bihon.ro Web analytics

ALDE Bihor îi cere lui Tăriceanu să candideze la Președinție

ALDE Bihor îi cere lui Tăriceanu să candideze la Președinție

Reactualizat la:
De asemenea, filiala județeană cere conducerii centrale ALDE să negocieze cu PSD pentru un candidat comun, în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu.
Scris de farcas - De asemenea, filiala județeană cere conducerii centrale ALDE să negocieze cu PSD pentru un candidat comun, în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Despre Călin Popescu-Tăriceanu, filiala condusă de Ciprian Blejan susține că este „cel care poate înfrânge mașinăria electorală grupată în spatele actualului președinte și care poate aduce în fruntea țării un lider”. „Alegerile prezidențiale bat la ușă, vremea experimentelor și a căutărilor a trecut, iar timpul presează, fiindcă e nevoie de multă muncă și mobilizare pentru victorie”, transmite ALDE Bihor, printr-un comunicat.

Filiala județeană consideră că Tăriceanu este „singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte, așa cum o demonstrează de multă vreme toate cercetările sociologice”.

Prin urmare, Tăriceanu trebuie „să își asume și să își anunțe neîntârziat candidatura în alegerile prezidențiale din luna noiembrie”.

ALDE Bihor își motivează solicitarea printr-o serie de „pentru că”, în care se face referire la concepte precum patriotism, valori naționale și familiale și modul în care acestea sunt puse în pericol, azi. Filiala județeană ALDE nu a ezitat să facă referiri inclusiv la modul în care Republica Moldova ar fi fost acaparată de serviciile secrete și de oligarhi, pericol ce ar paște și România, în opinia ALDE.

Președintele „să simtă românește”

Redăm din comunicatul primit motivele invocate de ALDE, filiala Bihor, prin prisma cărora îi cere lui Tăriceanu să candideze la Președinția României:

„Pentru că România devine tot mai mult scena unei forme de marxism de o violență cum nu s-a mai văzut din anii 50 și care ne amenință însăși ființa națională, riscând să ne îndepărteze de valorile morale cele mai profunde: libertate, respectul față de om, față de valorile naționale și familiale.

Pentru că noțiuni precum patriotism, patrie ori tradiție au ajuns să fie socotite pericole la adresa parcursului european al României”, iar oricine le invocă devine dușman al „binelui” societății. Pentru că suntem împinși tot mai mult spre statutul de popor de consumatori, în loc de constructori, cum am fost de când ne știm.

Pentru că avem nevoie să învățăm din experiența tristă a Moldovei, țară aruncată în haos după ani de zile în care guvernarea a fost luată din mâinile politicienilor de către serviciile secrete și de oligarhii creați de ele.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să simtă și să gândească în primul românește, care mai înainte de a fi cetățean planetar, continental ori unional trebuie să fie un bun român, iar România a fost pusă de prea multe ori în situația de a fi condusă de oameni supuși altor sisteme de valori și altor nații.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine, să ofere soluții, nu să creeze probleme, să arate calea cea dreaptă, nu să ridice baraje artificiale.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să se implice demn și curajos în marile probleme cu care se confruntă societatea românească, nu de unul care la prima criză scrie disperat la Bruxelles, cerând indicații prețioase”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ratele la bănci se pot achita și la poștaș
  Vești bune pentru cei care nu vor să se deplaseze la bănci pentru plata ratelor și care nu sunt familiarizați cu plata online. Poșta le oferă posibilitatea de a plăti ratele bancare prin intermediul oficiilor poştale sau direct de acasă, cu ajutorul factorului poştal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Programare pentru a merge la terase. Ce reguli trebuie respectate de la 1 iunie la terase
  De luni, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare liberă la muzeu, de 1 Iunie
  Programul de vizitare, atât la Muzeul Oraşului Oradea cât şi la Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea va fi între orele 10:00 și 18:00.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Administratorul unei firme din Oradea a făcut evaziune fiscală de peste 170.000 lei
  Doi bihoreni au făcut evaziune fiscală de peste 170.000 lei în urma unor operaţiuni de achiziţii fictive de prestări servicii de la o societate comercială, fără ca acestea să fie efectuate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bani pentru SF-urile centurilor Vașcău, Marghita, Valea lui Mihai
  Președintele Pasztor Sandor se ține de cuvânt, după ce a promis, cu prilejul vizitei pe șantierele ADD din Țara Beiușului, că va porni noi proiecte pentru județ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  INSP: Două cazuri noi de rujeolă confirmate în Bihor
  Încă două cazuri de rujeolă au fost raportate în Bihor în această săptămână, informează vineri Institutul Naţional de Sănătate Publică.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.