bihon.ro Web analytics

Balta Meritabio de la Cheresig, o alternativă pe timp de prohibiţie!

Reactualizat la:

Balta Meritabio de la Cheresig, o alternativă pe timp de prohibiţie!

Reactualizat la:

Populată cu o mare varietate de pești, Balta Meritabio este alegerea ideală atât pentru o partidă reușită de pescut, cât și pentru relaxare.

Cu toate că ne aflăm în plină prohibiție pescarii nu trebuie să renunțe la hobby-ul lor. Fie ca sunteți începător sau profesionișt în pescuit, la Balta MeritaBio veți găsi toate condițiile pentru o recreere liniștită și plină de capturi. Crap, crap koi, caras, lin, oblete, plătică, roșioară, știucă, biban, amur, novac, șalău, somn sunt doar câteva dintre speciile care pot fi capturate pe Balta MeritaBio.

Balta de pescuit sportiv MeritaBio, din localitatea Cheresig a fost concepută și amenajată cât mai natural ca o oază de verdeață și liniște în jurul luciului de apă, lin curgătoare în anul 2012 pe locul bălții din localitate care era părăsită și colmatată. În urma săpăturilor și amenajărilor făcute a rezulta balta actuală cu o adâncime de 2,5 m. Drumurile din jurul bălții sunt mărginite de arbuști și arbori, malurile sunt înierbate și toate acestea sunt înconjurate de cultură ecologică. Dezvoltându-se vegetația sa dezvoltat și fauna și se pot întalni animale și păsări de apă. Apa din baltă este curgătoare. Alimentarea este din Canalul Colector iar vărsarea se face în Crișul Repede.

Prohibiţia este pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.

Compartimentare

Balta MeritaBio este compusă din trei zone: prima zonă este zona canalelor (2ha) și este formata dintr-un canal drept și îngust (5m) și un canal mai lat (40m) cu trei insule și mai multe curburi unde speciile de pești dominante sunt știuca, carasul, bibanul și roșioara. A doua zonă este balta principală (3ha) cu două insule și o porțiune cu stuf. Aici sunt amenajate 13 locuri de pescuit cu loc de acces la apă și masă cu acoperiș iar speciile de pești dominante sunt crapul, carasul, amurul, novacul, șalăul, crapul koi, plătica și știuca.

Cea de-a treai zonă este o baltă mică (0,2ha) care este populată cu amur, roșioară și caras. Prima populare cu pești s-a făcut în anul 2013 când s-au introdus crapi de două veri, crapi reproducători, amuri, novac, lin și șalău. În anii următori balta s-a mai populat cu crap de două și trei veri iar în anul 2018 s-a populat cu 1.000kg de crap, 1.000kg de caras în balta mică. În următorii ani balta a fost aprovizionată anual cu 3000-4000 kg de peşte.

Regulament

Tariful perceput pentru fiecare pescar este de 50 de lei. Pe Balta MeritaBio se poate pescui cu trei bețe și se pot reține două kg de pește cumulat din crap între 1 și 2,5 kg,

caras mai mare de 250 g, babușcă, biban, biban soare, somn pitic, roșioară, plătică. Conform regulamentului, se eliberează imediat, crapul mai mic de 1 kg și mai mare de 2,5 kg, carasul mai mic de 250 g, amurul mai mic de 3 kg, lin, știuca, șalău și crap koi. Somnul, bibanul soare și somnul pitic nu se eliberează.

La răpitori se poate pescui numai cu momeli artificiale, taxa fiind la această categorie de 30 lei/pescar.

Parcare, baie, frigider, apă potabilă, lemne de foc, două bărci cu vâsle care se pot folosi în caz de nevoie și personal sau non-stop la dispozița celor care vor să-și „încarce bateriile” la Balta MeritaBio. Intrarea se face prin incinta fabricii de suc de mere MERITABIO, prima stradă din spatele gării. Fir întins!

Mai multe informații şi poze puteți găsi accesând www.baltameritabio.ro, https://www.facebook.com/BALTAMERITABIO/ sau la numărul de telefon 0723 426 491.

Advertorial! CH 11713

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bobby says:

  Mda,e o balta super,dar….din pacate doar 2 Kg. de peste…..In alte locuri la 50 de lei se dau 3 kg….Si nu se face diferenta, 2 Kg de peste indiferent de specie, desi crapul are alt pret fata de caras sau somn.In rest e o balta frumoasa, cu multe capturi,liniste si conditii bune….sa poate achizitiona si suc natural de mere sau amestecat, e foarte bun

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.