bihon.ro Web analytics

Beneficiarii fondurilor europene verificaţi de Garda de Mediu

De Simona Drimbău

Beneficiarii fondurilor europene verificaţi de Garda de Mediu

Întreg anul 2020 şi în condiţii de pandemie, Garda de Mediu Bihor a întreprins controale în sprijinul beneficiarilor fondurilor europene acordate prin programul PNDR.
Scris de Simona Drimbău - Întreg anul 2020 şi în condiţii de pandemie, Garda de Mediu Bihor a întreprins controale în sprijinul beneficiarilor fondurilor europene acordate prin programul PNDR.

Astfel, în cursul anului 2020 Garda de Mediu Bihor a verificat un număr de 514 de proiecte/amplasamente fiind întocmite 514 note de constatare, necesare solicitanților / beneficiarilor pentru obținerea finanțării în vederea implementării proiectelor. Beneficiarii proiectelor solicită şi obţin de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor note de constatare care reflectă respectarea prevederilor legislației de mediu pentru proiectele aflate în derulare, conform Protocolului încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) și Garda Națională de Mediu (GNM). Garda Naţională de Mediu – corp specializat de inspecție și control în domeniul protecției mediului, este responsabilă de verificarea modului de conformare cu legislația privind protecția mediului, a proiectelor solicitanților/beneficiarilor de fonduri din PNDR 2014-2020 contribuind astfel la buna gestionare a fondurilor europene.

Cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost cele referitoare la amplasarea platformelor de gunoi de grajd şi a bazinelor colectoare în alte locaţii decât cele menţionate în actul de reglementare emis de APM Bihor. Astfel s-a impus fermierilor să revină la APM Bihor pentru intrarea în legalitate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 09.12.2021 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.