bihon.ro Web analytics

Au câştigat procesul cu samsarii din zona Ceyrat

Reactualizat la:
Loturile de teren afectate de dispută, destinate construirii de locuinţe, au fost scoase, din nou, la licitaţie.
Scris de Demian - Loturile de teren afectate de dispută, destinate construirii de locuinţe, au fost scoase, din nou, la licitaţie.

Proiectul edificării de blocuri în strada Ceyrat, în contul unui parteneriat public-privat s-a deblocat, recent, în justiţie. Primăria a finalizat litigiul pe care l-a avut cu o cetăţeancă, în numele căreia s-a solicitat o porţiune de teren de pe amplasamentul vizat de proiectul dezvoltării Cartierului Ceyrat.

„Prin urmare, terenul vizat a fost degrevat de sarcina privind litigiul. Acest lucru dă posibilitatea Primăriei Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, să scoată la licitaţie, în vederea concesionării pentru construirea de locuinţe la preţuri avantajoase, cele două pachete de loturi în suprafaţă totală de 5.750 mp (amprenta la sol a viitoarelor construcţii). Fiecare pachet cuprinde două loturi de teren”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Pentru două din aceste loturi se aşteapă avizul Instituţiei Arhitectului şef, având în vedere apropierea lor de drumul existent şi posibilitatea lărgirii acestuia.

De menţionat că, din cele 11 loturi din cartierul Ceyrat, s-au concesionat deja un număr de 7 loturi. Pe unul dintre loturi, a început deja construirea unui bloc de locuinţe.

Unul dintre obiectivele majore pentru administraţia locală îl reprezintă construirea ansamblului rezidenţial de pe strada Ceyrat. Conform planurilor municipalităţii, cartierul rezidenţial format din locuinţe, spaţii comerciale, parcări, puncte de colectare deşeuri selective, zone verzi publice de cartier şi zone verzi private de cartier, locuri de joacă pentru copii etc. va fi construit de investitori privaţi, în urma unor licitaţii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri. „Ne dorim ca prin aceste investiţii oraşul Oradea să ofere un pachet de locuinţe suplimentare pentru cei care doresc să se mute în Oradea sau să cumpere un apartament nou”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Preţul de pornire (redevenţa) al licitaţiei publice deschise este de 7,00 lei/mp/an. Data limită de depunere a ofertelor este 8 mai 2017, ora 09:00. Şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 13:00, în sala mică a Primăriei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vino să testezi NOUL OPEL CORSA între 17-22 februarie și îl poți câștiga!
  Opel ți-a pregătit cea mai bună ofertă pentru Opel Corsa în Programul Rabla. Cu prețuri de la 9.988 euro cu TVA, noul Opel Corsa te provoacă la test drive cu premii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un depozit de cure naturale
  Dacă sunteți un fan al tratamentelor naturale, veniti   la Viva Nature and Green din  Oradea! Fiind singurul distribuitor român de produse Györgytea și Pote-mix, magazinul și patronul său aferent Levente Kovács recomandă ceaiuri din plante și tablete din ingrediente naturale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol. 2

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.