bihon.ro Web analytics

Angajații Primăriei Oradea și ai Județului sunt trimiși, pe rând, în concediu

De Călin Corpaș

Angajații Primăriei Oradea și ai Județului sunt trimiși, pe rând, în concediu

Clădirea Primăriei Oradea, văzută de sus Foto: OVI D. POP
Reactualizat la:
Ca urmare a scăderii volumului de muncă, în contextul epidemiologic actual, angajații Primăriei sunt trimiși în concediu, pe rând. La Consiliul Județean, concediu, birou și muncă la domiciliu, prin alternanță.
Scris de Călin Corpaș - Ca urmare a scăderii volumului de muncă, în contextul epidemiologic actual, angajații Primăriei sunt trimiși în concediu, pe rând. La Consiliul Județean, concediu, birou și muncă la domiciliu, prin alternanță.

În contextul epidemiologic actual, primarul Ilie Bolojan a dispus o serie de măsuri către angajați, care i se aplică și lui, respectiv viceprimarilor. Fac excepție de la aceste măsuri doar angajații Poliției Locale, intrate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, în următoarele 30 de zile, fiecare angajat al Primăriei va trebui să își ia minimum cinci zile de concediu de odihnă.
Acolo unde volumul de muncă s-a redus foarte mult – Relații cu publicul, Evidența Persoanelor, Muzeul Orașului, Serviciul Juridic – angajații vor trebui să își ia cel puțin zece zile de concediu.

Aceste măsuri au fost dispuse de primarul Ilie Bolojan pentru protejarea angajaților Primăriei, în cazul în care apar infecții cu noul coronavirus printre angajați.

„Păstrăm în acest fel capacitatea Primăriei de a oferi servicii orădenilor, chiar dacă am putea avea și noi probleme legate de infestarea cu coronavirus”, transmite primarul orașului.

Măsuri luate și la CJ

Și la Consiliul Județean s-au luat măsuri pentru prevenția infectării cu COVID-19. Deja din 19 martie, s-a luat ca primă măsură acordarea zilelor libere pentru părinții care trebuie să-și supravegheze copiii, în urma închiderii școlilor.

A doua măsură luată: acordarea, la cererea angajaților, a maximum zece zile de concediu de odihnă, prin alternanță, pentru personalul de execuție.

A treia măsură: organizarea muncii la domiciliu pentru angajații CJ Bihor, ca măsură pentru reducerea numărului de persoane în birourile de la Consiliul Județean.

„În perioada muncii la domiciliu, fiecare angajat care prestează o astfel de muncă va întocmi un raport de activitate zilnic, prin care va justifica munca prestată și activitatea prestată. Raportul de activitate va fi însușit de către șeful ierarhic superior și va constitui temei pentru plata drepturilor salariale și justificări în eventualitatea unui control ulterior al entităților abilitate”, se arată în dispoziția emisă de președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor.

Pentru asigurarea alternanței privind prezența în birourile de la sediul CJ Bihor, din Parcul Traian nr. 5, numărul zilelor de muncă prestate la domiciliu nu poate depăși zece zile lucrătoare/salariat, într-un ciclu de programare, se arată în dispoziție. În același document, se precizează, totuși, că pentru reducerea numărului de persoane prezente simulan în birourile de la sediul Consiliului, se poate stabili un program flexibil pentru fiecare angajat în parte, la propunerea coordonatorilor de compartimente.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. R says:

  Acelasi act care prevede ca Politia Locala este coordonata operational de IPJ, prevede si urmatoarele: “Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor și analiză a bazelor de date sunt subordonate operațional Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru creșterea capacității de verificare și scurtarea timpului de răspuns în cazul anchetelor epidemiologice.” Cum poate dispune domnul primar trimiterea in concediu de odihna a acestora in acest caz?

 2. Graur says:

  Bugetarii in concediu cei din patronat lichidați cum vine treabă asta

 3. cetatean says:

  asa asa protejati-i nu cumva sa pateasca ceva… cine o sa ne mai conduca daca se imbolnavesc si ei ?

  • Mircea says:

   Plangeai inainte ca de ce sunt platiti bugetarii, merge tara si fara politie, invatamant, administratie si sanatate.

 4. hi ca says:

  primaria va face angajari pregatitiva cei dati afara

 5. România

  Pensionar nervos către Ministrul Muncii: „Eu te omor cu mâna mea. Mărește pensia!"
  A fost circ în toată regula, iar Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a fost nevoită să-și întrerupă conferința de presă, după ce un pensionar a devenit recalcitrant.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  În „Roşu”, la Galerii de Artă - Reperaj
  Expoziţia de artă vizuală s-a deschis sâmbătă, 4 iulie, în Cetatea Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un elev din Suplac, 10 pe linie la BAC în Sălaj
  Raul Pop trăiește în Suplacul de Barcău și a făcut naveta la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleul Silvaniei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus: 15 cazuri noi în Bihor, depistate în ultimele 24 de ore. 391 infectării noi în România
  Conform ultimului bilanț oficial, furnizat de către Grupul de Comunicare Strategică, în Bihor au fost raportate, în ultimele 24 de ore, 15 infectări noi coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Şarpele în iarbă”, păstrând distanţa
  Premiera Teatrului Regina Maria, un spectacol inedit realizat în contextul pandemiei Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O parte din Parcul Libertății, întreținută de Fundația Comunitară Oradea
  Zona Verde dinre Podul Intelectualor și strada Iosif Vulcan va fi întreținută de Fundația Comunitară Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.