bihon.ro Web analytics

ADP se disculpă în cazul scandalului de la cimitir

Reactualizat la:

ADP se disculpă în cazul scandalului de la cimitir

Reactualizat la:
Cazul scandalului de Cimitirul Municipal Rulikowski, în care angajații au fost acuzați vehement de Oszkar Ujhelyi, un bărbat care și-a îngropat mama, ia o turnură diferită în urma precizărilor făcute de ADP. 
Scris de Demian - Cazul scandalului de Cimitirul Municipal Rulikowski, în care angajații au fost acuzați vehement de Oszkar Ujhelyi, un bărbat care și-a îngropat mama, ia o turnură diferită în urma precizărilor făcute de ADP. 

Reprezentanții ADP au venit cu o serie de precizări menite să clarifice cazul, asta după ce în prealabil nu au putut fi contactați pentru a-și expune punctul de vedere.

[related-post post_id=”2216512″]

În cele ce urmează redăm precizările făcute de Administrația Domeniului Public Oradea:

„Reclamantul Oszkar Ujhelyi a avut programat serviciul funerar de înmormântare a mamei sale pentru ziua de joi, 14 martie, ora 13.00, la Capela Steinberger. După ce a achitat suma de 850 lei, reprezentând cheltuielile totale cu serviciul de înhumare, a încercat să negocieze cu groparul de serviciu executarea gropii la o adâncime de 2 metri, și nu 1,5 m, cum este dimensiunea standard. Groparul nu a fost de acord să primească bani de la reclamant, trimițându-l pe acesta din urmă la birou pentru a achita taxa în mod legal.

Așadar, în mod eronat precizează reclamantul că a achitat „un ciubuc de 100 lei” pentru încă 50 de cm, taxa fiind achitată ca un serviciu suplimentar la cerere, în baza unei chitanțe, pe care o și anexăm.

În momentul săpării gropii, groparul a constatat că nu poate săpa până la adâncimea de 2 metri, întrucât s-a ajuns la sicriul vechi al bunicii reclamantului. I s-a explicat că ultimii aproximativ 10 centimetri nu mai pot fi săpați din cauza acestui fapt, reclamantul neacceptând realitatea.

După ce i s-a adus la cunoștință motivul pentru care groapa nu poate fi săpată până la 2 metri, i s-a propus efectuarea exhumării, procedură care presupune achitarea unei alte taxe. Inițial a fost de acord, dar nefiind în măsură să achite suma necesară, a renunțat, luând hotărârea că rămâne groapa de o adâncime de aproximativ 1,90 cm, fără a se mai proceda la exhumare.

Vizavi de acuzația privind faptul că groparii „au început să dea în sicriu cu târnacopul, cu lopata chiar în zona în care era inima mamei și să înjure”, angajații Cimitirului precizează următoarele:

1. în groapă era sicriul bunicii, nicidecum al mamei, care era la capelă;

2. pentru a-i demonstra reclamantului că au ajuns la sicriu și nu mai pot săpa, groparii au atins cu uneltele capacul sicriului;

3. groparii neagă că ar fi consumat băuturi alcoolice, așa cum acuză reclamantul.

Faptul că reclamantul i-a recompensat cu ½ l de pălincă după înmormântare nu înseamnă că aceștia s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, câtă vreme i-a recompensat, înseamnă că a fost mulțumit de serviciile prestate, prin urmare, prin acuzațiile aduse, reclamantul se contrazice singur.

Cât privește incidentele reclamate la Capela Steinberger, care ar fi fost deschisă, conform reclamantului, doar după mai multe sesizări ale familiei, precizăm că această capelă se află în gestiunea unei societăți de pompe funebre, angajaților Cimitirului revenindu-le doar obligația de a ridica decedatul de la capelă și a-l transporta la locul de veci. Menționăm, însă, că înmormântarea era programată la ora 13.00 și aparținătorii au venit la cimitir la ora 12.00.

Reclamantul mai susține că participanții la funeralii au fost nevoiți să aștepte, după slujbă, 47 de minute pentru ca sicriul să fie transportat la locul de veci. Această desincronizare se datorează faptului că slujba de înmormântare la Capela Steinberger s-a terminat mai repede, la 13.20, iar cea de la Capela Hașaș s-a decalat, angajații fiind reținuți peste programul prevăzut la cealaltă înhumare.

La finalul serviciului funerar, Oszkar Ujhelyi s-a prezentat la conducerea Administrației Cimitirului, unde a solicitat toți banii achitați pentru înhumare, amenințând că, în caz contrar, va apela la presă. I s-a propus să accepte să transmită toate aceste acuzații în prezența groparilor, a șoferului și a șefului Compartimenului de Întreținere, Valer Vancea, care a supravegheat întreaga ceremonie de înhumare, dar reclamantul a refuzat”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Părintele Man, scară spre Dumnezeu
  „Această carte este visul la care am visat, gândul la care am gândit, lucrul pe care mi l-am dorit, dorința împlinită, dorul după care am oftat”, a spus părintele Cornel Man la lansarea cărții „Cunoașterea lui Dumnezeu”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 8 milioane euro pentru cinci parcuri noi
  La Barcăului, lucrările au început de anul trecut. Toate plantările de arbori din proiecte ar trebui terminate anul acesta. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Joc de gleznă cu restructurările, la Consiliul Județean
  Dacă vicepreședintele Bodea afirmă că administrația județeană ar putea funcționa și cu 20% mai puțini angajați, celălalt „vice”, Ioan Mang, spune că are prea puțini oameni, la Direcția Tehnică și pe Achiziții.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un polițist beat a provocat accidentul de pe drumul expres din Oradea
  Accidentul de pe drumul expres din Oradea, produs luni, în jurul orei 11:50, a fost provocat de un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.