bihon.ro Web analytics

Apa pentru comuna Tinca

Directorul general al Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, a semnat contractul de execuţie al lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare menajeră cu directorul Simbac, Nicolae manolică.
Scris de erdei - Directorul general al Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, a semnat contractul de execuţie al lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare menajeră cu directorul Simbac, Nicolae manolică.

Gazda evenimentului a fost primarul de Tinca Tedor Coste care a ţinut să sublinieze că aceasta „este cea mai importantă investiţie după Revoluţie în localitate. Aşteptăm de 5 ani ca acest proiect să se realizeze şi mă bucur că există interes şi din partea locuitorilor comunei, a fostilor primari şi consilieri. Suntem nerăbdători să derulăm această investiţie”. Simbac are la dispoziţie 20 de luni să termine lucrarea de la data ordinului de debut al execuţiei. 14 firme s-au prezentat la licitaţia organizată pentru desemnarea câştigătorului, iar contestaţiile au fost rezolvate favorabil pentru Simbac atât de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi de Curtea de Apel. Directorul Cao Ovidiu gavra a preciozat că „preţenţiile noastre sunt mari indiferent de oferta pe care au făcut-o firmele la licitaţie”, iar directorul Nicolae Manolică a asigurat asistenţa că „lucările vor fi de calitate şi în termen cât mai scurt posibil finalizate”.

Consilieri locali, judeţeni, parlamentari, localnici au venit în întâmpinarea desantului de la Compania de apă Oradea pentru a asista la semnarea contractului ce prevede “Extinderea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca”. Gazda evenimentului a fost primarul Teodor Coste. Primarul de Tinca a salutat prezenţa în sala a senatorului Valeriu Boeriu şi a consilierului Judeţean Ioan Sala, şi şi-a exprimat bucuria că este gazda unui astfel de eveniment prilejuit de xtinderea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca.

Pe bani europeni

„Este cea mai importantă investiţie după Revoluţie în localitate. Aşteptăm de 5 ani ca acest proiect să se realizeze şi mă bucur că există interes şi din partea locuitorilor comunei, a fostilor primari şi consilieri. Suntem nerăbdători să derulăm această investiţie”, a spus şeful Primăriei Tincă. În aceeaşi notă a vorbit şi principalul actor al evenimentului, managerul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra. Domnia sa a făcut deplasarea la Tinca împreună cu managerul de proiect, inginerul Georgică Ignat, cu şefa Serviciului Achiziţii Viviana Sava, cu juristul Monica Drăghici şi cu responsabilul cu comunicarea şi PR-ul CAO, Renata Tripa. Directorul general Ovidiu Gavra a explicat de ce localnicii din Tinca vor beneficia de-abia de acum de această investiţie, de ce contractul cu firma care va executa lucrările se semnează după doi ani de la semnarea contractului cu Ministerul Mediului. În opinia domniei sale singura explicaţie a acestor întârzâieri este modul sălbatic în care se derulează licitaţiile în ţara noastra. În 19 martie 2012 au fost depuse documentele, respectiv ofertele pentru licitaţie. 14 firme s-au prezentat la licitaţie. A urmat apoi un şir lung de contestare a rezultatului licitaţiei, câţtigător care avea să fie confirmat de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi ulterior de Curtea de Apel. Lucrările vor fi executate de către Simbac, societate care prin directorul general Nicolae Manolică a semnat ieri contractul de exexcuţie al lucrărilor. Valoarea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca este de 5.582 mii lei plus TVA.Contribuţia locală este de 1,8% din valoarea lucrărilor. Simbac are la dispoziţie 20 de luni să finalizeze aceste lucrări. Directorul Companiei de apă Oradea a ţinut să ceară scuze localnicilor pentru disconfortul şi deranjul provocat de lucrări de o asemenea amploare. „Rezultatele vor fi însă cele aşteptate” , a precizat Ovidiu Gavra. Contractul prevede extinderea reţelei de canalizare menajeră pe o lungime de 16442 m, 1127 racorduri menajere şi trei staţii de pompare a apelor uzate menajere. În luna aprilie va fi semnat şi contractul pentru staţia de eputrare ape uzate , a cărui valoare are 8.088.475 lei.

Acţiunea de ieri de la Tinca face parte din proiectul CAO „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect care se derulează în perioada 2011-2014 şi este în valoare de 83.274.549 euro plus TVA, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune- 76,30%, bugetul de stat-11,67%, Compania de Apă Oradea-10,23% şi administraţiile locale din: Oradea, Nojorid, paleu, Sântandreio, Girişul de Criş, Oşorhei, Tinca şi Beiuş.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.