bihon.ro Web analytics

Au marcat Ziua Naţională a Curăţeniei

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Au marcat Ziua Naţională a Curăţeniei

Acţiunea de ecologizare a fost adaptată vremurilor
Reactualizat la:
Proiectul ,,Let’s Do It, Bihor!” a fost adaptat vremurilor marcate de Pandemia Mondială de Coronavirus.
Scris de Crina Dobocan - Proiectul ,,Let’s Do It, Bihor!” a fost adaptat vremurilor marcate de Pandemia Mondială de Coronavirus.

Pandemia a schimbat regulile de derulare a Zilei de Curăţenie Naţională. Dacă echipa ,,Let’s Do It, România! ” a hotărât că, în această toamnă să nu mai aibă loc evenimentul, din motive de siguranţă, la nivelul judeţului Bihor au fost organizate, la acest sfârşit de săptămână, acţiuni de salubrizare.

Trei asociaţii de tineret şi ,,Let’s Do It, Bihor!” au creat o iniţiativă, numită ,,Bihorul Verde”, prin care mai multe zone din Oradea şi din judeţ au fost curăţate cu sprijinul voluntarilor.

„Deşi suntem o echipă mică, de maximum 200 de voluntari, am ales să ecologizăm câteva zone mai dificile, cum ar fi Băile Felix şi drumul înspre Tinca, unde am identificat noi câteva zone tampon, împreună cu ONG-urile de tineret şi studenţeşti: Aquila, DePlastificat şi ARDT. Am hotărât să ne unim forţel, noi, cei de la Let’s Do It, Bihor! şi să facem o treabă bună aşa cum suntem obişnuiţi în fiecare an. Nu va fi o acţiune de amploare, ci una punctată, în care să ne simţim în siguranţă, fiecare, vizavi de Pandemia Covid 19”, a spus Mihai Pop, coordonatorul Let’s Do It, Bihor! şi manager Partizan Ecoserv, care a susţinut logistic acţiunea.

Voluntarii implicaţi în acţiune au colectat deşeurile din spaţiile verzi şi locurile publice din Oradea, dar şi din judeţ, cu intenţia de a preveni efectele negative ale poluării resurselor de apă, aerului atmosferic și solului cu diverse deșeuri.

Filip Barabaş

„Am ţinut foarte mult ca să punctăm şi anul acesta evenimentul naţional de curăţenie. Doar că, la nivel naţional, activitatea a fost restrânsă masiv din cauza problemelor generate de Covid. Ne bucurăm de iniţiativa tinerilor prezenţi aici, alături de noi, pentru a continua tradiţia de a ecologiza spaţiile verzi, cum se face în fiecare an împreună cu Lets Do It Bihor. În acest an, am creat, împreună cu alte asociaţii de tineret, o iniţiativă numită <Bihorul Verde>. Practic, este un program care va ţine strict de Bihor şi care va colabora în continuare cu Lets Do It, Bihor. În caz de orice, avem un grup al nostru care se poate organiza la nivel judeţean”, a declarat Filip Barabaş, unul din coordonatorii acţiunii.

Cei care vor să contribuie pentru a avea un judeţ mai curat sunt invitaţi să descarce pe telefon aplicaţia ,,TrashOut”, creată de Let’s Do It, Romania!, unde pot semnala zone cu deşeuri aruncate la întâmplare.

,,Ne bucurăm de acest proiect. Publicul ţintă sunt persoane fizice şi ONG-uri. Anul acesta încercăm să nu implicăm foarte mult instituţiile şi şcolile în acţiunea de curăţenie. Participanţii vin pe propria răspundere. Fiecare semnează un formular în care le este adus la cunoştinţă că trebuie să respecte măsurile de distanţare şi purtare a măştii. Pentru acest proiect am folosit o aplicaţie, este o premieră pentru acţiunile de ecologizare din Oradea, prin care am reuşită să mapăm zonele cu deşeuri din Bihor. Şi din aceste zone mapate, care pot fi găsite pe aplicaţia Trashout, disponibilă pe Google play şi Appstore, am selectat câteva zone din Oradea şi din judeţ”, a explicat Ştefan Cosmescu, din echipa de organizare a evenimentului de sâmbătă, 17 octombrie.

Proiectul a fost susţinut de Partizan Ecoserv şi Direcţia Social Comunitară din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor scoate la concurs, cu recrutare din sursă externă, 29 de posturi. Care sunt acestea
  Perioada de recrutare a început epe 29 iunie 2022 și se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.