bihon.ro Web analytics

Așteptați la Oradea pentru Autostrada A3

Reprezentanții Ministrului Transporturilor și ai CNAIR sunt așteptați să sosească la Oradea, pentru a semna contractul cu Selina – Trameco.
Scris de farcas - Reprezentanții Ministrului Transporturilor și ai CNAIR sunt așteptați să sosească la Oradea, pentru a semna contractul cu Selina – Trameco.

Săptămâna viitoare, reprezentanții Guvernului sunt așteptați la Oradea pentru a semna măcar unul din cele trei contracte de proiectare și execuție aferente loturilor Autostrăzii A3 Transilvania, din județul Bihor.

Singurul lot unde lucrurile sunt clare este Lotul 3 Borș – Biharia, lung de doar 5,35 kilometri. Selina – Trameco, grupul patronat de Beniamin Rus este câștigătorul licitației, unde a participat în asociere cu slovacii de la Vahoslav SK, Drum Asfalt Paleu și East Water Drillings, din București.

Semnarea contractului întârzie deja de mai bine de o lună și jumătate, de când s-a anunțat oficial câștigătorul. Chit că rezultatul licitației pentru acest tronson nu a fost contestat de vreun concurent.

Loturi cu probleme

Nu același lucru s-a întâmplat și pe Lotul 2 Chiribiș – Biharia (28,55 km), unde Strabag a contestat licitația adjudecată de Selina – Trameco. După ce au pierdut contestația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, austriecii au introdus acțiune în instanță, astfel încât demararea lucrărilor pe acest tronson stă sub semnul întrebării!

Selina – Trameco a participat și la licitația pentru Lotul 1 Chiribiș – Suplac (26,35 km), însă CNAIR nu a dat încă un câștigător pentru această licitație. Chiar dacă, având în vedere faptul că constructorul local Selina – Trameco a câștigat și celelalte două loturi din autostrada bihoreană, ar fi de așteptat ca Bucureștiul să dea lucrarea aceluiași constructor.

Patronul acestei companii, Beniamin Rus și-a anunțat deja nerăbdarea de a începe lucrul la autostradă, subliniind capacitatea grupului său de firme de a duce în spate asemenea lucrări de anvergură, pentru care s-a asociat cu una dintre cele mai mari companii de infrastructură din Slovacia – Vahostav SK – specializată pe structuri suspendate, din beton.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.