bihon.ro Web analytics

Aproape 700 de metri cubi de lemne, confiscate de la două firme din Bihor. Patronii au fost amendați

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Aproape 700 de metri cubi de lemne, confiscate de la două firme din Bihor. Patronii au fost amendați

FOTO: Shutterstock
Reactualizat la:
Două firme din Remetea și Buntești au fost amendate, iar oamenii legii au confiscat valoric aproape 700 metri cubi de lemn rotund, expediat fără documente legale.
Scris de Bihon.ro - Două firme din Remetea și Buntești au fost amendate, iar oamenii legii au confiscat valoric aproape 700 metri cubi de lemn rotund, expediat fără documente legale.

Miercuri, 21 iulie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice și Compartimentul Sisteme de Securitate Private din cadrul Inpectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în județul Bihor, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, pe linia prevenirii și combaterii delictelor din domeniul silvic și al respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

„În cadrul acțiunii au fost legitimate 112 persoane, controlate 68 de autovehicule, 8 societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 39.980 de lei, din care 3 au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 3 la H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 1 la Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 12 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 1 la Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 3 la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, transmite Ioana Lascău, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.

De asemenea, au fost confiscați faptic 2,5 metri cubi de cherestea, transportați fără documente legale, în valoare de 1.800 de lei și, totodată, au fost confiscați valoric 698,26 de metri cubi de lemn rotund, expediați fără documente legale, în valoare totală de 104.790 de lei.

Amenzi de câte 10.000 lei

Astfel, miercuri, 21 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în comuna Remetea, județul Bihor, polițiștii de la delicte silvice împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că reprezentanții societății ar fi expediat, în perioada 1 februarie – 20 iulie, 500 de metri cubi de lemn rotund, de esență molid, fără avize de însoțire a materialului lemnos.

„Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cei 500 de metri cubi de lemn rotund, în valoare de 69.500 de lei, au fost confiscați valoric”, a mai informat Lascău.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în comuna Buntești, județul Bihor, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi expediat, în perioada martie – iulie, 198,26 de metri cubi de lemne de foc, specia cer, fără proveniență legală.

„Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 35.290 de lei, a fost confiscat valoric”, a mai precizat ofițerul de presă Lascău.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ati says:

  Au fost amendati ? :)))) why not ghilotinati ?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CROSSUL “INIMA DE LEU la Oradea promovează activitatea fizică la persoanele de toate vârstele!
  Clubul Lions Oradea organizează Crossul "INIMA DE LEU" in data de 02.10.2021, ora 10.00, in parteneriat cu Clubul Lions 22 Oradea si Leo Black Eagle Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pizzeria Royal Grill organizează Seară Românească!
  Pizzeria Royal Grill, de pe Str George Călinescu nr 3 (în spate la Supermarket Profi de pe Bulevardul Dacia) vă aşteaptă vineri, 1 octombrie, ora 18:00 la Seară Românească! 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O localitate bihoreană, în carantină de noapte: Doar vaccinații pot ieși din casă după ora 20
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit marți, 28 septembrie. 4

  BIHON CAO

  Program citiri de contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  CAO la “EDU FEST”

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNT DE FINALIZARE A PROIECTULUI

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul de legătură Biharia - Paleu în valoare de 5 milioane de euro
  Studiul de Fezabilitate pentru drumul lung de 3,15 kilometri, care va lega Biharia de Paleu, a fost finalizat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a dat drumul la programarea online pentru doza a III-a de vaccin anti-Covid-19
  Platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.