bihon.ro Web analytics

Ambrozia, un duşman declarat

Reactualizat la:

Ambrozia, un duşman declarat

Reactualizat la:
APM a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională și locală.
Scris de Simona Drimbău - APM a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională și locală.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă, spun reprezentanţii APM Bihor.

Campania cu titlul generic „28 septembrie 2019 S.O.S.– Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

„Pentru organizarea eficientă și unitară a campaniei la nivelul județului, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, începând din 18.09.2019, desfășoară o amplă campanie de mediatizare a mișcării civice 28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia care se adresează atât factorilor de răspundere, cât și comunității per ansamblu”,spune Doina Radoveţ, reprezentanta APM Bihor.

O primă acțiune în acest sens a constat în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire.

Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) de pe raza fiecărui județ vor desfășura acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, vor mobiliza comunitatea pentru desfășurarea de acțiuni de cosire pe domeniile private (în curți și grădini);

De asemenea se vor desemna puncte de predare cu posibilititate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci, vor raporta în data de 30 septembrie 2019 la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor cantitățile colectate și suprafețele curățate, urmând ca ulterior să fie valorificate ca și compost prin firmele de salubrizare.
Pe site-ul APM Bihor se regăsesc informații identificarea și combaterea acestei plante.

Localnicii se plâng de ambrozia din Sântandrei. Primăria: „Facem tot ce putem”

Amenzi usturătoare pentru proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan says:

  Doina Radoveţ sa studieze cei ambrozia prima oara si
  a doua ouara sa-i trimita pe cei cu alergie la medic pentru
  injectii imunologice ori sa-i invete sa se hraneasca bio.
  Ambrozia planta anti-cancer creste in zonele unde aceasta
  boala apare preponderent, pentru a vindeca-o.
  Asa-i natura. imformatia o ia din mediul poulant.

 2. ionica says:

  popularizari, campanii, eroina Chereches, diseminari, povesti, bla blauri… concret ce faceti ca sa scapam cat de cat planta asta? Va spun eu: un cacat, aia veti face!

 3. anon says:

  cu niste exproprieri si demolari se rezolva. daca nu, supraimpozitam terenul si concediem angajati din companiile publice. trebuie sa mearga, Bloomberg asa a spus ca se face treaba. numai ca nu inteleg de ce pune numerele paginilor sus, nu jos ca toata lumea.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  România

  Alertă alimentară: Pipote și ficat de pui retrase din 6 magazine Penny din Bihor, din cauza salmonella!
  Rețeaua de magazine Penny anunță retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Leș: Șoferul unei autoutilitare a intrat într-un stâlp, un indicator rutier și a lovit un pod de beton
  Accidentul rutier s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora 01:00, pe DN79, în localitatea Leș.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șeful pompierilor bihoreni, avansat în grad de către Klaus Iohannis
  Șeful pompierilor bihoreni a fost avansat în grad, de Ziua Sfântului Andrei, chiar de către președintele țării, Klaus Iohannis. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID în Bihor: 81 de cazuri noi, 138 de vindecări și 9 decese
  Toate localitățile din Bihor înregistrează vineri, 3 decembrie, o incidență COVID sub pragul de 7‰. 1

  Jurnal Bihorean

  Convocat la o acțiune a Federației Române de Box

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.