bihon.ro Web analytics

Ajutoare acordate fără certificatul de deces

De Simona Drimbău

Ajutoare acordate fără certificatul de deces

Reactualizat la:
Conform Casei Județene de Pensii Bihor acordarea ajutoarelor de deces se face în continuare în baza extrasului pentru uz oficial de pe actele de stare civilă.
Scris de Simona Drimbău - Conform Casei Județene de Pensii Bihor acordarea ajutoarelor de deces se face în continuare în baza extrasului pentru uz oficial de pe actele de stare civilă.

Documentul este eliberat de serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau de oficiul de stare civilă din cadrul primăriilor, și nu în baza certificatului de deces depus în format original așa cum prevede art 113 din HG 257/20.03.2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

„Revenim cu această precizare importantă datorită faptului că în conformitate cu prevederile art 57 din Titlul XIII din OUG nr 70/14.05.2020 – Măsuri referitoare la starea civilă în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2- pe toată durata stării de urgență instituite prin Decretul nr 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prelungit prin Decretul 240/2020, precum și pentru o perioadă de 6 luni de la data încetării acestei stări, instituțiile și autoritățile publice care, în exercitarea competențelor prevăzute de legislația specifică, solicită prezentarea certificatelor de stare civilă în original și/sau în copie, sunt obligate să accepte extrasul pentru uz oficial de pe actele de stare civilă transmise în format electronic de către serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau de oficiul de stare civilă din cadrul unităților administrativ-teritoriale unde nu funcționează serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor”, precizează Andaluzia Coraş, directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  OTL SA reintroduce cursele Oradea - Biharkeresztes
  Concucerea OTL SA transmite că de marți, 2 iunie, reia cursa regulată transfrontalieră.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea, capitala art nouveau devine capitala bijuteriei
  Creatori de bijuterii din 25 de țări, de pe 3 continente ne vor încânta privirea cu bijuterii unicat create manual.

  BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.