bihon.ro Web analytics

Bază sportivă la CN „Avram Iancu” Ștei

De Veronica Bursasiu

Bază sportivă la CN „Avram Iancu” Ștei

FOTO: Primăria Ștei
Este al șaselea teren de sport construit în ultimii patru ani, la Ștei. Zece noi obiective de investiții vor fi realizate de Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, ca urmare a semnării, de către ministrul Ștefan, a protocoalelor de predare-primire a amplasamentelor.
Scris de Veronica Bursasiu - Este al șaselea teren de sport construit în ultimii patru ani, la Ștei. Zece noi obiective de investiții vor fi realizate de Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, ca urmare a semnării, de către ministrul Ștefan, a protocoalelor de predare-primire a amplasamentelor.

Pe această listă figurează și Proiectul „Construire bază sportivă tip 2”, depus de către Primăria orașului Ștei, la Compania Națională de Investiții.

„A fost aprobat și s-a finalizat protocolul de predare a amplasamentului pentru începerea lucrărilor. Această bază sportivă se va construi în incinta Colegiului Național «Avram Iancu» , aceasta fiindcă copiii nu aveau un teren de sport în aer liber. Investiția se încadrează în complexul sportiv din incinta colegiului, acolo unde se află și bazinul didactic de înot. Și pentru a completa acest tablou, se construiește și un pod peste Crișul Băița, care să permită accesul la acest complex, dar și la Complexul de Balneologie, o altă investiție, care se va realiza tot prin Compania Națională de Investiții. Baza sportivă va avea o suprafață multifuncțională (fotbal, baschet, handbal, tenis, volei), în aer liber, cu dimensiunile de 26×44 metri, o clădire destinată vestiarelor, cu o suprafață de 150 mp, cu toate utilitățile necesare . Acesta va fi al șaselea teren construit în ultimii patru ani în oraș”, explică primarul Șteiului, Iulian Balaj.

În ultimii trei ani, Consiliul Local și Primăria orașului Ștei au finalizat și au pus la dispoziția copiilor și locuitorilor orașului cinci terenuri de sport cu suprafețe multifuncționale, în mai multe zone din oraș. La baza sportivă din cartierul Petrileni, accesul este gratuit pentru toți locuitorii, aceasta fiind situată în parcul central din cartier, reabilitat de curând cu trotuare și mobilat cu material dendrologic și bănci. Parcul mai are locuri de joacă pentru copii, o filigorie și aparate pentru gimnastică în aer liber. Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” deține o bază sportivă modernă, recent finalizată, care dispune de terenuri sintetice multifuncționale pentru minifotbal, tenis, volei, baschet, pistă de alergare și groapă cu nisip pentru sărituri. În incinta bazei sportive există și o tribună pentru aproximativ 120 de spectatori.

Arena cu suprafață multifuncțională din incinta Liceului Tehnologic „Unirea” a fost finalizată la sfârșitul anului 2019 și are o pistă de alergare și terenuri pentru minifotbal și tenis. Terenul din proximitatea parcului ANL, de dimensiuni mici, este destinat copiilor sub 10 ani. De asemenea, terenul de pe strada George Enescu este destinat tot copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Iulian Balaj vine din lumea sportului, activând ca jucător de fotbal la cel mai înalt nivel – Divizia A ( Liga I), dar și ca arbitru sau observator în ligile superioare. Ca urmare, el dovedește că înțelege cât de necesare sunt investițiile în sport. De altfel, Șteiul are o tradiție în acest domeniu, bucurându-se în vremea comunismului de o investiție cu care nu multe orașe se puteau lăuda. Șteiul a beneficiat de o sală de sport, Lioara, aflată acum în proprietate privată, odată cu achiziționarea firmei Hiperyon de către frații Micula. Din păcate, spune primarul, sala nu mai poate fi renovată, structura sa de rezistență fiind profund afectată ca urmare a faptului că a fost abandonată decenii la rând.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.