bihon.ro Web analytics

Alternative în Cetatea Oradea

Reactualizat la:
<p class="western">Alternative reunește 9 artiști vizuali sub un titlu care deschide în această seară armonia unei istorii a creației sau a unor mutări alternante în viziune sau practică.
Scris de Demian - <p class="western">Alternative reunește 9 artiști vizuali sub un titlu care deschide în această seară armonia unei istorii a creației sau a unor mutări alternante în viziune sau practică.

Ideatic, alternative cuprinde procesul asumării acelor principii care integrează dar și eliberează ființa – secolul XX fiind, în această ordine de idei, acela al integrării celuilalt, mai mult, al (v.platon) ființei egale în drepturi naturale reglementate post factum prin lex, adică prin ordinea ființei. Alternative în mediul vizual impune concepte precum libertatea, ca fundament al singergiei creației, și armonia ca principiu al operei de artă.

Libertatea, originând în mișcările care au deschis prima modernitate iar armonia care vizează starea ordinii a operei de artă, cu intenția re-producerii și re-utilizării ei în prezent, propun coordonatele acestei alternative. Istoria operei în arta contemporană conține aceste energii și permutări. Am să deschid, oprindu-mă la alternanța artiștilor în grupul expoziției din această seară, cu implicarea fundamentului impunerii și reluării (motiv al evoluției contemporane) ,și a conținutului estetic al creației.

Lucrările realizate de Teodora Vlaicu disting prin elaborare doua etape, aceea a captării fotografice a imaginii și a editării ei în echilibrul liniei. În opera cu titlul It’s complicated trupul feminin este evoluat în gest și dexteritate. În aceeași opera vizăm de asemenea un raport al creației la simbolul acestuia. Călătoria alba cu păsări în echilibru de Andrei Stanca reține motive organizate scenografic, replicate cu intervenții de culoare care compun un portret de femei, temă ce revine în opera artistului, adeseori tratată sub influența realismului recent din pictură.

Florina Iepure preia în operele ei fragmente urbane care abundă în culoare. Maria Bologa este instalată în tehnica ragu, operele de ceramică sunt astfel create în cadrul unei filosofii care se imprimă la nivel esthetic. Atingerea albastru-ciel și plasarea în format tridimensional al elementului geometric pătrat, se disting în lucrarările Lan de floare soarelui și Candelă stinsă. Dates Câmpeanu surprinde cu abordări care pornesc de la temă (ex.portret) și se concetrează în experiment visual. La Ovidiu Sălăgean gestul de culoare descrie uneori suprafețe plane, alternate cu compoziții abstracte. Maria Bronț păstrează tușa din primele sale opere, cu teme care aprofundează glisări în perspectivă. Dorina Andrei-Aldea creează structuri bidimensionale în culori calde. În domeniul artelor textile Maria Braun realizează compoziții concentrate pe detaliu și rafinament.

Milena Pop

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  UZI, cel mai cunoscut gamer chinez se retrage la doar 23 de ani. Ajunsese obez şi avea diabet
  Cel mai cunoscut gamer din lume, Jian Zihao, se retrage. El a devenit gamer profesionist în 2012, sub numele „Uzi”. Deşi a încercat să-şi schimbe stilul de viaţă, să facă mişcare şi să urmeze un tratament, situaţia sa medicală nu s-a îmbunătăţit, iar medicii i-au recomandat să renunţe complet la gaming.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șofer bihorean filmat circulând cu viteză pe pista de biclete, printre cărucioare
  Un șofer bihorean a fost surprins circulând cu viteză pe o pista pentru biciclete din Arad, cu un Audi. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incident filmat de camerele de supraveghere: Bicicletă furată dintr-un bloc de locuințe din Oradea
  O bicicletă a fost furată duminică dintr-un bloc de locuințe ARED, după ce în urmă cu o seară un bărbat în stare de ebrietate a dezlegat și a mutat bicicleta de la locul ei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele lucrări la autostrada Borș - Biharia
  Lucările la autostrada autostrada Biharia - Borș au intrat pe ultima sută de metri, stadiul acestora ajungând la 91%. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  8 cazuri noi de coronavirus în Bihor. 196 de infectări în România
  Numărul noilor cazuri de coronavirus în România și Bihor se menține la cote înalte. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ziua Mediului aduce aprecieri dascălilor
  Administrația Bazinală de Apă Crișuri premiază instituțiile de învățământ implicate în proiectele de mediu. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.