bihon.ro Web analytics

Ajutoarele de încălzire rămân la fel pentru pensionari

De Crina Dobocan

Ajutoarele de încălzire rămân la fel pentru pensionari

FOTO: Playtech.ro
Pensionarii nu sunt afectați de majorarea pensiilor în acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.
Scris de Crina Dobocan - Pensionarii nu sunt afectați de majorarea pensiilor în acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO) informează că sprijinul financiar acordat pensionarilor din sistemul public de pensii în anul 2022 nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie. Nici măsurile de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență nu intră în calcului acestui ajutor.

„Facem precizarea că, pentru pensionarii ale căror drepturi la ajutor pentru încălzirea locuinței și la supliment pentru energie au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022. Pentru perioada rămasă din sezonul rece (ianuarie – martie 2022) solicitanții ajutorului pentru încălzirea locuinței și al suplimentului pentru energie care au calitatea de pensionari și care urmează să solicite dreptul, vor depune, ca și documente doveditoare privind veniturile, cupoanele de pensie aferente lunii decembrie 2021, deoarece majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale stabilite începând cu luna ianuarie 2022 nu se iau în considerare la stabilirea dreptului”, a precizat DASO, într-un comunicat de presă.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon rece, până în ultima zi din luna martie a acestui an, sau pentru o fracțiune din această perioadă, în funcție de data depunerii documentației.

„Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 de lei în cazul familiilor, respectiv 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie, solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate)”, mai precizează DASO.

Totodată, beneficiarii acestor ajutoare trebuie să comunice Direcției orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea.

Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi cereri și a unei declarații pe propria răspundere, însoțită de documente doveditoare.

„În cazul pensionarilor ale căror drepturi la ajutor au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022, chiar dacă se modifică venitul”, menționează DASO.

În perioada Pandemiei de Covid-19, documentele pot fi transmise către DASO și online.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ce ajutoare ajuta cu adevarat says:

  Curmarea speculei cu necesitatile de baza. Plusvaloarea nu se face prin specula (minciuna) ci prin valoare. Legea cererii şi ofertei nu funcţioneaza la energie. De energie ai nevoie ca si de adevar. Opriti specula prin pedeapsa cu inchisoare. Nu mai este economie de piata ci,, risipa de viata adevarata”. Traim in minciuna. Si nepasarea este minciuna, ne mintim pe noi, insine.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  În deschiderea Festivalului Medieval, deseară va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.

  România

  Mircea Bravo v-a juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, șoferi! Joi seara se închide circulația pe traseul Cetatea Oradea – Piața Unirii
  Întreruperea circulației va avea loc în intervalul orar 20:00 - 21:30.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.