bihon.ro Web analytics

Atenție, pescari! De vineri, prohibiție generală la pescuit

De Simona Drimbău

Atenție, pescari! De vineri, prohibiție generală la pescuit

Pescuitul în prohibiție constituie contravenție iar în cazul în care există capturi, fapta poate reprezenta o infracţiune.
Scris de Simona Drimbău - Pescuitul în prohibiție constituie contravenție iar în cazul în care există capturi, fapta poate reprezenta o infracţiune.

Ordinul nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021 este în vigoare de la 19 martie 2021.

Acesta prevede faptul că se instituie prohibiția generală (pescuitul interzis, cu excepția păstrăvului) în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv. Șalăul și bibanul se află în prohibiție anul acesta între 20 martie – 07 iunie.

„Din fericire pentru iubitorii pescuitului la salmonide am reușit să menținem sezonul de pescuit la păstrăv între 1 aprilie și 30 septembrie. Prelungirea sezonului cu o lună și jumătate realizată în premieră anul trecut și menținerea acestuia în 2021 nu sunt întâmplătoare, Asociația Aqua Crisius realizând demersurile necesare pe lângă autoritățile din domeniu în acest sens, întrucât perioada admisă la pescuitul păstrăvului în România era, în mod nejustificat, cea mai scurtă din Europa, fără a ține cont de nevoile de înmulțire ale păstrăvilor”, precizează Andrei Togor, preşedintele Asociației Aqua Crisius.

Noi reglementări

Începând cu anul 2021, zona de pescuit Valea Iadului, administrată de RNP Romsilva, Direcția Silvică Bihor în parteneriat cu APS Aqua Crisius are o nouă zonare, care prevede următoarele regimuri de pescuit:

De la izvoare până la baraj Leșu și de la Pod Pensiune Apuseni Wild – Baraj Munteni se poate pescui cu eliberarea tuturor capturilor (sistem catch&release). Între Baraj Leșu – Pod Pensiune Apuseni Wild și baraj Munteni – confluență cu Crișul Repede pescuitul recreativ-sportiv la păstrăv este permis numai cu reținerea a maximum trei exemplare pe zi, măsurând peste 25 cm lungime individuală.

De asemenea, în Ordinul de prohibiție este prevăzută interzicerea pescuitului la mai puțin de 500 m de la podurile care au cel puțin un picior în albia minoră a cursurilor de apă în perioada 1 noiembrie 2021 – 15 martie 2022. Aceleași măsuri fiind valabile și în zonele de protecție pentru resursele acvatice vii, râul Crișul Repede zona aval golf Sântion 47°04’45.9″N 21°48’39.2″E până la localitatea Tărian, priza de captare canalul Crișurilor Tărian 47°5’17.16″N 21°47’2.01″E și râul Crișul Repede, comuna Sântandrei/localitatea Sântion, 500 m aval 47°4’53.38″N 21°50’16.25″E și amonte 47°4’47.13″N 21°50’49.84″E de priza de apă Stație sortare balastieră Aquaserv Sântion.

Pescuitul în prohibiție constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 600 la 1000 de lei + suspendare permisului de pescuit timp de 90 de zile. În cazul în care există capturi, fapta poate reprezenta o infracţiune (pescuitul reproducătorilor prin orice mijloace, în perioada de prohibiție), caz în care se poate deschide chiar dosar de urmărire penală. JB-S.D.

Apele din Bihor populate cu plătică

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Hunza says:

  Despre prohibitie stim si o respectam ca e lege . Ceea ce nu stim este ca in prohibitie se poate da drumul la deversari din balastiere ? Se pare ca icrele se distrug de apa tulbure rezultata din spalarea agregatelor .mediul a cvatic puternic poluata cu particule fine opreste evolutia ebrionilor si distruge puietul existent . Poate reusiti sa dati o fuga pina la Beius Tarcaița la balastiera . De citeva zile in fiecare dupa masa apa e tulbure Toate prohibitia cu lege cu tot este compromisa de balastiera tovarasului viorel . S-au facut reclamatii la ape la mediu care de cele mai multe ori se lasa cu ” gasit in regula ” . Culmea ca miine e din nou apa murdara si tulbure

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.