bihon.ro Web analytics

ArduGarden – o nouă provocare Meet and Code în cadrul CN „Mihai Eminescu”

De Veronica Bursașiu

ArduGarden – o nouă provocare Meet and Code în cadrul CN „Mihai Eminescu”

Vlad Durdeu | FOTO: Captură video
Echipa de robotică Modus Vivendi, în colaborare cu Asociația de părinți Eminesciana, a organizat în perioada 06.09 – 09.09.2021 evenimentul de programare și tehnologie ArduGarden în cadrul inițiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană.
Scris de Veronica Bursașiu - Echipa de robotică Modus Vivendi, în colaborare cu Asociația de părinți Eminesciana, a organizat în perioada 06.09 – 09.09.2021 evenimentul de programare și tehnologie ArduGarden în cadrul inițiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană.

Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale. ArduGarden s-a adresat elevilor din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din clasele VI – XI și s-a desfășurat online.

Evenimentul este finanțat în cadrul programului „Meet and Code” sprijinit la nivel european de compania de software SAP. „Meet and Code” este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru cel de-al cincilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu inițiativa Comisiei Europene – Europe Code Week. În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup.

ArduGarden s-a desfășurat în acest an școlar, în mediul online pe platforma Google Classroom. Pe parcursul celor patru zile de implementare, participanții, elevi din clasele VI – XI din cadrul CN

„Mihai Eminescu”, au avut oportunitatea de a asista la o serie de webinarii interactive, în care a fost prezentat modul de realizare al unui robot care are rolul de a uda plantele. „Acesta a fost realizat cu ajutorul unui kit Arduino, care a fost programat astfel încât să deservească scopului propus și a fost proiectat cu ajutorul aplicației Onshape, iar anumite părți componente au fost tipărite cu ajutorul imprimantei 3D. Participanții au putut să observe cum pot fi îmbinate diverse tehnologii și cum pot realiza proiecte care să îmbine mai multe discipline”, explică profesor Amelia Stoian care a condus echipa de robotică Modus Vivendi, și care a implementat proiectul în parteneriat cu Asociația de părinți Eminesciana și Daniel Erzse, coordonator al Coderdojo Oradea.

Proiect de impact

Vlad Durdeu, unul dintre membrii echipei Modus Vivendi a declarat în urma desfășurării evenimentului că: ”ArduGarden a fost o provocare atât pentru noi cei care am implementat acest proiect, cât și pentru participanți. Am constatat o curiozitate deosebită a elevilor, îndeosebi în ceea ce privește partea de proiectare a robotului și de programare a acestuia. De asemenea am primit numeroase solicitări din partea elevilor din celelalte școli orădene și nu numai, pentru a le permite și lor accesul la proiectele noastre. Vom lua în considerare în viitor această dorință și vom căuta să ne adresăm unui public țintă mai larg, deoarece scopul nostru este promovarea educației STEM atât în școala noastră, cât mai ales în comunitatea locală.”

Echipa de robotică Modus Vivendi în parteneriat cu Asociația de părinți Eminesciana a participat și anul trecut în programul Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea evenimentelor ”Provocarea Micro:bit de la micro la macro” și ”Trade 3D Knowledge For Education”. În cadrul acestor evenimente elevii participanți au avut ocazia să descopere kiturile de robotică Micro:bit și să implementeze aplicații transdisciplinare cu acestea, dar și să își testeze abilitățile de proiectare și tipărire cu ajutorul unei imprimante 3D în cadrul unui concurs care s-a desfășurat la nivel local. Ambele proiecte au avut un impact puternic asupra comunității elevilor Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, dar și asupra comunității locale. Sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin activități de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani.Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Cum poți păstra permisul de conducere dacă ai condus un autovehicul cu o viteză de peste 50 km/h
  Potrivit art. 121 alin. 1 din R.O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident la Brico Depot: O ușă a căzut peste o fetiță de 4 ani
  O fetiță în vârstă de 4 ani a fost rănită în urma unui incident neobișnuit petrecut în incinta Brico Depot din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiectul electrificarea și modernizarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj-Napoca, aprobat de Guvern
  Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor este de circa 7,55 de miliarde de lei, fără TVA, termenul de execuție fiind anul 2026. 3

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci oferte pentru centura Beiuș
  Cinci companii de construcții au depus oferte pentru execuția lucrărilor de la varianta ocolitoare a municipiului Beiuș. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incident pe strada Seleușului: Un bărbat s-a prăbușit lângă mașină după ce ar fi făcut infarct la volan
  Tragedia s-a produs miercuri după-masa, în jurul orei 15:00, pe strada Seleușului din Oradea. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  URGENȚĂ: Un tânăr de 19 ani din Bihor, aflat în comă, are nevoie urgentă de sânge, în urma unui accident rutier!
  Medve George Adrian, un tânăr din Oradea, a cărui părinți locuiesc în Oșorhei are nevoie urgentă de sânge. Este internat la ATI la Spitalul Județean, în stare de comă. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.