bihon.ro Web analytics

Acuze în bugetarea participativă: s-au distribuit buletine gata completate

Reactualizat la:
Reactualizat la:
La prima ședință de prezentare și vot public din bugetarea participativă 2019, găzduită în sala festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, a iscat scandal faptul că o parte dintre buletinele de vot au fost distribuite către alegători cu unul dintre proiecte deja bifat, cel referitor la „Educare prin dotarea sălilor de clasă din Oradea cu pubele pentru precolectarea a trei fracții de deșeuri”, din categoria Amenajare spații publice.
Scris de Demian - La prima ședință de prezentare și vot public din bugetarea participativă 2019, găzduită în sala festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, a iscat scandal faptul că o parte dintre buletinele de vot au fost distribuite către alegători cu unul dintre proiecte deja bifat, cel referitor la „Educare prin dotarea sălilor de clasă din Oradea cu pubele pentru precolectarea a trei fracții de deșeuri”, din categoria Amenajare spații publice.

Situația a fost reclamată de reprezentantul asociației ProBikers, Sebastian Miklo: „chiar la intrare, în holul liceului, era cineva care împărțea buletine de vot. Am luat un buletin, m-am uitat în mare pe el și nu mi-am dat seama că ar fi vreo problemă. Un domn din spatele meu a observat că nu sunt ok buletinele de vot din moment ce sunt deja marcate”, ne-a relatat el.

Miklo spune că asociația sa are în bugetarea participativă, în concurs, un proiect pentru finanțarea sistemului de bike-sharing.
„Am atras atenția ca sunt marcate și au adus alte buletine de vot. Cele din sală, din cutie, erau curate”, spune el, insistând că este exclus să fie vorba doar de situația accidentală în care un buletin abandonat, completat parțial, să fie ajuns, din greșeală, sub nasul lui.

„Cel puțin 100 sau 200 care erau deja marcate au fost distribuite până a ajunge cei de la Primărie. Am atras atenția dar nu și-a asumat nimeni, nimic. Cel care le distribuia, probabil portarul, a spus doar că el le-a primit să le împartă, nu știe nimic altceva. E absurd. Dacă s-au introdus în urnă 50 sau 100 de voturi cu acest proiect marcat, asta poate face diferența. Un alt proiect muncit și promovat cinstit poate pierde finanțarea din cauza aceluia care a ales să facă asta”, consideră reprezentantul ProBikers.

Viceprimarului Birta Florin i s-a atras atenţia încă din timpul prezentării asupra acestui fapt. „Noi am lăsat buletine de vot la şcoală înainte de şedinţă. Am fost informat despre situaţia cu proiectul bifat şi am întrebat în jur, inclusiv conducerea şcolii, dar nimeni nu ne-a putut lămuri. Le-am explicat oamenilor că votul nu e valabil decât dacă pe formular sunt trecute datele de identificare ale persoanei”, a comentat vicele. A admis că situaţia e nedorită, motiv pentru care spune că, la viitoarele şedinţe, buletinele se vor distribui abia după scurta prezentare făcută de oficiali proiectelor, ca măsură de siguranţă.

[related-post post_id=”2198899″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pro şi contra salariului minim de 60% din cel mediu la nivelul UE
  Socialiştii europeni propun introducerea unui mod de calcul unitar al salariului minim la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor din centru: Pasajul Magheru – 40%, Podul Dacia – 60%
  O raritate între lucrările municipale - şantierul de pe Magheru avansează văzând cu ochii. Este şi cel care provoacă cel mai mare deranj în traficul rutier din centru. 3

  BIHON Sport local

  Dorința lui Mihai Neșu de ziua lui: Nu vreau nimic pentru mine!
  Fostul fotbalist orădean Mihai Neșu împlinește miercuri, 19 februarie, 37 de ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.