bihon.ro Web analytics

Bere artizanală pentru toate gusturile la Casa Berarilor Artizani Oradea

Bere artizanală pentru toate gusturile la Casa Berarilor Artizani Oradea

AFLĂ TOTUL DESPRE STILURILE DE BERE
AFLĂ TOTUL DESPRE STILURILE DE BERE

10.000 de ani de când se face bere, mii de fabrici de bere artizanală, zeci de stiluri diferite de bere și peste 900 de gusturi diferite în bere, și totuși majoritatea băutorilor de bere consumă o bere industrială, fără gust și cu ingrediente ne-naturale.

Hai să vorbim măcar despre o parte din stilurile de bere.

· Barley Wine, o bere puternică, închisă la culoare, măltoasă;

· Biere de Garde, o bere corpolentă, ierboasă, seacă, care te duce cu gandul la fermele franțuzești;

· Bitter, o bere specifică puburilor englezești, amăruie, cu carbonatare redusă, alcool 3.5-5% care se servește la 11-14 grade celsius;

· Black IPA, o versiune de IPA cu malț închis la culoare; are mai mult hamei decât un Porter dar mai puțină corpolentă decât un Stout;

· Bock, o bere germană puternică, maltoasă, corpolentă, de culoare închisă, cu ceva mai mult alcool și care se servește de obicei iarna;

· Brown Ale, o bere englezească care este facută din malt maroniu, cu gust de caramel, ciocolata și cafea. Dulceagă și cu puțin alcool;

· Doppelbock, varianta cu mai mult alcool a Bock-ului, închisă la culoare, cu gust bogat și dulceață compensată de amareala hameiului. Alcool, 7-8%;

· Dubbel, o bere belgiană trappista, de culoare închisă, cu gust cameralizat de stafide, prune, cafea și ciocolata; uneori cu gust de coriandru și piper;

· Dunkel, un lager german de culoare închisă, cu gust maltos-painos și alcool între 4.5 și 6%;

· ESB, adica Extra Special Bitter, sora mai evoluată a Bitterului englezesc, de culoare maronie; gustul este echilibrat între malț și amareala hameiului, uneori cu gust fructat;

· Gueuze, o bere lambică belgiană obținută prin amestecarea mai multor generații de bere lambică; gustul sec, acrișor și acidic ca de cidru este dat de drojdiile sălbatice care fermentează mustul de bere;

· Hefeweizen este berea de grau tipică Germaniei, ușurică, șprițată, cu gust de banană; aspectul tulbure o face ca în Romania să fie cel mai adesea denumită bere nefiltrată;

· Helles este o bere de culoare deschisă din Germania, aurie, ușurică, măltoasă, cu gust de pâine, puțin amară;

· Imperial Stout este o bere englezească puternică, de culoare foarte închisă, cu mult alcool (in jur de 9%) și cu gust pregnant de cafea și ciocolată;

· IPA (India Pale Ale) este unul dintre cele mai apreciate stiluri de bere artizanală; la origini este un Pale Ale cu mai mult alcool și mai mult hamei destinat exportului către India din Anglia; în timp IPA a devenit sinonimă cu mișcarea berii craft în America, de unde a pornit valul modern al berii artizanale;este o bere amăruie, cu gust puternic de hamei;

· Kolsch este o bere care se face numai lânga Koln în Germania; este o bere foarte deschisă la culoare, pâinoasă, puțin amară, putin fructată;

· Lager, cea mai comună bere in momentul de față la nivel comercial; este o bere maturată la temperaturi joase cu drojdie de fermentatie joasă; berea blondă tipică fără pretenții;

· Lambic este un stil de bere specific fermentației cu drojdii sălbatice în Belgia; gustul acrișor, funky seamană cu cidrul; se face numai tradțional pe baza drojdiilor impregnate de-a lungul timpului în camerele de fermentare;

· Pale Ale, cea mai comună bere de fermentație înaltă; a aparut ca berea claselor înstărite din Anglia pe la 1700, pentru că la momentul respectiv era mai ușor și mai ieftin să produci bere de culoare închisă; o bere blonda pentru toată lumea; arămie, fructată, ușor de băut;

· Pilsner este un tip de lager care în mod original s-a produs în orașul Pilsen din Cehia; este o versiune îmbunătățită a lagerului prin adaugarea de hamei Saaz și apa “moale” specifică orașului Pilsen;

· Porterul este o bere simplă, de culoare închisă, care a apărut inițial pentru a satisface setea hamalilor din porturile englezești; culoarea maro închis, puțin alcool; gust caramelizat, cafea și ciocolată, ușor de băut;

· Red Ale este o bere roșiatică, aromată, cu gust dulceag, ușor de băut;

· Saison este “berea de fermă” din zona Franței și a Belgiei, care inițial era făcută din grânele rămase de peste an; din această cauză nu este un stil foarte specific, existând variații mari de interpretare; de obicei este răcoritoare, carbonatată, seacă, dar poate fi și spicy;

· Stout este varianta mai “de clasă” a porterului; are mai mult alcool și mai multe sub-variante; gust pregnant de bere neagră;

· Trappist este un stil de bere făcut de călugării trappiști; are destul de mult alcool, poate fi spicy, carbonatată, fructată;

· Tripel este un pale ale cu mai mult alcool care a apărut inițial în zona Olandei. Denumirea vine de la faptul ca se folosește de 3 ori mai mult malț pentru a produce alcoolul; de culoare blondă;

· Weisse este berea tipică germană de grâu, nefiltrată, de culoare albă, tulbure;

Vă invităm la magazinul nostru din centrul comercial Aushopping Oradea să povestim mai multe și să degustăm berile preferate, din cele peste 150 de tipuri de bere artizanală pe care Casa Berarilor Artizani din Oradea le pune la dispoziție!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/casaberarilorartizanioradea sau https://www.facebook.com/casaberarilorartizani

Advertorial! CH: 12469

Opt lucruri ce nu le știați despre berea artizanală!

 

Casa Berarilor Artizani aduce în Oradea peste 50 de producători români de bere artizanală, într-un nou concept de magazin!

Cele peste 150 de tipuri de bere artizanală de la Casa Berarilor Artizani Oradea, acum şi livrate la domiciliu!

Campionatul de Bere Artizanală la Casa Berarilor Artizani Oradea! Câștigă bere pentru un an!

Pachetul Microbistului la Casa Berarilor Artizani Oradea!

ALE vs LAGER, care bere artizanală este preferata ta?

Csiki Sor Vitamin, o bere artizanală ce ameliorează durerile de cap şi stresul, la Casa Berarilor Artizani din Oradea!

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. daddy says:

    Daca o bere costa intre 8 lei si 20 lei degeaba.

  2. dan says:

    dezamagit…am fost astazi si am vrut sa cumpar o bere de visine… nici nu stiau ca exista asa ceva…

  3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

    N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
    O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

    BIHON Sport local

    CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

    România

    Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
    După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

    BIHON CAO

    Citiri Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

    BIHON CAO

    CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
    Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
    Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
    Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.