bihon.ro Web analytics

Aventura Velo Crater şi-a aliniat câştigătorii

Bihorul nu a avut participanţi la proba profesioniştilor dar orădenii de la Velo Sport au câştigat probe ale amatorilor.
Scris de Carmen Ile - Bihorul nu a avut participanţi la proba profesioniştilor dar orădenii de la Velo Sport au câştigat probe ale amatorilor.

Profesionişti ai Cross-Country Olympic (XCO) şi aspiranţi la acest statut s-au întrecut, în acest sfârşit de săptămână pe traseul amenajat în jurul Dealului Şomleu, din Betfia. Pentru primii, miza au fost punctele acumulate care, în premieră pentru Bihor, contează în participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro, de anul viitor. Pentru ceilalţi a contat, cu siguranţă, să-şi reconfirme valoarea pe un traseu arbitrat şi validat de un expert străin. Velo Sport Oradea, organizator al evenimentului, şi-a trecut în palmares organizarea unui eveniment cu largă participare internaţională.

Elite de peste graniţă

Punctele de calificare puse în joc, în premieră, la această a cincea ediţie a „Cupei Crater XCO Betfia” a adus în Bihor sportivi profesionişti din Ungaria, Slovacia, Ucraina şi Polonia, pe lângă sportivi de top din ţară în această probă de mountain bike olimpic. Străinii au ocupat primele opt locuri, ucrainianul Rysenko Sergeiy s-a aflat pe primul loc. Primul român din clasamentul elitelor, Tudor Oprea, s-a clasat pe locul nouă.

În cursele rezervate amatorilor s-au remarcat sportivii orădeni. Raul Sînza a câştigat la categoria celor mai tineri sportivi, sportivul de la Velo Sport a terminat traseul în 53 de minute. Colegul său de la Velo Sport, Andrei Oros a câştigat la categoria 19-29 de ani. Categoria 30-39 de ani a fost adjudecată de Jidovui Cristian din Timişoara şi cea de 40+ de Francisc Saroşi din Sibiu.

Arbitraj ceh

„Concurenţii au fost foarte mulţumiţi de traseu. Şi arbitrul din Cehia, noi încă nu avem arbitru aici, a apreciat marcajele şi amenajarea. Startul s-a dat din faţa Avenului Betfia, sportivii au pornit apoi în traseu spre stânga şi au parcurs, de mai multe ori, o buclă în jurul dealului, prin pădure. XCO nu e un sport uşor, şi traseul de la Betfia a avut vreo zece zone mai grele, care au pus la încercare tehnica sportivilor, atât pe urcare cât şi pe coborâre”, ne-a spus preşedintele clubului organizator, Dormany Norbert.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.