bihon.ro Web analytics

Anunț oficial către cadrele medicale din România: AstraZeneca recunoaște riscurile asociate vaccinului COVID-19. Vezi documentul!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Anunț oficial către cadrele medicale din România: AstraZeneca recunoaște riscurile asociate vaccinului COVID-19. Vezi documentul!

În contextul în care medicii de familie ar urma să intre în campania națională de vaccinare, AstraZeneca face un anunț important
Reactualizat la:
Într-un document oficial al companiei AstraZeneca adresat cadrelor medicale, avizat de Agenția Națională a Medicamentului și transmis și către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sunt arătate riscurile asociate vaccinului Covid-19, privind trombocitopenia și tulburările de coagulare a sângelui.
Scris de Călin Corpaș - Într-un document oficial al companiei AstraZeneca adresat cadrelor medicale, avizat de Agenția Națională a Medicamentului și transmis și către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sunt arătate riscurile asociate vaccinului Covid-19, privind trombocitopenia și tulburările de coagulare a sângelui.

Printr-un document oficial, profesioniștii din sănătate sunt informați despre riscurile asociate vaccinului Covid-19 de la AstraZeneca, în legătură cu riscurile de tromboze și, implicit, tulburările de coagulare a sângelui. În anumite cazuri rare, acestea au avut consecințe fatale.
Compania AstraZeneca a conceput o comunicare directă către specialiștii din sănătate, intitulată “COVID-19 Vaccine AstraZeneca: Risc de trombocitopenie și de tulburări de coagulare”, astfel încât efectele secundare ale vaccinului să fie depistate rapid, iar medicii și asistentele să știe ce au de făcut, în cazul în care pacienții manifestă efecte secundare de la acest vaccin.
Textul AstraZeneca este avizat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), fiind elaborat în acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).
După ce primea informarea de la Agenția Națională a Medicamentului în 24 martie, în 1 aprilie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) trimitea acest document către casele județene de asigurări de sănătate, cerându-le să îl posteze pe site-urile proprii. Din păcate, până miercuri, 7 aprilie, la ora 12:30, documentul nu era postat și pe site-ul CJAS Bihor, în secțiunea de comunicate și anunțuri. “Vă rugăm să dispuneți toate măsurile necesare pentru informarea profesioniștilor din domeniul sănătății prin afișarea pe pagina elecronică a casei de asigurări de sănătate a documentului”, se arată în adresa semnată de președintele CNAS, Adrian Gheorghe, transmisă caselor județene.

Bihorenii nu se înghesuie la vaccinul AstraZeneca, deși sunt doze disponibile. Peste 14.000 de bihoreni, pe listele așteptare

“Să solicite imediat asistență medicală”

Redăm din documentul transmis de AstraZeneca, asumat de autorități:

„Rezumat

• COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depăşesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine associate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.
• După vaccinarea cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca a fost observată foarte rar o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoţite de sângerare.
• Profesioniştii din domeniul sănătăţii trebuie să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi ale trombocitopeniei.
• Persoanele vaccinate trebuie să solicite asistenţă medicală imediată în cazurile în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăţi de respiraţie, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă şi vedere înceţoşată, sau care prezintă echimoze (peteşii) în afara locului de administrare a vaccinuui după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistenţă medicală”.

Mai jos, redăm integral adresele CNAS, ANMDMR și comunicarea directă a companiei AstraZeneca, adresată profesioniștilor din sănătate, în contextul în care o treime din programările la vaccinul AstraZeneca au fost anulate, iar autoritățile române vor să îi implice pe medici în campania de vaccinare cu vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson:

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  • DaDa says:

   Păcăliciul ăla de OMS e un terorist cunoscut.

   “Vaccinul” e terapie genica, experimentala.

   Metoda terapeutica ce utilizeaza genele si informatia pe care ele o poarta pentru a trata o boala genetica sau pentru a modifica un comportament celular.
   Terapia genica este avuta in vedere si ca o tehnica terapeutica aplicabila unor boli ne-ereditare, precum cancerul si SIDA. In aceste cazuri, strategia consta in a face sa intre in celula bolnava (si nu si in alta) o gena capabila sa o distruga.

   • Vaccin says:

    Păi cum sunt vaccinuri dacă spune că nu sunt dovezi că ele imunizează ???
    Cât despre șeful OMS, el mai mult decât dubios, fiind în trecut șeful unui partid catalogat în USA ca și organizație teroristă.

