianul.

„Responsabilitatea față de client”

La rândul său, CAO transmite că a acționat „în spiritul valorii de bază care guvernează compania noastră şi anume responsabilitatea faţă de client” și în relația cu clientul din strada Iosif Vulcan nr. 14, ap.18, unde furnizează serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare.

În comunicat, se arată că „în luna mai 2020, compania noastră depune la executorul judecătoresc dosarul privind recuperarea debitului restant pentru punctul de consum mai sus amintit, acesta cuprinzând creaţele din perioada noiembrie 2018 – februarie 2020, INCLUSIV penalităţi la facturile achitate cu întârziere, acestea curgând din luna IUNIE 2017”.

Plata din 2019

De asemenea, admite că „la data de 10 aprilie 2019, titularul de contract achită o parte din debitul restant, rămânând în sold debitul pentru care s-a constituit dosarul de executare” dar susține că, înainte să se ajungă la executor, clientul „a fost somat în repetate rânduri pe adresa de facturare şi de contract”.

Concluzia CAO este că a acționat conform procedurii, mai ales că „urma a se împlini termenul de prescripţie de 3 ani (2017, conform celor menţionate la primul aliniat) şi debitorul nu şi-a onorat obligaţiile la scadenţă a facturilor”. De asemenea, CAO susține că „la toate solicitările de întrevedere ale titularului de contract la sediul unităţii, un reprezentant al CAO, a pus la dispoziţia beneficiarului toate documentele care să ateste acest debit restant”.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adi says:

  Frumos isi sfatuia Bolojan subordonatii. Nu iarta pe nici un cetatean de rand. Dar mai bine scrieti cum hartuiesc cetatenii si firmele care au unele “probleme” cu primaria. Care nu se supun la ce dicteaza dictatorul

 2. Gabriel says:

  Si cum te executa pt 50 lei? Iti ia casa ca sa o poata achizitiona la bani de nimic directorasii din primarie? Se cunosc cazuri relatate in presa cum se imbogatesc unii din asa ceva

 3. Natalia says:

  plata online la CAO nu functioneaza cum trebuie. Si eu am avut probleme.

 4. Oradean says:

  “La CAO am depus mai multe cereri și adrese, nu m-au băgat în seamă.” Suna familiar. Si eu am depus o cerere la CAO la registratura in 11 Septembrie 2017, am primit bon cu numar de inregistrare. Conform legii ar fi trebuit sa primesc un raspuns in 30 zile. Nici pana in ziua de azi (16 Octombrie 2020) nu am primit un raspuns. Asta este CAO.
  „în spiritul valorii de bază care guvernează compania noastră şi anume responsabilitatea faţă de client” Doar cuvinte, fara fond. Asta e CAO.

 5. nero says:

  CAO..magarie

 6. alex says:

  CAO=apa cu cacao
  sigur in timp procentul de cacao creste

 7. Majoran Stefan says:

  acolo toti si toate proastele si mai ales needucați au fost băgați de mister escroc muresan !!! pe cand intra DNA peste acest escroc muresan ovidiu? posturile scoase la concurs sunt date!!!!

 8. Cosmin says:

  Penibili……Prea usor se face executarea silita………

 9. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Concedierile de la CJ Bihor: replici acide între Mang și Bolojan
  Ioan Mang: concedierile au unicul scop să crească imaginea cuiva! Bolojan: dacă această administrație nu va face o treabă bună, va fi sancționată la vot, așa cum ați fost dvs. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cseke Attila – un senator acuză
  Senatorul UDMR nu este de acord cu modificarea modului de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea UAT-urilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Interioo a deschis primul showroom din România, la Oradea, în ERA Home Center!
  Desfășurat pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, noul showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare oferă orădenilor o experiență unică în ceea ce privește amenajările interioare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Programul Cimitirului Municipal de Ziua Morților
  Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8-21.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID Bihor: Opt decese, 260 cazuri noi, multe firme controlate
  Conform noului bilanț, județul Bihor a depășit joi, pragul de 6.000 de cazuri, de la începutul epidemiei și până în prezent, după ce, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv la coronavirus, 260 de persoane.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii bihoreni, razie în trenuri și stațiile de călători
  Polițiștii bihoreni de la Transporturi au controlat trenurile de călători și în gări.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.