bihon.ro Web analytics

Analfabetismul, un pericol real

Analfabetismul, un pericol real

Reactualizat la:
Rezultatele ultimei testări PISA arată că 44% dintre elevii de 15 ani, au dificultăţi reale în a înţelege ce citesc și nu posedă o gândire critică.
Scris de Călin Corpaş - Rezultatele ultimei testări PISA arată că 44% dintre elevii de 15 ani, au dificultăţi reale în a înţelege ce citesc și nu posedă o gândire critică.

O creștere cu 4% a analfabetismului funcţional în doar 3 ani, scurși de la precedenta testare: acesta este rezultatul guvernării PSD în domeniul educaţiei, a deselor
schimbări de ministru și a modifi cărilor făcute peste noapte, fără studii de impact, arată deputatul PNL Florica Cherecheș, care reiterează semnalele de alarmă pe care le-a tras, în calitate de deputat al Opoziţiei.

„Elevii afectaţi de analfabetismul funcţional nu au capacitatea de a înţelege, sintetiza și genera opinii despre un text citit la prima vedere. Ramifi -caţiile acestui aspect se vor reflecta în întreaga lor evoluţie”, declară Cherecheș. „Centrarea sistemului pe elev înseamnă să vezi valoarea din fiecare copil, să-l ajuţi să-și atingă potenţialul maxim, unde poate da maxim de randament, să-i încurajezi creativitatea și spiritul de inovaţie”, arată deputatul PNL, care respinge ideea sistemului care supraaglomerează elevii.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Chorcheschehicahe he says:

  Ce falci ai

 2. Dezavantajul neinstruitului este vulnerabilitatea says:

  Religia ocultã ocupã (corupe) mai uşor pe neinstruit.
  Instruiţii fac cu religii un joc de putere şi le iese şi mai dominantã puterea ca şi ocultã.

 3. Cititor says:

  S-a găsit cine sa “alfabetizeze”…

 4. muijk says:

  Florica draga multumim dar nu vorbim despre tine acum.

 5. Nn@7y says:

  Hai nu mai dramatizati atata situatia!!In strainatate sunt prosti gramada si o multime de agramati care n-au nici o treaba cu invatatul si nu posteaza nimeni asemenea magarii,camuflati situatia si faceti ceva pentru a ridica nivelul de invatamant in scolile romanesti ca destul suntem de rasul EU.

 6. Intristatul says:

  Se arata ingrijorat de scoala si Cornel Popa ,(probabil de cartile de Septic,) si face interpelare la ministru ca sa vada Bolojan ca are activitate.Probabil ca mai vrea o tura la Parlament. Noi nu mai vrem ! Sa-si vada de cartile lui. (evident de Septic si alte jocuri ….)

 7. anonim says:

  daaa…doar in ultimii 3 ani e problema cu analfabetismul in Romania :)))

 8. undeestiromania says:

  Scoala din Romania este axata pe toceala. Hai sa vedem cum se descurca FInlanda: https://www.youtube.com/watch?v=nHHFGo161Os

  In momentul de fata, Romania nu are solutii pentru a reforma nimic. Ne zbatem in birocratie cu un aparat legislativ greoi care nu face decat sa bage bete in roate omului de rand. Educatia e si ea la pamant.

  Starea unei natii este data de invatamant, sanatate, de accesul facil si transparent la institutiile publice si de multe altele de care ducem lipsa. Romania e in urma. Hai macar sa o recunoastem. Nu se vrea. Nimeni in aceasta tara nu vrea sa isi asume responsabilitatea de a schimba ceva.

 9. Este ANTIalfabetismul says:

  Trebuie schimbatã denumirea. NU este analfabetismul.

 10. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.