bihon.ro Web analytics

Au inaugurat incubatorul de afaceri transfrontaliere

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Zece agenţi economici vor beneficia de facilităţile incubatorului de afaceri, în sensul că vor putea închiria birouri în clădirea a cărei panglică a tăiat-o joi primarul de Săcuieni Beres Csaba şi consilierul judeţean Szabo Odon, omul cu ideea şi sufletul proiectului.
Scris de Veronica Bursaşiu - Zece agenţi economici vor beneficia de facilităţile incubatorului de afaceri, în sensul că vor putea închiria birouri în clădirea a cărei panglică a tăiat-o joi primarul de Săcuieni Beres Csaba şi consilierul judeţean Szabo Odon, omul cu ideea şi sufletul proiectului.

Primii doi agenţi economici au şi primit, în mod simbolic, plăcuţele cu numele firmelor, pentru a le afişa pe uşile birourilor. Sunt două firme care îşi desfăşăară activitatea în domeniul consultanţei pentru proiecte europene , respectiv în domeniul organizării de evenimente.

Generează dezvoltare

Prezent la eveniment Szabo Odon a spus că puţini oameni credeau că această idei se va materializa şi iată că azi s-a întâmplat. „Important este să crezi în proiectul pe care vrei să-l derulezi ”, a spus Szabo Odon. Acesta a sublinita că incubatorul de afaceri va genera dezvoltarea zonei şi a ţinut să precizeze că milioane de euro sunt deja în drum spre zona Săcuieni. Un exemplu concret este cel derulat de Primăria Săcuieni împreună cu Consiliul Judeţean şi Primăria din Diosig , un proiect câştigat în valoare de 4 milioane de euro, care prevede construcţia unei centrale pe biomasă. Creşterea coeziunii economice din zona de frontieră, creşterea competitivităţii IMM-urilor care funcţionează în oraşul Săcueni este obiectivul proiectului realizat de Asociatia Pentru Promovarea Afacerilor în România (APPAR)Fundația pentru Dezvoltarea Intreprinderilor din Județul Hajdú-Bihar şi Consiliul Judeţean Bihor.

Proiectul “Creara unui incubator şi centru de servicii pentru afaceri transfrontaliere” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi România. Acest program îşi propune să apropie actorii economici, persoane şi comunităţi, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.Grupul ţintă al proiectului a fost format din cele 2680 de întreprinderi înregistrate în zona de acţiune dintre care 2234 sunt situate în România şi 446 în Ungaria. Luând în considerare sediul social al fiecărei întreprinderi rezultă că 55% din ele îşi desfăşoară activitatea în mediul urban iar restul de 45% în mediul rural.

Partenerii din proiect i-au propus ca prin acest proiect să crească spiritul antreprenorial în zonă, şi-au propus creşterea nivelului de cooperare transfrontalieră de afaceri şi reducerea ratei de eroziune în cazul IMM-urilor noi înregistrate. Cei care vor opta pentru un birou în cadrul incubatorului de afaceri vor putea închiria spaţiul cu 7 euro/mp. Un birou are între 9mp-16 mp. De asemenea, firmele vor putea închiria depozite la preţul de 3 euro/mp. După inaugurarea incubatorului, participanţii au dezbătut, în cadrul unei conferinţe „Importanţa cooperării comerciale în dezvoltarea unei microregiuni”. 

Fact box:

Beneficiari direcţi ai incubatorului:

– 10 IMM-uri care se vor muta în incubatorul de afaceri

-30 IMM-uri care vor folosi sala de conferinţe

-54 IMM-uri care vor beneficia de consultanţă în afaceri

-16 IMM-uri care vor participa la cursuri de management

– 150 de întreprinderi care vor beneficia de informaţii utile în dezvoltarea afacerii.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.