bihon.ro Web analytics

Apel către populație de la pompieri: opriți acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere!

Reactualizat la:
Șapte incendii aproape din jumătate în jumătate de oră, la terenurile în igienizare.
Scris de Demian - Șapte incendii aproape din jumătate în jumătate de oră, la terenurile în igienizare.

 Înainte de a se produce tragedii nedorite, pompierii trag semnale serioase de alarmă către cei ce își curăță terenurile pentru a le pregăti de primăvară.

Brusturi bate recordul!

Sâmbătă, 9 martie, în mai puțin de cinci ore, pe teritoriul județului Bihor s-au produs șapte incendii, evenimente generate de utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, cele mai afectate fiind terenurile situate pe raza comunei Brusturi, unde pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au acționat, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brusturi, pentru stingerea flăcărilor ce se manifestau pe o suprafață de circa 75 de hectare.

Astfel, între orele 15:10 – 19:30, echipajele de pompieri ale Stației Aleșd, Secției Beiuș, Detașamentului 2 Oradea și Detașamentului Salonta au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiilor produse la terenuri situate la Brusturi, Finiș, Lugașu de Jos, Biharia, Uileacu de Munte și Homorog, suprafaţa totală afectată de arderea vegetaţiei uscate fiind de aproximativ 84 de hectare.

Pompierii reamintesc bihorenilor că incendiile de vegetaţie uscată se pot solda cu pagube materiale în urma propagării flăcărilor la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii etc. și, din nefericire, chiar cu victime umane.

Pompierii subliniază iar și faptul că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi. La fel, constituie contravenție și se amendează amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, atenționează pompierii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi pietoni loviți pe trecerea de pietoni de un TIR
  O femeie şi un bărbat au scăpat cu viață după ce au fost loviți de un autotren în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 115 metri cubi de lemn de esență tare rezultat din tăieri ilegale, confiscat de polițiștii bihoreni
  Polițiștii bihoreni au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Munteni care ar fi expediat lemn rezultat din tăieri ilegale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un bărbat de 49 de ani din Bihor și un tânăr din Curtici, grav răniți în accidentul dintre Oradea și Arad
  Accidentul din seara zilei de 21 februarie s-a soldat cu rănirea gravă a doi bărbați. Cum s-a întâmplat totul? Se pare că din cauza unei depășiri riscante, forțate de un tânăr din Curtici.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ateliere Pro Discipulus, proiect în care adolescenții sunt vedete
  La gala”Bursa Talentelor” eveniment caritabil susţinut de Fundația Comunitară Oradea, în urma sponsorizărilor, bugetul proiectului a fost stabilit la 10.710 lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Finanţarea UE pentru Nufărul, reconfirmată – urmează cea mai mare demolare forţată post-decembristă
  Proprietarii caselor care vor fi demolate pentru a face loc parcărilor: „pe dreapta drumului suntem de demolat, pe stânga se autorizează construirea de noi blocuri”. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezbatere pe tema apelor uzate
  Marţi, 18 februarie 2020, în Sala Mare a Prefecturii, la convocarea prefectului Dumitru Țiplea, au avut loc dezbateri privind reactualizarea planului de implementare a Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane, care necesită elaborarea unei noi metodologii de delimitare a aglomerărilor umane și de calcul al încărcării acestora.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.