bihon.ro Web analytics

Amenzi de aproape 600.000 lei aplicate de Garda de Mediu

Reactualizat la:

Amenzi de aproape 600.000 lei aplicate de Garda de Mediu

Reactualizat la:
În al doilea trimestru al acestui an Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat nu mai puţin de 391 de inspecţii.
Scris de farcas - În al doilea trimestru al acestui an Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat nu mai puţin de 391 de inspecţii.

Dintre acestea 81 au fost planificate conform planului anual de controale şi 310 inspecţii neplanificate.

„În cadrul inspecţiilor neplanificate, au fost înregistrate 186 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 42 controale cu alte autorităţi, în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean, 32 controale efectuate în urma sesizărilor,12 controale în urma autosesizării. Au fost realizate 32 controale de verificare a modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare, patru controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, două controale de identificare a unor obiective noi şu un control pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului”, se arată în raportul de activitate al GM Comisariatul Judeţean Bihor.

Sancţiuni

Principalele neconformităţi constate în urma controalelor fac referire la lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, nerespectarea prevederilor Autorizaţiei de Mediu.

Abateri des întâlnite au fost neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, eliminarea/depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, deversare de ape uzate necorepunzător, nedeţinerea formularelor de transport pentru deseuri şi nedepunerea la termen a declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu.

În urma acestor controale, au fost aplicate 91 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 586 000 lei. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bihor a fost în valoare de 60 000 lei, aplicată pentru evecuare de ape uzate neconform direct în emisar. În perioada 01.04.2018 – 30.06.2018 au fost aplicate două sancţiuni complementare de suspendare a activităţii.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea privind tematiciile dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor.

„O pondere importantă în activitatea de control desfăşurată în primul trimestru din anul 2018 a avut-o rezolvarea reclamaţiilor/sesizărilor. Astfel, din cele 58 sesizări înregistrate, 8 au vizat depozitări necontrolate de deşeuri, 7 au vizat problematici de biodiversitate, 14 au vizat deversări de ape uzate, 1 a vizat aspecte privind calitatea aerului, 2 au vizat funcţionare ilegală fără autorizaţie, 6 au vizat disocnfortul olfactiv, 4 au vizat disconfortul fonic şi 16 sesizări au fost redirecţionate către instituţiile competente pentru soluţionare”, precizează comisarul şef Mihai Togor.

De asemena o pondere foarte importantă în activitatea de control au avut-o verificările efectuate în contextul cauzei C-301/17, Comisia Europeană împotriva României, acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, introdusă în temeiul articolului 258 din Tratatul privind funcţioanrea Uniunii Europene, prin care Comisia Europeană solicită curţii să constate că România nu şi-a îndeplinit obligaţiile ce ii revin privind depozitele de deşeuri de pe teritoriul României, fiind urmărită punerea în aplicare a Ordinului Ministrului nr. 1063/2017, prin verificarea celor nouă depozite neconforme de deşeuri industriale periculoase incluse în HG 349/2005 şi a celor 8 depozite de deşeuri municipale neconforme ecologizate şi închise.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi
  De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%. 1

  Mapamond

  VIDEO. Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în SUA. Cinci oameni au murit, iar 16 sunt răniți, la spital
  Un atac armat a fost raportat la o paradă de 4 iulie, de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Statele Unite, relatează Reuters. În urma incidentului, cel puțin cinci oameni au murit, iar 16 au fost răniți și transportați la spital.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.