    • Vaccin says:

     … ” el e mai mult decât … “, am vrut să scriu, pentru iubitorii de gramatică

    • Da Da says:

     Nu e vaccin. Nu e zic, Moderna zice!

     https://www.modernatx.com/mrna-technology/mrna-platform-enabling-drug-discovery-development

     “Activarea descoperirii și dezvoltării medicamentelor
     Am construit Moderna pe premisa îndrumătoare că, dacă utilizarea ARNm ca medicament funcționează pentru o singură boală, ar trebui să funcționeze pentru multe boli. Și, dacă acest lucru este posibil – având în vedere abordarea și infrastructura potrivite – ar putea îmbunătăți în mod semnificativ modul în care medicamentele sunt descoperite, dezvoltate și fabricate.

     Sistemul nostru de operare
     Recunoscând potențialul larg al științei ARNm, ne-am propus să creăm o platformă tehnologică ARNm care funcționează foarte mult ca un sistem de operare pe computer. Este conceput astfel încât să poată fi conectat și redat interschimbabil cu diferite programe. În cazul nostru, „programul” sau „aplicația” este medicamentul nostru ARNm – secvența unică de ARNm care codifică o proteină.

     Avem o echipă dedicată formată din câteva sute de oameni de știință și ingineri, axată exclusiv pe dezvoltarea tehnologiei platformei Moderna. Acestea sunt organizate în jurul unor discipline cheie și lucrează într-un mod integrat pentru a avansa cunoștințele din jurul științei ARNm și a rezolva provocările care sunt unice pentru dezvoltarea medicamentului ARNm. Unele dintre aceste discipline includ biologia ARNm, chimia, formularea și livrarea, bioinformatica și ingineria proteinelor.”

     Si inca ceva:

     “Vaccinul Moderna COVID-19 nu a fost aprobat sau licențiat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), dar a fost autorizat pentru utilizare de urgență de către FDA, în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA), pentru a preveni boala Coronavirus 2019 (COVID- 19) pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Nu există un vaccin aprobat de FDA pentru a preveni COVID-19.
     EUA pentru Vaccinul Moderna COVID-19 este în vigoare pe durata declarației EUA COVID-19 care justifică utilizarea de urgență a produsului, cu excepția cazului în care declarația este încetată sau autorizația este revocată mai devreme.”

     https://www.modernatx.com/covid19vaccine-eua/

     • Vasile says:

      Vaccinul AstraZeneca e produs după o tehnologie veche de 50 de ani: virus atenuat.
      Prea multe informații ușor accesibile, prea puțini care le înțeleg, prea mulți care își dau cu părerea.

     • AstraNu says:

      Vasile numai nevasata ta e atenuata.

      “Vaccinul Oxford – AstraZeneca COVID-19 este un vector de adenovirus simian deficient de replicare, conținând secvența de codificare pe lungime completă a codonului optimizată a proteinei SARS-CoV-2 spike împreună cu o secvență lider activator de plasminogen tisular (tPA) .

      Adenovirusul se numește deficit de replicare, deoarece unele dintre genele sale esențiale au fost șterse și înlocuite cu o genă care codifică proteina spike. După vaccinare, vectorul adenovirus intră în celule, eliberează genele sale, acestea sunt transportate în nucleul celulei , după care aparatul celulei face transcrierea în ARNm și translația în proteine.

      Proteina de interes este proteina spike , o proteină externă care permite coronavirusului de tip SARS să pătrundă în celule prin domeniul enzimatic al ACE2 . [37] Producerea acestuia după vaccinare va determina sistemul imunitar să atace coronavirusul prin anticorpi și celule T dacă acesta infectează ulterior corpul.”

 1. Cumsepoate says:

  Cum se poate?

  Valeriu Gheorghita a spus “nici o legatura”!

  Sunteti rahat.

 2. CT says:

  Si uite cum “conspirationistii” sunt iarasi niste paranoici cand scriau de astea acum cateva luni. Vite cretine ce sunteti, la cat de idioti sunteti chiar meritati toti sansa la un vaccin.

  • TC says:

   Tu primul.

  • Vasile says:

   Păi ești vaccinat încă din primele zile de viață cu vaccin produs după tehnologia vaccinului COVID AstraZeneca 🙂

   • Vaccin says:

    Vasile, nu mai dezinforma că râd găinile de tine.

    Vasile Astărăstoae (n. 1 august 1949, Fălticeni) este un medic legist român, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.
    Doctorul Astărăstoaie   :
    “Vaccinul are un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman.
    Nimeni nu știe până în prezent care va fi rezultatul”,  a explicat medicul.

