bihon.ro Web analytics

Au donat două piane pentru copii talentați

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Au donat două piane pentru copii talentați

Copiii au testat clapele pianelor Foto: Cristian Dubovan
Reactualizat la:
Cei trei copii care au beneficiat de aceste instrumente sunt din Oradea și din Diosig. 
Scris de Crina Dobocan - Cei trei copii care au beneficiat de aceste instrumente sunt din Oradea și din Diosig. 

Gest de umanitate pentru trei copii talentați de la Liceul de Arte din Oradea. Profesoara Gabriella Nagy, directorul adjunct al instituției, a reușit să mobilizeze reprezentanții a trei companii să sprijine tot atâția copii talentați. Astfel, la propunerea lui Cristian Dubovan, administratorul Partner Drinks, Sound Creation, prin administratorul Jutas Bakk, și Yamaha Music au donat două piane digitale, de care se vor servi trei copii foarte talentați de la Liceul de Arte din Oradea. Cei trei copii care au beneficiat de aceste instrumente sunt din Oradea și din Diosig.

„Sunt trei copii talentanți care nu și le puteau cumpăra în această perioadă, ca să exerxeze acasă ceea ce învață la școală. Pentru performanța elevilor este nevoie și de studiu individual”, este de părere Gabriella Nagy.

Copiii care învață să cânte la pian devin mai creativi, mai coerenți în gândire și se pot concentra mai ușor când au ceva de rezolvat, fie că este vorba de școală sau altceva, sunt de părere specialiștii în muzică. Dorința de a-i susține pe copiii talentați și de a le da o șansă să ajungă pe marile scene a fost ceea ce l-a determinat pe Cristian Dubovan să se implice.

„Am dorit să dăm ceva copiilor din nordul județului Bihor, unde activăm noi și am reușit să beneficiem de sprijinul Sound Creation și Yamaha Music care au donat două piane pentru trei copii. Într-o discuție cu doamna profesoară Nagy Gabriella, am aflat că există o scânteie divină, un talent în acești copii și ne-am dorit să ne implicăm, să susținem aceste talente”, a spus Cristian Dubovan.

Copiii s-au bucurat de darurile primite și spun că pianul este cel care îi ajută să se dezvolte. De altfel, de îndată ce le-au primit elevii le-au testat clapele și au interpretat primele piese.

„Pianul te ajută oricând – când ești supărat sau când ești bine dispus. Pianul te ajută să te simți bine. Pianul te face mai important și mai creativ”, a spus unul dintre elevii Liceului de Arte din Oradea, care în aceste zile s-a bucurat de un dar extraordinar.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.