bihon.ro Web analytics

Apel de solidaritate lansat de AFB pentru dotarea spitalelor orădene

Apel de solidaritate lansat de AFB pentru dotarea spitalelor orădene

Reactualizat la:
În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie, iar în România a fost publicat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, capacitatea sistemului medical românesc de a face față și de a reacționa promt și efecient este esențială.
În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie, iar în România a fost publicat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, capacitatea sistemului medical românesc de a face față și de a reacționa promt și efecient este esențială.

În ultimele zile, spitalele orădene au primit donaţii care ajută la dotarea sistemului sanitar orădean, în contextul situaţiei actuale. Spitalele din Bihor au 75 de paturi de terapie intensivă, din care 60 sunt dotate cu posibilităţi de ventilaţie mecanică. În luna aprilie vor mai veni, probabil, după declarațiile oficialităților, încă câteva aparate și altele până la începutul lunii mai. Însă, este nevoie și va fi nevoie de materiale de protecţie, de măşti speciale, de combinezoane, de mănuși, kituri de laborator…. Chiar dacă deja primele echipamente au sosit, necesarul lunar este de aproximativ 1,5 milioane euro, conform declarațiilor oficialităților.

„Asociația Firmelor Bihorene trebuie să fie o punte de legătură între resursele din mediul de business și nevoile pe care spitalele românești le au în acest moment critic. Este un apel la solidaritate adresat oamenilor de afaceri, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate, pentru a putea direcționa resursele acolo unde este nevoie și unde situația poate deveni critică în următoarele 2-3 săptămâni, dacă ritmul îmbolnăvirilor crește. Spitalele se confruntă cu mai multe provocări în această perioadă, una dintre ele fiind epuizarea rezervelor, atât a celor materiale, cât și a celor financiare. Din cauza riscului apărut de infectare cu COVID-19, necesitățile de materiale sanitare au crescut, pentru că a apărut nevoia de prevenție. Contribuind cu sume modice dar cât mai mulți, putem face diferența”, transmit reprezentanții AFB.

Numărul de cont unde se pot dona bani pentru spitalele locale este RO87WBAN02051V078910RO01, deschis la banca Intesa Sanpaolo Bank, specificând că sprijiniți spitalele orădene. Persoanele de contact sunt: Mihai Pop, vicepresedinte AFB, tel. 0755.800.400, responsabil CSR sau Radu Silaghi, director AFB tel. 0751.263.132.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liceu la Sânmartin. Elevii vor putea studia turismul
  Cristian Laza, primarul de Sânmartin își vede visul de a avea un liceu în comună. Și aceasta se va întâmpla chiar din septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mangalianul circulă de la Oradea din 26 iunie
  Trenul InterRegio 1932, spre litoralul românesc, va circula pe ruta Oradea – Mangalia în perioada 26 iunie – 6 septembrie. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constantin Bungău, reales rector al Universității Oradea
  Rezultatul alegerilor interne trebuie validat de Senatul Universității din Oradea și confirmat de Ministerul Educației. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Educaţia sexuală devine „educație sanitară". Va fi predată în școli cu acordul părinților
  Camera Deputaţilor a votat proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Va fi nevoie să îţi dai acordul pentru predarea materiei, pentru copilul tău.

  România

  Parlamentul a decis miercuri dublarea alocațiilor. Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Americanii sunt gata să exploateze brucit în mina lui Vântu din Bihor
  Firma Amerocap, prin Magnum SRL, solicită concesionarea unor suprafețe de teren la Budureasa pentru a exploata mina de brucit, deținută în trecut de Sorin Ovidiu Vântu, apoi de Cosmin Gușe. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.