La magazinul Sea Fresh Store Oradea găsiți multe specii de pești și fructe de mare pe gheață, ca și sepia, halibut, eglefin, biban de mare, somon, pește spadă, caracatiță, calmar sau creveți etc. Marfa este întotdeauna proaspătă.
Mai jos aveți detaliat ce nutrienți și beneficii au aceste specii.
SEPIA – Este considerată de către bucătari o delicatesă. Are în compoziție vitamine, minerale și aminoacizi esențiali organismului: vitaminele A, E, D, B6, B12, iod, Omega-3, Omega-6, potasiu, zinc, fosfor etc. Specialiștii susțin că fibrele dietetice care se găsesc în carnea de sepie ajută la eliminarea de metale grele și la purificarea intestinului, ceea ce duce la îmbunătățirea metabolismului și la scăderea colesterolului din sânge. Consumul de sepie mai poate avea asupra organismului și efect antiinflamator, anticancerigen, protejând celulele corpului de efectele negative ale infecției. De asemenea, și cerneala de sepie oferă numeroase beneficii organismului, potrivit nutriționiștilor: poate încetini dezvoltarea de vase sangvine noi, proces legat de apariția cancerului, protejează împotriva radicalilor liberi, întărește sistemul imunitar etc. Totodată, cerneala de sepie conține mult fier, necesar organismului pentru producerea hemoglobinei și a celulelor imune. Cerneala de sepie permite utilizarea unei cantități mai reduse de sare în mâncare.
HALIBUT – Este un pește alb (un grup de alimente cunoscute și ca pești slabi), ceea ce înseamnă că conținutul său de grăsimi este foarte scăzut. De fapt, 100 de grame de halibut contribuie cu 1,9 grăsimi și doar 100 de calorii. Halibutul, pe lângă faptul că are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, este extrem de bogat în proteine cu valoare biologică ridicată, oferind 21,5 grame de proteine de bună calitate. În ceea ce privește conținutul său de vitamine, acesta oferă vitamina E și diferite substanțe nutritive din complexul vitaminelor din grupa B, cum ar fi vitamina B3, B6 și B9 (cunoscut sub numele de acid folic). Contribuie de asemenea la
minerale, deși în număr și cantitate mai mici decât alte pești; Cu această ocazie, putem evidenția doar fosfor și potasiu. Din punct de vedere nutrițional, halibutul este un pește ideal în alimentația copiilor, deoarece este foarte asemănător cu talpa, care devine exact unul dintre peștii ideali mai consumați de cei mici și foarte mult ajutat de mame, datorită cu siguranță aroma ușoară și textura sa.
EGLEFIN – Stochează grăsime în ficat. Acest producător de grăsimi „cod” se topește și se folosește în scopuri medicale. Este bogat în proteine, vitamina B12 și seleniu. Peștele conține piridoxină, sodiu, potasiu, brom, fier, zinc, iod, fluor, vitamine B și A și D. La fel ca majoritatea celorlalți pești, este bogat în aminoacizi esențiali; grăsimile sale conțin acizi grași polinesaturați omega-3 – alfa-linolenic și eicosapentaenoic. Acești acizi sunt indispensabili pentru funcționarea normală a ochilor și a creierului; permit niveluri mai scăzute de colesterol din sânge să facă față proceselor inflamatorii din organism. Carnea de eglefin nu conține proteina insolubilă elastină, care îi asigură o digestie mult mai rapidă și mai ușoară (în comparație cu carnea de animal) în tractul gastrointestinal.
BIBAN de MARE – Conține vitaminele A, B1, B5, B6, , B12, D, PP și minerale, ca potasiu, calciu, magneziu, fosfor, iod, cobalt, crom. 100 g de produs conține o doză zilnică de crom și trei doze zilnice de cobalt. Dar conținutul de iod și fosfor este departe de norma zilnică (40%, respectiv 28%). Carnea de pește conține, de asemenea, taurină, un aminoacid care este responsabil pentru mai multe procese din organism simultan, acestea includ reglarea metabolismului, sinteza proteinelor și menținerea stării normale a vaselor de sânge.
SOMON – Somonul este unul dintre cele mai indicate sortimente de pește, deoarece conține din belșug acizi grași Omega 3, proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute. Conține Omega3, Omega6, vitaminele A, B6, B12, C, D, folați, niacină, tiamină, acid pantotenic, calciu, magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, calorii. E bun pentru inimă, te ajută să slăbești, reduce inflamațiile din corp, te ferește de cancer, previne ADHD la copii, conține multe proteine, sursa excelentă de vitamina D, protejează vederea, previne căderea părului, ameliorează aspectul pielii.
