bihon.ro Web analytics

Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate

FOTO: Playtech.ro
Reactualizat la:
Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.
Scris de Crina Dobocan - Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO) va distribui și va prelua, în 19 octombrie și 20 octombrie 2021, documentele necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2021-2022, dar și cele pentru suplimentul de energie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru perioada sezonului rece (1 noiembrie 2021– 31 martie 2022) se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Oradea. Sprijinul va fi acordat în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat: energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi (lemne) ori petrolieri.

„Ca noutate, potrivit prevederilor Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil, începând cu acest an, se acordă, ca măsură suplimentară de protecție a persoanelor vulnerabile, suplimentul pentru energie. Suplimentul pentru energie se acordă lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: 30 lei / lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei / lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei / lună pentru consumul de energie termică și 20 lei / lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri. Acesta se acordă cu scopul de a acoperi integral sau o parte din cheltuielile cu: iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit și asigurarea apei calde în locuință și asigurarea continuității în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viața persoanelor, din motive de sănătate”, au anunțat reprezentanții DASO, într-un comunicat de presă.

Online sau la centrele multifuncționale

Cererea și declarația pe proprie răspundere vor fi distribuite de Direcția de Asistență Socială Oradea (str. Primăriei nr. 42 –Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială). Documentele pot fi ridicate de luni până miercuri, între orele 07:30-16:30, joi între orele 07:30-18:30, iar vineri între orele 07:30-16:00.

Totodată, pentru a evita aglomerația, formularele vor fi distribuite și prin Centrele Sociale Multifuncționale Rogerius ll (str. Ep. Ioan Suciu nr. 1, Bl. ZP1), Nufărul (str. Nufărului nr. 47, Bl. D111 ), Ioșia I ( Aleea Cazaban nr. 51), Ioșia II ( Aleea Călinului nr. 9), de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00.

De asemenea, formularele pot fi descărcate și de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Pe același site pot fi obținute și alte informații legate de cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei și al suplimentului pentru energie, actele necesare pentru obținerea acestora, precum și care sunt bunurile care exclud acest ajutor.

Cererea, însoțită de documentele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de către membrii acesteia, precum și celelalte acte necesare, pot fi transmise prin email, la adresa: contact@daso-oradea.ro.

De acest ajutor se pot bucura consumatorii vulnerabili al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este de 1.386 de lei în cazul familiilor și 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie, solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate).

„Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzire și a suplimentului energetic sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea”, a mai precizat DASO.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ordeanul says:

  Să vă fie rușine. Asta se numește ajutor? Asta e orbie in ochi . Hoților ce sunteți. Jupuiți pe săraci oameni pentru că, voi să puteți trăi bine.

 2. Alice says:

  Ce lege idioata, se da 10 lei / lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei / lună pentru consumul de energie termică și 20 lei / lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri, ce ajutoare sunt astea de 10 lei, fie ale voastre nemernicilor decat sa iau 10 lei pe luna compensatie refuz categoric deoarece repreezinta o mbataie de joc la adresa cetatenilor in loc sa plafoneze preturile la energie parlamentul tranteste o lege idioata sa primesti 10 lkei/luna, vai de capul vostru , asta este o jignire pentru cetatenii acestei tari,

 3. Aaa says:

  Hoti bandiți talhari pt. ca ai doua rable nu iti da ajutor

 4. Needucat says:

  Praf în ochi.

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Mapamond

  Pfizer: Doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron. Un nou vaccin va fi gata în martie
  Reprezentanții companiei Pfizer anunță că doza 3 a vaccinului anti-COVID este eficientă împotriva variantei Omicron. Un nou vaccin, adaptat noii variante a virusului, ar putea fi lansat în luna martie. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.