bihon.ro Web analytics

„Alerg pentru o Cauză” 2014

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ştafeta maraton de 200 km încheiată cu succes. Cu banii strânşi vor fi plătite 8 burse. 
Scris de erdei - Ştafeta maraton de 200 km încheiată cu succes. Cu banii strânşi vor fi plătite 8 burse. 

Ediţia a III-a a evenimentului anual Alerg pentru o Cauză a debutat sâmbătă dimineaţa la orele 9:00 în Parcul Botanic din Timişoara cu startul celor 200 de km de ştafetă maraton a entuziaştilor inspiraţi de Remus Sime, iniţiatorul proiectului. Alături de Remus au pornit spre Beiuş alţi 13 alergători inclusiv soţia acestuia, Claudia. Scopul lor este de a conştientiza publicul şi de a atrage donaţii pentru finanţarea unor burse de merit & sociale pentru elevii cu medie generală peste 9:00 dar cu probleme financiare care studiază curent la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş, şcoala unde a absolvit Remus liceul în anul 2000.

După maratonul de la Viena, 2012 şi supermaratonul de 4 zile şi 200 km alergat singur de Remus în 2013, ştafeta din 2014 aduce în plus scopului nobil al burselor pe cel al multiplicării participanţilor din care decurge şi asigurarea viitorului evenimentului. Remus a reuşit cu succes acest al doilea demers, astfel încât 35 de alergători din care 22 de participanţi oficial înregistraţi pe site şi 13 neînregistraţi  au alergat unul sau mai multe tronsoane de câte 5km din ştafetă.

Încurajaţi

Ca o încurajare pentru sine dar şi pentru elevii sârguincioşi, Remus a aflat un motto care îl mobilizează: “Pluteşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ţi răsplăti îndrăzneala!” Mesajul acesta a fost dat lui Cristofor Columb de regina Isabella a Spaniei înaintea primei sale călătorii spre America. El este cel care a alergat cele mai multe tronsoane, anume 10 la număr, la această ştafetă maraton.

Asociaţia Alergotură din Timişoara l-a sprijinit pe Remus cu alergători şi pentru primirea donaţiilor cu cardul online iar asociaţia Bunul Samaritean Beiuş administrează procesul de promovare burse, selecţie elevi beneficiari şi distribuţie a celor 3 tranşe ale fiecărei burse. Un bursier Alerg pentru o Cauză, Ionică Bizău, elev la Samuil Vulcan până în iunie 2014 dar şi beneficiar al unei burse de merit pe discipline iniţiată de generaţia 1985 a colegiului în anul 2010, a voluntariat construcţia paginii web a lui Remus.

La sosirea în centrul Beiuşului finaliştii ştafetei au fost aşteptaţi de directorul colegiului, prof. Viorel Gavra, adjunctul, prof. Mihaela Ilieş, profesori şi elevi. „În cei 186 ani de existenţă, liceul a dat multe personalităţi de cultură dar şi de sport. De azi îl includ în rândul acestora din urmă şi pe Remus Sime căruia îi mulţumesc pentru actele caritabile făcute şi îi doresc să alerge cât mai mult pentru cât mai multe cauze bune. Bursele sunt un imbold dat elevilor pentru viitor. “Pentru elevii aceştia, bursele sunt singura şansă de supravieţuire”, a precizat Mihaela Ilieş.

Burse

În perioada 8-30 septembrie urmează depunerea cererilor elevilor interesaţi de aceste burse. Donaţiile atrase deja vor finanţa 8 burse a 1.200 ron iar binefăcătorii pot continua să doneze. “Invit doritorii să investească în talentele colegiului prin donaţii. Aceştia vor trage România înainte. Personal am alergat azi cu Remus şi alţi 8 finalişti ai ştafetei şi a fost magnific.” a precizat Adrian Ciorna din partea asociaţiei Bunul Samaritean Beiuş, partenerul local Alerg pentru o Cauză şi implementator al programului de burse. Pe 10 octombrie va fi finalizată selecţia beneficiarilor după care se vor acorda primele tranşe din bursele anuale.

Două eleve beneficiar de bursă Alerg pentru o Cauză pe anul şcolar anterior, 2013-14, de loc din satele din jurul Beiuşului, Alexandra Laza şi Emilia Ciuciu, au alergat ultimul tronson, Pocola – Beiuş, al ştafetei. Alexandra chiar a recrutat o alergătoare, pe Luiza, o elevă în clasa a IX-a a şcolii beiuşene. “A fost o experienţă unică în viaţa mea şi m-am bucurat că am putut să fiu alături de ştafetişti!” spune Emilia. Alături, Alexandra menţionează: „Mă bucur că am putut fi alături de Remus. Rog elevii să încerce obţinerea unei burse căci îi va ajuta în viitor”. Ea este deja studentă anul I la Universitatea din Oradea.

Ajutorul financiar al foştilor absolvenţi ai Samuil Vulcan ori al terţilor este esenţial. Donaţiile şi sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP. Alternativ, donaţiile online cu cardul pot fi făcute via link http://alergotura.galantom.ro/remussime1 sau orice alt link aferent unui alergător voluntar.

Pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau adrian.ciorna@yahoo.com.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.