PEȘTE SPADĂ – Datorită conținutului de acizi grași omega-3, seleniu și vitamina D peștele spadă vine la pachet cu câteva beneficii pentru sănătate. Scade factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, poate reduce riscul de apariție a cancerului, e bun pentru sănătatea oaselor.
CARACATIȚĂ – Caracatița este renumită pentru cantitățile mari de acizi grași Omega-3 sănătoși. Aceștia sunt responsabili pentru reducerea șanselor de a dezvolta orice fel de boli, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, îmbunătățește întregul sistem cardiovascular și îmbunătățește funcțiile cognitive. Caracatița conține cantități foarte scăzute de grăsimi saturate. Mai exact, 100 de grame de caracatiță are doar 160 de calorii. Acest lucru înseamnă că poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care și-au propus să piardă în greutate sau pentru cei care vor să-și mențină greutatea. Caracatița este și o sursă importantă de proteine. Poți avea un aport de 30 de grame de proteine în doar 100 de grame de caracatiță. Acest lucru face ca caracatița să fie o alegere bună pentru cei care vor să-și dezvolte masa musculară. Caracatița este o sursă importantă de vitamine: retinol, niacină, tocoferol și piridoxină, precum și de minerale: fier, zinc și potasiu. Previne cancerul, formează hemoglobină, sprijină dezvoltarea corpului, îngrijirea părului, ajută la afecțiuni renale, e bun pentru sănătatea creierului, reduce stresul, ajută la inimă.
CALMAR – Calmarul alături de alte fructe de mare și pește în general este indicat a fi consumat datorită grăsimilor sănătoase Omega 3, atât de sănătoase pentru organism și pentru sistemul nervos. Față de alte fructe de mare calmarul nu conține cantități mari de mercur, fiind cel mai indicat pentru consum. Calmarul conține vitamina B2,B3, B6, B12, vitamina C, care ajută la prevenirea durerilor de cap, a migrenelor, îmbunătățesc digestia, scad riscul bolilor cardiovasculare și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Este o sursă importantă de proteine care mențin sănătatea masei musculare, a unghiilor și a părului. Cantitatea impresionantă de cupru (90% din DZR) ajută la asimilarea fierului în organism și previne anemia. De asemenea este bogat și în alte minerale precum seleniu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu, mangan. Pentru buna dezvoltare a bebelușilor, mineralele din calmar au un rol foarte important, întărind sistemul imunitar, dar ajută și la menținerea sănătății oaselor și a dinților. Tot mineralele reglează tensiunea și previn problemele arteriale, iar antioxidanții ajută organismul să înfrunte cu succes radicalii liberi. Calmarul gătit este îmbogățit cu multe grăsimi nesănătoase și în acest caz este indicat consumul cu moderație, mai ales în cazul persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului.
CREVEȚI – Aproape 100 g de creveti gătiti oferă cam 90 calorii, 1 g grăsime, 290 mg sodiu, 1 g carbohidrați, 15 g proteine. Creveții sunt, în mod natural, săraci în carbohidrați, cu mai puțin de 1 g la fiecare porție de 100 g. Conțin aproximativ 1 g de grăsime pe porție. Majoritatea grăsimilor provin din acizi grași Omega3 și grăsimi polinesaturate benefice. Gătirea creveților în unt sau ulei crește, însă, conținutul total de grăsimi din preparatul final. Aproximativ 90% dintre caloriile din creveți provin din proteine, iar restul provin din grăsimi. Conțin toți aminoacizii esențiali și sunt o modalitate de a crește aportul de proteine. Sunt o sursă de fosfor și vitamina B12. Conțin, de asemenea, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, seleniu și colină. Creveții sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse alimentare de iod, un mineral important. Iodul este necesar pentru funcționarea corectă a tiroidei și pentru sănătatea creierului. Creveții sunt, de asemenea, o sursă semnificativă de astaxantină, pigmentul rosiatic ce le ofera creveților culoarea specifică. Principalul tip de antioxidant din creveți este un carotenoid numit astaxantină. Când consumăm astaxantina, aceasta poate oferi protecție impotriva inflamației, prevenind deteriorarea celulelor. De asemenea, creveții pot proteja efectiv împotriva bolilor de inimă, datorită conținutului de acizi grași Omega-3.
Magazin Sea Fresh Store Oradea
Str B-dul Decebal nr 2 (la intersecție cu B-dul Dacia)
Program: Luni-Vineri: 10:00-20:00; Sâmbătă: 9:00 – 16:00;
Tel: 0748/136-960 Mai multe detalii: https://m.facebook.com/SeaFresh-Store-Oradea-109337328238218/
Sea Fresh Store îți livrează acum la domiciliu peștii și fructele de mare proaspete pentru revelion!
Advertorial! CH: 14572
Citiți principiile noastre de moderare aici!