bihon.ro Web analytics

Aproape 300 de parcări de domiciliu, în locul garajelor și caselor expropriate

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Aproape 300 de parcări de domiciliu, în locul garajelor și caselor expropriate

Reactualizat la:
Amenajarea a costat peste 2 milioane de lei, fără TVA, executant a fost Drumuri Bihor SRL. Anterior, s-au mai dat 3 milioane lei pentru exproprierea caselor și garajelor din spatele blocurilor.
Scris de Cristina Ghilea - Amenajarea a costat peste 2 milioane de lei, fără TVA, executant a fost Drumuri Bihor SRL. Anterior, s-au mai dat 3 milioane lei pentru exproprierea caselor și garajelor din spatele blocurilor.

Executivul anunță finalizarea amenajării de parcări, căi de acces și piste de biciclete în zona Căii Aradului, lucrări conexe construirii noii linii de tramvai până la ieșirea din oraș cu continuare, apoi, paralel cu Peța.
Perimetrele amenajate cu parcări sunt aferente celor două zone: str. H. Ibsen – Cornițelului – Lalelelor, respectiv zona Calea Aradului – Vlădeasa – Fagurelui. În total au fost realizate 278 de locuri de parcare, dintre care 103 în perimetrul str. H. Ibsen – Cornițelului – Lalelelor și 175 în zona Calea Aradului – Vlădeasa – Fagurelui.

„Când a început construcția liniei de tramvai din Calea Aradului, toate locurile de parcare din partea dreaptă și partea stângă au fost desființate”, spune viceprimarul Florin Birta.

Municipalitatea a lansat atunci un controversat proiect de exproprieri de garaje și case de locuit, în spatele blocurilor de pe ambele părți ale Căii Aradului, pentru a amenaja parcări de domiciliu. Pentru exproprierea celor cinci case și mai multe garaje, municipalitatea a plătit peste 3 milioane de lei.

Pe lângă locurile de parcare, s-au amenajat trotuarele și accesele aferente, fiind realizate și lucrări de canalizare pluvială. Totodată, a fost realizat iluminatul public cu led pentru cele două zone de parcări.
Lucrările de pe străzile H. Ibsen – Cornițelului – Lalelor s-au desfășurat pe o suprafață totală de 1.749 mp, din care 1.214 mp destinaţi parcărilor. Lucrările sunt executate de Drumuri Bihor SA, valoarea acestora fiind de peste 780 mii lei fără TVA.

Lucrările la parcările de pe străzile Calea Aradului – Vlădeasa și Fagurelui s-au desfășurat pe o suprafață de 2.793 mp, din care suprafața destinată parcărilor este de 2.382 mp. Lucrările au fost executate de aceeași firmă, la peste 1,3 milioane lei, plus TVA. Parcările din spatele blocurilor de pe Calea Aradului sunt atât perpendiculare cât și laterale, în funcție de spațiul existent. În luna mai a acestui an s-a finalizat asfaltarea și marcarea carosabilului pe Calea Aradului, în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor.

Lucrări în Ioșia

În cartierul vechi Ioșia, e în lucru strada Coriolan Hora și ar urma să mai înceapă asfaltarea ultimelor trei străzi de pământ din zonă.

„Lucrăm în acest moment la str. Coriolan Hora, care este dincolo de centură, aceasta fiind finalizată în proporție de 90%. În acest moment se lucrează la accesele la proprietăți, dar și la accesele peste linia de calea ferată din centură. Mai avem încă trei străzi nemodernizate din cartierul vechi Ioșia, dar care vor fi asfaltate până la mijlocul anul viitor”, a mai transmis viceprimarul Florin Birta.

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Radup says:

  Pentru somitatea “vasile”:imi cer scuze dumneavoastra domnule vasile ,pentru greselile gramaticale care v-au creat acasta indignare ,incat v-ati irosit 3 minute din viata sa cititi ceea ce am exprimat,cat si a-mi arata ca sunt un analfabet!Sunt sigur ca si domnul Pruteanu,ar fi facut plecaciuni in fata dumneavoastra.Trebuie totusi sa intelegeti faptul ca parintii mei nu au vrut,sau nu au stiut sa pupe dosuri,nici sa fure din avutul public,de aceea ,scoala pe care am urmat-o eu ,nu a avut probabil aceeasi profesori bine pregatiti ca si in cazul dumneavoastra.Inca odata fata de dumneavoastra domnule vasile imi cer scuze,dar legat de acest terorist pe nume arahat,care e de 40 de ani in Romania si nici acum nu poate sa vorbeasca coerent limba romana,imi sustin cele scrise mai sus cu greselile gramaticale de rigoare.Sper pe viitor sa intelegeti sa nu ma judecati atat de aspru!Va multumesc!

