Amenzi de peste două milioane de lei aplicate de comisarii de mediu

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
În cursul anului trecut cea mai mare sancţiune aplicată a fost pentru încălcarea prevederilor privind transportul deşeurilor periculoase.
Scris de Simona Drimbău - În cursul anului trecut cea mai mare sancţiune aplicată a fost pentru încălcarea prevederilor privind transportul deşeurilor periculoase.

 

În cursul anului 2020, Garda de Mediu Bihor a efectuat peste 1.200 de inspecţii. Dintre acestea 226 inspecţii planificate, 13 inspecţii planificate SEVESO conform planului anual de controale şi 1. 048 inspecţii neplanificate privind verificarea modului de respectare a conditiilor impuse în actele de reglementare, a sesizărilor dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, cu alte autorităţi, a autosesizării.

Ca urmare a acestor controale, au fost stabilite 1826 măsuri în vederea conformării cu legislaţia de mediu sau în vederea prevenirii incidentelor de mediu.

Totodată, în urma acestor controale au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale, din care 85 amenzi și 37 avertismente, în valoare totală de 2.280.000 lei. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisari a fost în valoare de 130 000 lei, aplicată pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu şi încălcarea prevederilor privind transportul deşeurilor periculoase pe teritoriul României. De asemenea, s-au dispus 11 măsuri de suspendare a activității și o desfinţare de lucrări . Au fost întocmite şi cinci sesizări către organele de cercetare penală pentru incendieri de vegetaţie în arii naturale protejate şi folosirea de substanţe interzise ca momeli, instalarea ilegală a unui observator de vânătoare în arie protejată.

De asemenea, în cursul anului 2020, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat 330 de controale la administraţii publice locale, fiind impuse 891 măsuri de remediere a deficienţelor identificate fiind aplicate şi opt sancțiuni contravenţionale în valoare de 210.000 lei.

Salubritate

Salubrizarea tuturor celor 101 UAT-uri din județul Bihor este asigurată. În judeţul Bihor, se află în derulare proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID ), până la sfârşitul anului 2020 fiind atribuite toate contractele de delegare pentru cele şapte zone din judeţ.

Comisarii de mediu au efectuat anul trecut şi inspecţii pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, pentru verificarea implementării Directivei REACH, pentru îmbunătăţirea calităţii apelor şi reducerea de emisii în apă, pentru reducerea impactului asupra biodiversităţii, etc.

„În perioada 01.01 – 31.12.2020 au existat trei poluări, accidente sau incidente care puteau duce la afectarea gravă a factorilor de mediu apă, aer, sol”, informează comisarul şef al Garzii de Mediu Bihor, Sever Emilian Şerbănescu.

Astfel, în Oradea a existat o poluare cu produs petrolier a pârâului Peţa, nefiind afectată flora şi fauna acvatică. În localitatea Aleşd a existat o poluare cu produs petrolier a unui canal afluent al Crişului Repede, care a fost stopat înainte de confluenţa cu râul Crişul Repede. De asemenea, la depozitul ecologic de deşeuri Oradea a existat un incendiu (autoaprindere) pentru care s-a intervenit cu promptitudine, incendiul fiind localizat şi stins în totalitate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Județul Bihor a depășit pragul de 800 de decese COVID-19. Cinci noi decese în ultimele 24 de ore
  Bihorul a depășit pragul de 800 decese la pacienți infectați COVID-19, de la începutul pandemiei și până în prezent, după confirmarea ultimelor cinci decese, în ultimele 24 de ore.

  Jurnal Bihorean

  Peste 20.000 de oameni ar putea fi vaccinați la Beiuș. Centrul din Primărie, închis
  Țara Beiușului se vaccinează la Beiuș, care este centru zonal de vaccinare.

  Bihon CSM Oradea

  Victorie facilă pentru „Leii roșii"
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 81-61 meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, din cadrul turneului 5 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa noastră a controlat jocul în permanență și a obținut o victorie indiscutabilă, cea de-a 7-a din actualul sezon.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 4000 de bihoreni au fost imunizați anti-COVID! Șase centre de vaccinare, disponibile în județ
  În primele 10 zile (5 - 15 ianuarie) de la debutul campaniei naționale anti-Covid, au fost vaccinați peste 4000 de bihoreni. 2

  România

  Bulai: Dacă Eminescu ar fi trăit ar fi semnat pentru „Fără penali în funcții publice”
  Mihai Eminescu, dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru „Fără penali în funcții publice”, ar fi reformat TVR, SRR și CNA și ar fi eliminat pensiile speciale, afirmă președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR PLUS). 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Informare meteo de ger: Temperaturile scad până la -20 de grade
  ANM a emis o informare meteo valabilă începând de sâmbătă dimineață de la ora 02:00 și până pe 20 ianuarie, ora 10:00.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.