bihon.ro Web analytics

Amenzi de peste 266.000 de lei aplicate de ITM Bihor

Reactualizat la:
Amenzi pentru munca la negru, evenimente, concedieri colective, pe agenda de lucru a ITM Bihor.
Scris de farcas - Amenzi pentru munca la negru, evenimente, concedieri colective, pe agenda de lucru a ITM Bihor.

În ciuda avertismentelor şi amenzilor destul de ridicate, atât angajaţii cât şi angajatorii bihoreni continuă să practice munca la negru. Potrivit informaţiilor primite de la ITM Bihor, în cursul lunii septembrie 2016, inspectorii ITM Bihor au depistat nu mai puţin de 15 angajatori care aveau la muncă 41 de persoane fără forme legale de angajare.

În cursul lunii ce a trecut, ITM Bihor a controlat 358 de unităţi: 209 în domeniul relaţiilor de muncă şi 149 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 432: 172 în domeniul relaţiilor de muncă şi 260 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Dintre acestea, 60 au fost amenzi, valoarea lor fiind de 266.400 de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în domeniul relaţiilor de muncă, 52 – în cuantum de 225.900 de lei, restul de opt, în valoare de 40.500 de lei, fiind aplicate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au mai fost aplicate 372 de avertismente.

Evenimente

În cursul lunii septembrie 2016, angajatorii au comunicat către ITM Bihor 48 de evenimente, dintre care trei au fost comunicate de instituţia locală către Inspecţia Muncii. 30 de evenimente au fost cercetate de către angajatori şi avizate de ITM Bihor, iar trei evenimente au fost cercetate de ITM Bihor şi avizate de Inspecţia Muncii. În luna septembrie au fost accidentate 15 persoane, 13 soldate cu incapacitate temporară de muncă şi două mortale.

La data de 30.09.2016, numărul angajatorilor activi în judeţul Bihor este de 20.541, cu un număr de 170.635 salariaţi activi. Numărul contractelor individuale de muncă active la data de 30.09.2016 în judeţul Bihor era de 189.372.

Concedieri

În cursul lunii septembrie 2016, la ITM Bihor s-a depus spre înregistrare o notificare cu privire la intenţia de concediere colectivă, în conformitate cu prevederile art. 70 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii. Notificarea se referă la intenţia de concediere colectivă pe parcursul lunii septembrie 2016 a unui număr estimativ de 75 de salariaţi din cadrul unei societăţi comerciale care activează în domeniul construcţiilor.

Zilieri

ITM Bihor anunţă că până la data de 30.09.2016 au fost eliberate, urmare a solicitărilor angajatorilor, un număr de 1.095 de registre speciale de evidenţă a zilierilor. Pentru luna septembrie 2016, la ITM Bihor, un număr de 142 angajatori au înaintat extrase ale registrului de evidenţă a zilierilor, în conformitate cu art. 7 alin. 2 din Legea nr. 52 din 15 aprilie 2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştiri sportive

  UPDATE! Panică la EURO 2020. Jucătorul Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului
  Panică la EURO 2020. Jucătorul Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului. 4

  Mapamond

  Bill Gates avertizează că lumea se va confrunta cu alte două dezastre: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“
  5

  România

  Cîțu, mesaj la Sibiu către reprezentanți cultelor religioase: „Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din pandemie"
  Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că are o întâlnire acolo cu reprezentanţii cultelor religioase cărora le cere susţinere pentru accelerarea campaniei de vaccinare. În ce priveşte ritmul campaniei, premierul spune că nu este îngrijorat. 3

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Sport local

  Antrenament cu un campion

  Jurnal Bihorean

  Alex Sorian a plecat de la CSC Sânmartin. Se va lupta pentru promovare!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Așa nu! Un șofer a greșit direcția în girația din Centrul Civic
  Un șofer a reușit „performanța” să circule pe sens interzis în sensul giratoriu din Centrul Civic. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.