  • Scortosul says:

   Nu stiam ca demolarea proprietatilor din avutia poporului sunt mari realizari cu motiv de lauda pentru liberalii romani. E o abordare ideologica inovativa !

   • Radup says:

    De vei vota galben-albastru,vei vota pentru dezastru!voteaza rosu acum,pentru un viitor mai bun!incerc sa rezonez cu domnul sau doamna care face rime pe aici.

    • dihorel - la cererea fanilor says:

     La cerearea fanilor!
     de Mircea Chichirilau (fabrica de minciuni dihoreanul)

     Radule eu te salut,
     Imediat ma execut,
     In versuri acum vorbesc,
     PeNeLeii-i caftesc.

     Mi-a venit acuma greata,
     Cand il vad si dimineata,
     Pe al nostru sef de ziar,
     Cum baga la buzunar.

     Precum Dan zis Nicusor,
     A cerut un banisor,
     De la galbenul partid,
     Si se screme cam acid.

  • Suspin jos tu tufã plângăcios says:

   Ți-a ieșit 38 gr.Minimsus?

 2. cornel says:

  Demolati toate casele din oras! Visul vostru asta e, asta aduce dezvoltare

 3. Gheorghe says:

  Gunoaie demolatoare !!! Ceausescu va asteapata!!!! In curand incepe si demolarea blocurilor vechi, nu va fie teama :))))

 4. oare says:

  Eu zic ca primaria intradevar a facut ceva util pe acel loc si acuma aduce venit la bugetul orasului

  Referitor la articol ne spune cate locuri de parcare au fost create, dar cate erau inainte??!

  Dar oare e chair OK? In zona respectiva la cata populatie este puteau face un nivel sub pamant, la suprafata si deasupra sa fi facut un parc verde. Ar fi dublat numarul locurilor de parcare.

  Noah proiecte de astea utile, nu sa te lauzi ca ai ras niste garaje, ai betonat si ai cu +10 locuri de parcare cand defapt in zona era nevoie e +50.

 5. Weiss Andrei says:

  PNL = PCR Parca am trai in comunism, cu megalomania de exproprieri si demolari de case. Muie ciuma galbena.

  • blm says:

   altii de pe aici ar spune ca ce bine era pe vremea lui ceausescu. se facea, se dregea, nu putem noi varui cat au construit ei. :)) dezbinatilor. sunteti putini da hateri. hateri da putini. vreti betoane si strazi mai largi, totodata vreti betoane si strazi mai inguste si iarba mai multa, nu va convine nimic. defapt nu va pasa voua numa sa comentati si sa faceti gargara. ce va fu*e pe voi ca au expropriat niste case? cu atata sete circulati pe calea aradului acuma ca e moderna! in sufletul vostru abea asteptati si bd nufaru sa fie modern

 6. Gyuri de la Oradea says:

  Domnule Birta eu zic sa demolati un bloc cu 10 etaje de pe Sovata sau de pe alte strazi si faceti o parcare etajata in locul lor .
  Pai nu asa e cel mai corect? Demolati fiecare al treil-ea bloc si facei parcare etajata , asfel toata lumea este multumita si nimeni nu mai plange ca nu are loc de parcare.
  Da-o dracului de lege prin care dreptul de proprietate este garantata prin constitutia Romaniei, gasiti dvs. solutii sa regenereti urban toata Oradea.
  Apropo , primaria este o cladire prea mare , o puteti demola si faceti un bloc cu 10 etaje ca si cel de pe malul crisului ca si asa trebuie sa fie cladirile la acelasi nivel.

 7. Taxi-driver says:

  Chiar așa…. să expropieze și corpul de clădire al primăriei pentru locuri de parcare… eventual cel cu turn… că poate nu le place unora melodia care se aude…

 8. popescu says:

  parcare de domiciliu ok pana intr-un punc . toti cei care vin in vizita in Oradea pur si simplu nu au unde parca intre 7pm-7am

 9. Betonarul says:

  Parcarea de pe langa judecatorie are mereu sute de locuri libere.
  Cu o strada mai incolo bataie mare pentru locuri libere, chiar si pentru cele in zone interzise. Majoritatea n-ar merge 100m pe jos. Pe Eminescu s-ar putea parca inca 100 masini in locu drumului de bicicleta pe care nu circula nimeni. La fel si in alte zone. Cei care decid probabil cumosc orasul doar de pe harta…

 10. Gheorghe says:

  Bine mă Birta , dar pe cei expropriati unde i-ati trimis ; că de lăudat ai invatat si tu sa te lauzi !

