bihon.ro Web analytics

Ajutoarele de încălzire rămân la fel pentru pensionari

De Crina Dobocan

Ajutoarele de încălzire rămân la fel pentru pensionari

FOTO: Playtech.ro
Pensionarii nu sunt afectați de majorarea pensiilor în acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.
Scris de Crina Dobocan - Pensionarii nu sunt afectați de majorarea pensiilor în acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO) informează că sprijinul financiar acordat pensionarilor din sistemul public de pensii în anul 2022 nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie. Nici măsurile de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență nu intră în calcului acestui ajutor.

„Facem precizarea că, pentru pensionarii ale căror drepturi la ajutor pentru încălzirea locuinței și la supliment pentru energie au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022. Pentru perioada rămasă din sezonul rece (ianuarie – martie 2022) solicitanții ajutorului pentru încălzirea locuinței și al suplimentului pentru energie care au calitatea de pensionari și care urmează să solicite dreptul, vor depune, ca și documente doveditoare privind veniturile, cupoanele de pensie aferente lunii decembrie 2021, deoarece majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale stabilite începând cu luna ianuarie 2022 nu se iau în considerare la stabilirea dreptului”, a precizat DASO, într-un comunicat de presă.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon rece, până în ultima zi din luna martie a acestui an, sau pentru o fracțiune din această perioadă, în funcție de data depunerii documentației.

„Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 de lei în cazul familiilor, respectiv 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie, solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate)”, mai precizează DASO.

Totodată, beneficiarii acestor ajutoare trebuie să comunice Direcției orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea.

Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi cereri și a unei declarații pe propria răspundere, însoțită de documente doveditoare.

„În cazul pensionarilor ale căror drepturi la ajutor au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022, chiar dacă se modifică venitul”, menționează DASO.

În perioada Pandemiei de Covid-19, documentele pot fi transmise către DASO și online.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ce ajutoare ajuta cu adevarat says:

  Curmarea speculei cu necesitatile de baza. Plusvaloarea nu se face prin specula (minciuna) ci prin valoare. Legea cererii şi ofertei nu funcţioneaza la energie. De energie ai nevoie ca si de adevar. Opriti specula prin pedeapsa cu inchisoare. Nu mai este economie de piata ci,, risipa de viata adevarata”. Traim in minciuna. Si nepasarea este minciuna, ne mintim pe noi, insine.

 2. Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.