    Adică vaccinul se testează pe oameni, înainte de a se testa pe cobai, la fel ca restul vaccinurilor.

    https://m.activenews.ro/stiri/Prof.-Vasile-Astarastoae-Vaccinul-anti-COVID-a-fost-creat-printr-o-inginerie-genetica-pe-baza-de-ARN-mesager-care-e-o-noutate-in-domeniul-vaccinurilor.-Aceste-firme-nu-au-niciun-fel-de-experienta-in-vaccinuri.-Optimismul-asta-desantat-va-avea-efecte-163805?fbclid=IwAR1iiJFuyE4FE7HFufHBRVTbV4pCWqdNie1qIkrhUOAiHOdRNFocpMlambM

    • Vasile says:

     Grigore,

     Nu mai dezinforma, articolul medicului legist (adică taie morții) e de anul trecut din noiembrie. AstraZeneca și SPUTNIK Sunt vaccinuri produse după metoda clasică: virus atenuat.
     Dar părerea medicului legist (medic care taie morții) nu cred că e referința când vine vorba de un vaccin.

     • Nu says:

      AstraZEneca NU!

      Vaccinul Oxford-AstraZeneca se bazează pe instrucțiunile genetice ale virusului pentru construirea proteinei spike. Dar, spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna , care stochează instrucțiunile în ARN monocatenar, vaccinul Oxford folosește ADN dublu catenar.

     • Grigore says:

      Să-l credem pe Vasile, șeful de la vaccine.

   • SileNu says:

    Poate tu ai fost, de aceea esti asa de prost.

    “Vaccinul Oxford – AstraZeneca COVID-19 este un vector de adenovirus simian deficient de replicare, conținând secvența de codificare pe lungime completă a codonului optimizată a proteinei SARS-CoV-2 spike împreună cu o secvență lider activator de plasminogen tisular (tPA) . [34] [35]

    Adenovirusul se numește deficit de replicare, deoarece unele dintre genele sale esențiale au fost șterse și înlocuite cu o genă care codifică proteina spike. După vaccinare, vectorul adenovirus intră în celule, eliberează genele sale, acestea sunt transportate în nucleul celulei , după care aparatul celulei face transcrierea în ARNm și translația în proteine. [36]

    Proteina de interes este proteina spike , o proteină externă care permite coronavirusului de tip SARS să pătrundă în celule prin domeniul enzimatic al ACE2 . [37] Producerea acestuia după vaccinare va determina sistemul imunitar să atace coronavirusul prin anticorpi și celule T dacă acesta infectează ulterior corpul. [4]”

    • Vasile says:

     😄
     Ce conține COVID-19 Vaccine AstraZeneca O doză (0,5 ml) conține: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2 (ChAdOx1-S)*, nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase (U Inf.) *Produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant.
     Dacă ai terminat liceul și nu ai copiat la Biologie, e posibil să înțelegi. Dar eu cred că tu nu ai făcut biologie. Eu cred că tu ai făcut școală militară.
     Succes!

     • Silex2 says:

      Fac biologie cu nevasta ta fiecare seara.
      Dar tu marele prost unde ai citit despre virusul atenuat? Pentru tine proteina de la un virus care nu a fost nici macar izolat inseamna virus? Doua clase ai ca trenul. SileProstu.

     • Grigore says:

      -Să nu-l credem pe Doctorul Astărăstoaie,
      fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.

      -Și să-l credem pe Vasile, șeful la “vaccine”

 3. Unu says:

  Dragi “autorități” dacă v-ar pasa de oameni, ați interzice utilizarea acestor vaccinuri în România.
  Arătați ca va pasă, încă mai aveți timp…

 4. Anonim says:

  O stire de senzatie marca bihon. Probabil suntem singura tara din lume care face atata scandal pentru Astra Zeneca. Dar spalarea pe creier specific pebtru produsele americane Pfeiser sau Johnson să trăiască! Vai de jurnalismul de 2 lei – Senzational!!

 5. Ile says:

  Urmează și toate vaccinurile orice s-ar întâmpla producători de vaccin nu răspund au spus clar vaccinul e in teste până în 2023 ce-i care accepta vaccinul își asumă riscurile.

 6. Astra says:

  I-auzi domn Gheorghiță!! Ce zici de asta? Mare doctor ești!!! Dracu’ a auzit de tine până acum!!! Sa te vaccinezi tu cu Astra Zeneca….și să te filmeze cineva…

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.