bihon.ro Web analytics

Baza sportivă de la CN Avram Iancu, parte a unui complex de recuperare, sport și agrement

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Baza sportivă de la CN Avram Iancu, parte a unui complex de recuperare, sport și agrement

Reactualizat la:
Proiectul este finanțat integral de către Compania Națională de Investiții, având o valoare totală de 2 982 421 lei.
Scris de Veronica Bursașiu - Proiectul este finanțat integral de către Compania Națională de Investiții, având o valoare totală de 2 982 421 lei.

Primarul Șteiului Iulian Balaj anunță că lucrările la noua baza sportivă, de Tip II, de la Colegiul Național ,,Avram Iancu” sunt în plină desfășurare.Iar faptul că primarul vine din lumea sportului și își dorește ca Șteiul să aibă un viitor în domeniu se traduce în faptul că după finalizarea acesteia, Șteiul va dispune de șase baze sportive, trei la școlile din oraș, una în parcul din Cartierul Petrileni, iar alte două destinate exclusiv copiilor. Suprafețele sintetice multisport ale acestora permit practicarea mai multor discipline sportive.

„Noua investiție, alături de bazinul didactic de înot, secția de balneologie, sala de sport și hubb-ul recent construit, vor transforma această zonă într-un complex de recuperare medicală, sport și recreere.Noua bază sportivă va fi compusă din terenul de sport, o clădire pentru vestiare cu funcțiunile necesare, precum și o instalație de nocturnă”, spune primarul Iulian Balaj.

Mărire și decadență

Șteiul are modele în sport și are tradiție. Tenismena Irina Bara e vârful de la lance al sportului din Ștei, dar asemenea Simonei Halep sportiva s-a ridicat și a performat prin forțe proprii. Tradiția voleiului e dusă însă mai departe de juniorii orașului care sunt în topul național an de an.Din păcate însă în paralel cu investițiile de acum, fosta perlă a infrastructurii sportive a Șteiului, sala Lioara, prea puțin valorificată pentru o investiție–fanion din perioada comunismului, e în ruină. Administrația locală nu poate interveni acolo, sala fiind în proprietatea fraților Micula în urma privatizării din 2003. O privatizare făcută cel mai plauzibil în scop imobiliar. Parte a complexului Oțelul, sala Lioara a găzduit vedete de prim-rang precum: tunarul Europei,

Voleibalistul Mircea Tutovan, dar și pe celebrul Ghiță Mureșan, meciuri internaționale de handbal și baschet la care participau și 6000 de oameni.Parchetul sălii din care au răsărit copaci mai groși decât brațul unui om era de cea mai bună calitate, adus din străinătate. Celebrul Cenaclu Flacăra a lui Adrian Păunescu a adunat acolo toată suflarea din zonă în anii 80. La acea vreme baza Oțelul era una dintre cele mai scumpe din ţară construită în regie proprie de o companie de stat.Cifra vehiculată era de 40 de milioane lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi minori au fost surprinși inscripţionând cu graffiti mobilierul urban din Oradea. Au fost amendați și vor trebui să refacă mobilierul distrus
  Cei doi minori au fost amendați fiecare de către polițiștii locali cu o amendă în cuantum de 500 lei. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.