BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Au învăţat să treacă testul vinului pentru a răzbi în afaceri

Au învăţat să treacă testul vinului pentru a răzbi în afaceri

la 3 February 2010 12:34
3 February 2010 12:34
Bouquet et profit, business and pleasure. Acestea sunt sintagmele care ar putea descrise „licoarea zeilor”, vinul. Oenologul Dorin Popa, un „umil senior al vinului romînesc, şi al celorlalte vinuri” a fost invitatul special al Junior Chamber Internaţional Oradea la primul eveniment de business networking organizat în municipiul nostru.
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - Bouquet et profit, business and pleasure. Acestea sunt sintagmele care ar putea descrise „licoarea zeilor”, vinul. Oenologul Dorin Popa, un „umil senior al vinului romînesc, şi al celorlalte vinuri” a fost invitatul special al Junior Chamber Internaţional Oradea la primul eveniment de business networking organizat în municipiul nostru.

Trimite articolul

X

Business and pleasure

Care e legătura dintre o degustare de vinuri şi afaceri? Una foarte strînsă. Multe dintre marile afaceri au început în jurul unui pahar de vin, după ce partenerii s-au testat şi au trecut testul despre cultura şi civilizaţia vinului. Oenologul a adus în discuţie cazul unui manager al unui holding din Oradea care a picat un astfel de test al vinului în Franţa, „iar acum se află la al şaptea curs de cultura şi civilizaţia vinului împreună cu tot consiliul său de administraţie”. Vinul este considerat un subiect de discuţie neutral, iar un element important este cultura şi civilizaţia vinului, capitol la care poporul român are carenţe, consideră oenologul. „Vinul are o cultură şi o civilizaţie fiindcă e sigur că acolo unde a fost cultură şi civilizaţie a fost şi viţă de vie şi vin, unde a dispărut viţa şi vinul a dispărut şi cultura şi civilizaţia”. Unul dintre testele pe care trebuie să-l treacă orice om de afaceri este cel al asocierii vinului în meniu. De asemenea, omul de afaceri trebuie să cunoască şi moda de consum. „Anul acesta sunt la modă vinurile roze, reductive, proaspete. Au fost la modă, în anii trecuţi vinurile roşii maturate, roşii proaspete”. Vinurile aduse spre degustare tinerilor antreprenori au fost oferite de Cristian Drimba, şi fac parte dintr-o ediţie limitată, a fost primul lot de vinuri realizat cu o tehnologie de excepţie, vinuri din soiuri româneşti. „Fiindcă atunci când ai un oaspete nu îi dai vinuri străine, îi dai vinuri româneşti. Şi acum avem soiuri româneşti vinificate la nivel de supercalitate”, a spus Dorin Popa.

Ritualul degustării

Plăcerea degustării este cu atât mai mare cu cât ştii mai multe despre vinuri.

Orice vin are două aspecte majore: calitatea vinului şi povestea care este ţesută în jurul lui. Fiecare vin are istoria sa, iar performanţa unui degustător se atinge prin experienţa acumulată din degustarea a zeci, sute, poate chiar mii de sticle de vin. Specialiştii recomandă ca degustarea să se facă dimineaţa, fiindcă „atunci simţurile sunt treze” şi pe cât posibil la lumină naturală. Degustarea începe cu prezentarea buteliei. „Întotdeauna degustarea începe cu un vin alb şi sec care deschide apetitul şi stimulează secreţia gastrică”, a spus oenologul.

Paharul de degustare trebuie mirosit înainte de a fi folosit, pentru a evita contaminarea lui cu mirosuri străine (hârtie de şters, detergent) care pot apărea atunci când este spălat. De asemenea, este foarte important să se ţină cont de temperaturile recomandate pentru a degusta un vin, fiindcă un singur grad Celsius poate schimba complet senzaţiile, prin accentuarea percepţiei de zahăr cu 4 grame în plus Temperaturile sunt foarte importante mai ales in cazul vinurilor albe.De aceea Dorin Popa a recomandat ca paharul de vin să fie ţinut întotdeauna de talpă şi nu de cupă pentru a nu modifica temperatura vinului de la cea a corpului. Dopul sticlei de vin se scoate încet , fiindcă „dopul nu trebuie să strice structura vinului”. . Primul lucru, înainte de degusta un vin este mirositul dopului. Vinul se toarnă pe peretele paharului„pentru a nu obosi vinul”. Vinul se bea întâi cu ochii. Se examinează culoarea care trebuie să fie galben-verzui, ceea ce indică că e un vin proaspăt. Vinul face lacrimi în pahar. Cu cât lacrimile persistă mai mult în coroană, cu atât vinul e mai complex.

Veronica Bursasiu

Trimite articolul

X
Taguri:
degusatare ,
Dorin Popa ,
vinuri
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Fost diriginte al unui oficiu poștal din Bihor, condamnat după ce a băgat mâna în banii de pensii
    Un an și 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de 2 ani, și obligația de a munci 60 de zile în folosul comunității.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Felicitările primăriile din județul Bihor cu ocazia sărbătorilor de iarnă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Accident pe Bulevardul Dacia din Oradea: un pieton a fost acroșat de o mașină
    Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de marți, 23 decembrie.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    În prag de sărbători, pompierii au devenit „ajutoarele Moșului” pentru zeci de bihoreni
    În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au desfășurat, pe lângă misiunile operative, și altfel de misiuni de protejare a comunității, fiind alături de zeci de bihoreni, prin daruri, sprijin material și susținere sufletească, în cadrul celor 12 acțiuni caritabile derulate în întreg județul.

    Bihon Decese

    Decese 23 decembrie

    FC Bihor

    17 etape cu FC Bihor Oradea. Bornele drumului de la evitarea retrogradării spre podiumul Ligii a II-a
    În etapele susținute în 2025 în Liga 2, FC Bihor Oradea a adunat 35 de puncte, o medie de 2,05 puncte pe meci, bilanț cu care ocupă un onorant loc 3.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.