bihon.ro Web analytics

Aleargă kilometrii pentru a dona tablete copiilor abandonați în spitale și centrele de plasament

De Veronica Bursasiu

Aleargă kilometrii pentru a dona tablete copiilor abandonați în spitale și centrele de plasament

Foto: facebook
Reactualizat la:
Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor organizează, în cadrul proiectului „24 de ore pentru un zâmbet”, o acțiune sportivă caritabilă de colectare de fonduri. Obiectivul acțiunii este strângerea de kilometri în alergare și de donații pentru sprijinirea proiectului AMIA, în vederea achiziționării unor tablete pentru educația copiilor abandonați în spitale și centre de plasament.
Scris de Veronica Bursasiu - Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor organizează, în cadrul proiectului „24 de ore pentru un zâmbet”, o acțiune sportivă caritabilă de colectare de fonduri. Obiectivul acțiunii este strângerea de kilometri în alergare și de donații pentru sprijinirea proiectului AMIA, în vederea achiziționării unor tablete pentru educația copiilor abandonați în spitale și centre de plasament.

Acțiune sportivă este organizată de Xterra Sport prin „AMIA, suflet de copil”. De această dată, cele două asociații strâng „kilometri și donații pentru copiii abandonați în spitale și centre de plasament”. Cei care doresc, se pot înregistra pe https://xterrasport.ro/caritate/ro/. Înregistrările se pot face individual sau în echipă, existând opțiuni de înregistrare pentru echipe formate din 2 persoane, 3-4 persoane, 5-8 persoane, 9-10 persoane sau 12 persoane.

Cei dornici să participe, pot opta pentru oricare dintre distanțele disponibile, de la 1 km la 100 km.

Cum procedați?

O spun chiar organizatorii: „Veți desemna un căpitan de echipă care va face înscrierea în numele echipei. La rubrica «Asociația sportivă» veți trece denumirea echipei/companiei.

Puteți executa/documenta alergările separat, la date diferite, dar veti trece totalul de kilometri și timpul realizat cumulat la rubrica «Dovadă». Echipele vor primi medalie de finisher pentru fiecare membru și placheta acțiunii, personalizată cu numele echipei/companiei (o bucată pe echipă). Echipele cu cei mai mulți kilometri strânși vor fi prezentați pe pagina FB a acțiunii caritabile”.

Atât Xterra Sport, cât și AMIA, sunt două organizații care s-au remarcat prin acțiuni caritabile. Desigur că acțiunea Xterrasport „24 de ore pentru un zâmbet”, în cadrul căreia sportivii din organizație au pedalat sau au făcut spinning continuu timp 24 de ore, testându-și limitele fizice pentru o cauză anume, se află în memoria colectivă. Acestor sportivi li s-au alăturat bihoreni care au cumpărat kilometri, contribuind la succesul unor cauze, precum cea a copiilor internați la Oncologie. „Încă din 2012, AMIA sprijină copiii abandonați în spitale și centre de plasament, atât material cât și emoțional. AMIA asigură lucrurile necesare unui trai decent de fiecare zi: scutece, haine, rechizite, electrocasnice, medicamente, dar îi și invață să umble, merg în excursii cu ei, îi ajută să-și găsească locuri de muncă și multe altele. În acest moment, copiii din centrele de plasament se străduiesc să-si continue educația, împărțind o tabletă cu încă 2-3 colegi.În cadrul campaniei «24 de ore pentru un zâmbet», sprijinim proiectul AMIA de a le asigura acestor copii echipamentele IT necesare accesului la educație. Cu banii strânși, vom achiziționa tablete, care cu sigurantă le vor facilita accesul la educație și implicit la un viitor mai bun”, transmit organizatorii.

Fiecare dintre participanți va încerca să-și atingă obiectivul în locuința sau zona permisă pentru efectuarea activităților individuale sportive. Se poate concura la categoria: alergare outdoor, alergare indoor (bandă de alergare), pe distanțele 1 km, 5 km, 10 km, 21 km, 42 km, 50 km, 100 km. Premiere: fiecare finisher va primi o medalie, iar echipele vor primi medalii pentru fiecare participant și o plachetă personalizată cu numele echipei sau numele companiei.

Taxa de înregistrare :

– o persoană/individual: 50 RON

– Echipă 2 persoane: 150 RON

– Echipă 3-4 persoane: 250 RON

– Echipă 5-8 persoane: 450 RON

– Echipă 9-10 persoane: 750 RON

– Echipă 12 persoane: 1.000 RON

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Hab says:

  Da dc nu dați tablete fără sa alerge lumea ? Sărăciile naibii

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.