bihon.ro Web analytics

Amenzi usturătoare pentru două firme din Palota

De Simona Drimbău

Amenzi usturătoare pentru două firme din Palota

FOTO: Garda de Mediu Bihor
Reactualizat la:
Comisarii de mediu au descoperit că acestea desfăşurau activităţi neconforme de colectare a deşeurilor de sticlă.
Scris de Simona Drimbău - Comisarii de mediu au descoperit că acestea desfăşurau activităţi neconforme de colectare a deşeurilor de sticlă.

În urma unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat o inspecţie de mediu pe raza localităţii Palota la două locaţii în care se desfăşoară activitatea de colectare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase.
La una dintre societăţile comerciale au fost identificate deşeuri de sticlă provenite din surse de iluminat, depozitate în big bag-uri în cantitate de circa 151 tone.

„Pentru acestea societatea nu deţine Formularele de Încărcare/descărcare deşeuri nepericuloase şi Evidenţa gestiunii deşeurilor fapt pentru care a fost sacţionată cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei”, ne-au transmis comisarii de mediu.

La cea de a doua societate au fost identificate depozitări de deşeuri de sticlă mărunţită în canitate de circa 10 metri cubi.

„Pe platforma betonată a societăţii s-a constată faptul că au mai fost depozitări, datorită existenţei deşeurilor de sticlă mărunţită împrăştiată pe o suprafaţă mai mare. S-a mai constată şi existenţa unei depozitări de deşeuri amestecate plastice, textile, hârtie în cantitate de cca 3-4 mc”, spun organele de control. Aceştia au descoperit de asemenea că pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor nepericuloase, societatea nu deţine act de reglementare, motiv pentru care a fost sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 60.000 lei conform OUG 195/2005 priviind protecţia mediului.

Pentru remedierea neconformităţilor identificate au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate.

Galerie FOTO: Garda de Mediu Bihor

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Boron says:

  Spagarul de la garda de mediu, directorul inca nu a amendat firma Gavela pt. trensportul nisipului
  de langa restaurantul ,,ciuperca” pe timpul executiei lucrarilor de alunecar teren, desi sau escavat sute de masini de hamuca de acolo.Se poate vedea pe google erth.

  • Ati says:

   Păi you ” Moron ” , daca au dus humuca de acolo inseamna ca lau carat de acolo pentru ca , humuca = nisip , pare ca dealul nu e prea stabil din nisip , ai facut vreodata castel de nisip ? MORON ?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.