bihon.ro Web analytics

Administraţia Domeniului Public şi-a luat trei maşini electrice

Reactualizat la:

Administraţia Domeniului Public şi-a luat trei maşini electrice

<p>Foto: ADP</p>
Reactualizat la:
Îndată ce a anunţat Primăria că va cere bani de la Fondul de Mediu pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice, Administraţia Domeniului Public SA şi-a cumpărat rapid trei astfel de vehicule.
Scris de farcas - Îndată ce a anunţat Primăria că va cere bani de la Fondul de Mediu pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice, Administraţia Domeniului Public SA şi-a cumpărat rapid trei astfel de vehicule.

Peste 35.000 de euro, fără TVA, a plătit Administrația Domeniului Public SA (ADP) pentru trei maşini electrice – un dric şi două maşini model golf. Conducerea ADP transmite că ideea achiziţiei a fost de „a contribui la reducerea poluării, de a fi în pas cu trendul european, dar mai ales de a eficientiza activitatea unităților din subordine, Administrația Domeniului Public Oradea”.

Au fost cumpărate din Ungaria, iar două dintre ele urmează să fie exploatate la Aquaparkul Nymphaea și una la Cimitirul Municipal Rulikowski.

Cele două de la Aquapark urmează să fie folosite pentru transportul alimentelor și al substanțelor chimice. Maşina pentru cimitir este, de fapt, un dric şi va servi, evident, la transportul decedaților. În cazul Cimitirului Municipal, este vorba despre un autovehicul mortuar electric Clasic 2, cu platou, în valoare de 15.643 euro, fără TVA.

„Este un automobil economic și silențios. Acesta are un buton care permite reducerea vitezei la maximum 10 km pe oră, astfel încât cortegiul funerar să se poată deplasa la pas în urma sa. De asemenea, fiind foarte silențios, nu va deranja nici slujba religioasă în timpul mersului”, precizează Liviu Andrica, directorul ADP SA.

Cele două mașini distribuite la Aquapark sunt de culoare albă, de tip golf, pentru două persoane, și au costat 9.400 euro, fără TVA, fiecare.

În spate sunt prevăzute cu o benă pentru transport de 1×1 m, având o capacitate de 300 până la 400 kg.

„Astfel de automobile erau necesare în Aquapark, una urmând a fi folosită pentru transportul alimentelor către punctele de alimentație, iar alta, pentru transportul substanțelor chimice necesare în activitatea de curățenie”, informează Andrica.

Toate cele trei automobile electrice au o autonomie de 50-60 km, putând fi încărcate de la orice priză de 220 volți. Acestea au două trepte de viteză, prima până la 10 km pe oră, iar cea de-a doua, până la 25 km pe oră.

Mașinile vor fi înscrise în circulație, după care vor putea fi folosite chiar și în oraș, exact ca mașinile obișnuite.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se dezinfectează scările de bloc și aleile pe Cazaban
  Liniștea mai multor blocuri de pe strada Alexandru Cazaban a fost spartă în jurul amiezii de dumincă, 29 martie, de un bâzâit puternic. 5

  România

  Alexandru Rafila: „Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent"
  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila. 4

  România

  Povești din carantină: „Se apelează la conștiința civică a fiecăruia”
  Cum trăiesc oamenii din lumea largă trista experienţă a pandemiei de coronavirus, care sunt reacţiile locuitorilor din alte ţări, cum merge viaţa mai departe acolo sau cum stă pe loc. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul ajută artiştii independenţi!
  Guvernul a dat curs solicitării senatorului USR Vlad Alexandrescu privind protecția artiștilor independenți. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corespondență din Roma: Al șaselea simț, simțul civic
  Alina-Maria Balaj este asociat în Biroul de Comunicarea al Universității Pontificale Santa Croce și al Centrului de Cercetare Markets Culture and Ethics, Roma. Tânăra din Ştei este absolvent de Jurnalism și Relații Internaționale, Universitatea Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Magia actorului păpuşar, cu Alexandru Pop
  Teatrul Arcadia îşi prezintă în fiecare săptămână câte un actor din echipă.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.