  • lel says:

   s-au mutat singuri in teleorman, devenint pro PSD de la exproprieri incoace, si auzind cat de bine e acolo pt ca nu se schimba nimic niciodata.

 11. Regenerãri senine says:

  Ați spus mass-media că în prima,, etapă ” vor fi platouru cu parcãri goale, asfalt și linii cu număr.
  Ați spus masa-media că in,, etapa” următoare veți construi parcare supraetajatã.
  Ce veţi face cu platourile goale,, etapa” când o mai fi pentrtu că poate nu mai este niciuna.

 12. mihai says:

  Demolarea abuziva a garajelor fara acordarea despagubirilor aferente pentru garajele construite cu autorizatie de construire este un abuz grosolan din partea primariei Oradea cu care se lauda acest ins birta, deci pentru el abuzurile comise reprezinta mari realizari, asemenea insi nu au ce cauta la conducerea primariei si nu trebuie votati. Cu siguranta astfel de persoane parvenite vor comite in continuare aceste abuzuri grosolane in cazul in care vor fi alesi.

 13. Sebi says:

  Cand citesti comentariile de pe bihon.ro ai impresia ca in Romania traiesc si se exprima cei Mai nemultumiti oameni de pe pamant si cei mai mitocani.

 14. Suspus says:

  Am făcut ce mi s-a spus și acum s-a spus mai sus.

 15. Zion says:

  Bullshit! Asta ati facut! Cat e procentul la mc de asfalt pe care il primiti la partid? 10%? 20%? Am auzit ca nea Beni a scos 2.000.000 de coco pentru campania PNL. Birta nu fii modest, confirma si tu oamenilor. Aia cu pomii am auzit ca nu dau nimic…..!

 16. Chiar tu says:

  Garaje=depozit majoritate le foloseau pt depozitare si isi parcau masinile pe unde apucau
  Asa e mai bine si mai ordonat.

 17. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Weekend negru în Bihor: Nouă pacienți decedați de la coronavirus, în acest sfârșit de săptămână
  De joi până vineri, numărul persoanelor internate la Spitalul Curteanu a crescut cu opt, față de ziua precedentă. Creșterea figurează doar la secțiile medicale din Curteanu, unde sunt internați suspecți cu simptome de Covid sau / și dar și persoane confirmate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ziua Armatei - momente solemne la statuia Ostașului Român (VIDEO | FOTO)
  Duminică la prânz, pe o vreme în ton cu vremurile, în Parcul 1 Decembrie a avut loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Armatei Române, patronată de prefectul Dumitru Țiplea. 1

  BIHON Sport local

  Prima victorie pe noul Stadion „Francisc Neuman” cu un bihorean în prim-plan. „E ceva special pentru mine”
  Dacă nu e Hora, e Denis Rusu la datorie! Cei doi bihoreni s-au specializat în goluri decisive pentru UTA, șapte din cele 11 puncte agonisite de arădeni fiind obținute cu golurile foștilor juniori ai LPS Bihorul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Restrictii impuse de autoritățile maghiare pentru automarfare pe teritoriul Ungariei
  Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare cu privire la circulația vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, în data de 23.10.2020, care a fost declarată zi de sărbătoare naţională în ţara vecină, în cursul zilei de ieri s-a constatat o creştere a numărului de automarfare care s-a prezentat în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  RECORD DUBLU: 151 de cazuri noi de coronavirus, în Bihor. Aproape 4.000 de cazuri noi, în România și un nou record la ATI
  Potrivit ultimului bilanț oficial, transmis de către autoritățile centrale, județul Bihor a depășit, duminică, un nou record al infectărilor de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore.

  România

  Scene ȘOCANTE în Timiș: Un bărbat întors de la o partidă de vânătoare a împușcat câinele unei vecine
  Scene șocante petrecute sâmbătă, 24 octombrie, în localitatea timișeană Tomnatic. Un bărbat care se întorcea de la o partidă de vânătoare a împușcat cu arma câinele unei vecine. Poliția s-a deplasat la fața locului și a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de uz de armă fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.