bihon.ro Web analytics

Aquapark-ul Nymphaea se deschide în august

Aquapark-ul Nymphaea se deschide în august

Reactualizat la:
Cu toate deficienţele din Ştrandul Ioşia, viceprimarul Florin Birta are încă încredere în ADP, care îşi va da măsura capacităţii la aquapark.
Scris de Demian - Cu toate deficienţele din Ştrandul Ioşia, viceprimarul Florin Birta are încă încredere în ADP, care îşi va da măsura capacităţii la aquapark.

Prezent miercuri în emisiunea „Direct în subiect”, cu redactorul Călin Corpaş, transmisă LiVE pe Bihon.ro, Florin Birta a anunţat că aquaparkul wellness termal „Nymphaea” va fi deschis în cursul lunii august. Administraţia Domeniului Public (ADP) subordonată Primăriei va avea un răgaz de minimum un an pentru a arăta că ştie administra eficient aquapark-ul. Recentul accident din Ştrandul Ioşia, când Moldovanyi Krisztian şi-a opărit piciorul în apă fiartă, de 85 de grade Celsius, fără ca băiatul să aibă vreo vină, arată, totuşi, că ADP are probleme mari în administrarea Ştrandului Ioşia, după ce în urmă cu cinci ani o fetiţă murea înecată în acelaşi ştrand, din cauza neglijenţei angajaţilor ADP. Noul viceprimar Birta are, însă, în continuare încredere în societatea municipală condusă de Liviu Andrica căria i s-a dat pe mână şi aquaparkul „Nymphaea”.

Se cer investiţii în Ioşia

strand iosia oradea

„100% încercăm pe viitor găsirea unor fonduri pentru reabilitarea Ştrandului Ioşia, nu la nivelul aquaparkului, pentru a evita alte asemene accidente. Sunt lucruri regretabile, dar nu ştiu dacă această păţanie putea a fi evitată sau nu. Dar este clar că trebuie investiţi bani în acel aquapark. Cred că cei din conducerea ADP vor lua măsurile necesare pentru a evita alte accidente pe viitor”, răspunde Birta. Despre aquapark: „Sunt sigur că în cursul lunii august acel aquapark va fi deschis, deoarece ADP depune toate eforturile, inclusiv de autorizare, pentru deschiderea acelui parc. De exemplu, trebuie să ai salvamari angajaţi. Toţi cei care vor lucra acolo trebuie să fie angajaţii ADP. Pentru cursul de salvamar, trebuie să faci cursul de salvamar la Constanţa. Lucrarea a fost gata, se poate vedea acest lucru. Probabil au mai fost unele remedieri, dar vrem ca în momentul în care deschidem, să ne ridicăm la standardele de calitate la care a fost construit acest aquapark şi la standardele pe care le aşteaptă populaţia. Nu vrem să îl deschidem şi apoi să apară probleme”, jusitifică Birta de ce municipalitatea, prin ADP, evită să deschidă aquapark-ul, ratându-se, practic, sezonul estival.

Aquaparkul să se autofinanţeze

Iată cum a răspuns Birta, întrebat care va fi termenul de încercare pentru ADP, după care Primăria va decide dacă lasă aquaparkul pe mâna ADP sau va aduce un administrator privat: „În şase luni nu poţi să îţi dai seama dacă aquaparkul este bine administrat sau nu. Dar probabil că într-un an, un an şi jumătate, după ce treci o iarnă şi o vară, poţi să îţi dai seama dacă este bine administrat.Experienţa noastră cu ADP în ceea ce priveşte pieţele, ştrandurile şi celalalte pe care le are ADP în subordine ne arată că ADP şi-a făcut treaba. ADP este pe profit”, afirmă Birta. Primăria Oradea nu doreşte să subvenţioneze acest aquapark, pe cât posibil. „Nu ştiu dacă se poate amortiza investiţia, dar acel aquapark trebuie să se autofinanţeze, nu în perioada de iarnă, dar din ce intră pe perioada de vară încercăm să se autofinanţeze. Primăria subvenţionează gigacaloria, transportul public, dar acesta fiind un aquapark de recreere, dacă vii, trebuie să plăteşti. De aceea, planul a fost făcut în aşa fel încât încasările să îţi acopere cheltuielile”, precizează viceprimarul lui Ilie Bolojan.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.