bihon.ro Web analytics

Adela Lazăr citeşte „Visătorul de visuri”

Adela Lazăr citeşte „Visătorul de visuri”

Reactualizat la:
Ora de lectură de la Librăria „Humanitas va aduce în faţa publicului o carte a Reginei Maria.
Scris de Camelia Busu - Ora de lectură de la Librăria „Humanitas va aduce în faţa publicului o carte a Reginei Maria.

Iubitorii de carte sunt invitaţi vineri, 13 decembrie, de la ora 18.00, la Ora de lectură cu „Visătorul de visuri” de Regina Maria. Veţi putea descoperi împreună cu invitata librăriei, actrița Adela Lazăr, de la Teatrul „Regina Maria“, poate una dintre cele mai cunoscute și mai iubite dintre scrierile beletristice ale suveranei.
Cartea, apărută pentru prima dată acum 104 ani și publicată de curând la Humanitas Junior, cu ilustrațiile Sidoniei Călin, spune superba poveste a lui Eric Gundian, pictorul cu plete aurii găzduit la castelul regelui Wanda, dintr-un ţinut îndepărtat.

„Domnea înmărmurirea în castelul regelui Wanda, marele stăpânitor de la miază- noapte, sub a cărui voinţă tremura atâta lume, al cărui zâmbet făcea atâţia oameni să îngenuncheze şi să-i aştepte bunăvoinţa. Pictorul lui preferat îşi pierduse minţile din senin şi refuza să termine tabloul pe care îl începuse pe pereţii sălii străvechi în care se ţineau toate banchetele mari – o sală splendidă, în care tocmai aducea la viaţă o friză, cu meşteşugul lui fără asemănare, Eric Gundian, un artist foarte tânăr şi minunat de talentat, descoperit de rege într-o dimineaţă însorită”, începe cartea suveranei.

Noapte de noapte, tânărului îi apare în vis o făptură cu ochi luminoși, care îi înrobește sufletul și-i fură liniștea fără de care nu poate picta. Fermecat de fata fără nume și dornic să-și încheie capodopera rămasă neterminată pe peretele castelului, Eric pornește prin lume în căutarea ei. Călătoria, plină de aventuri, îi este presărată cu probe de curaj și credinţă și îi prilejuiește întâlniri miraculoase cu oameni care îi oferă adevărate lecţii de viaţă. Ce-l așteaptă pe Eric la capătul drumului? Oare visul lui se va întrupa aievea sau va rămâne de-a pururi de neatins?

Evenimentul este gratuit. Locurile sunt limitate. Înscrierile se fac pe oradea@humanitas.ro
Actriţa Adela Lazăr FOTO: C.B.
Coperta cărţii FOTO: Humanitas

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.