bihon.ro Web analytics

Primul caz de copil în colectivitate cu Covid e la o școală din Oradea

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Primul caz de copil în colectivitate cu Covid e la o școală din Oradea

Reactualizat la:
Era doar o chestiune de timp până când să apară cazuri de coronavirus și în rândul copiilor.
Scris de Otilia Șandor - Era doar o chestiune de timp până când să apară cazuri de coronavirus și în rândul copiilor.

Surse sigure JB&Bihon transmit că a apărut primul caz de Covid în rândul copiilor. Este vorba despre un copil din clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna”.

Drept urmare, clasa din Oltea Doamna a fost închisă pentru dezinfecție.

Deocamdată, acesta este singurul caz, dar cum există părinți suspecți sau confirmați, la fel și profesori, e de așteptat să apară și în rândul colectivităților de copii.

În același timp, 18 cadre didactice din Bihor ar fi suspecte sau confirmate cu Covid și sunt toate în izolare pentru a nu transmite virusul.

Partea bună este că, potrivit aspectelor sesizate de medici în domeniu, minorii au forme ușoare sau deloc de coronavirus, așa încât cei ce iau această infecție vor trece mai ușor peste ea decât adulții, dacă nu au sistemul imunitar scăzut și afecțiuni delicate.

214 elevi din Bihor, în izolare și 5.000 de copii absenți

28 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Răceala 19 says:

  Să te informezi doar din surse oficiale.
  Dacă te informezi din surse alternative riști să afli adevărul.

  • Vasile says:

   Și cu cât sursa alternativă este mai obscură cu atât mai obscur este și “adevărul”.

   • Răceala 19 says:

    Vasile,

    E fals ce spui tu.
    De pe vremea lui Ceaușescu, apoi după revoluție autoritățile ne-au mințit, și ne mint tot timpul…tot timpul….

    Deci autoritățile sunt obscure, la fel și adevărul…e obscur…

    • Cu intenție says:

     Zãdãrnicirea mascatã trebuie 1- la 1,5 ani.

     • UE says:

      Carta drepturilor fundamentale a UE

      Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare
      (1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.
      (2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate

     • Vasile says:

      Informații da, idei da, căcat nu e voie. Iar ce tot trâmbițezi tu pe aici e căcat, nu e informație.

     • 1- 1,6 = -6 luni exprimare cuie says:

      ,,UE”- ul care scrie mai jos fără reply, uitã că nu trebuie să zãdãrniceşti.

 2. xxxxx says:

  Ei si asta e inceputul acum minim juma de scoala vor avea Covid multumiti parinti ilustrului guvern cu presedintele Werner Klaus Iohanis care fac totul ca sa castige alegerile viitoare inclusiv scarificare catorva mii de elevi si profesori acum ati reusit sa scapati de cateva milioane de voturi asa per general ,mizeri ce sunteti de politicieni criminali ori cum vroiati stare de urgenta imediat dupa alegeri ei acum ati facuto de maro urat de tot

 3. Ex. Johannis , fiţi președinte, nu profesor says:

  La parc cu învățătura introduceţi dictatura.

 4. Betonarul says:

  Sau fals pozitiv. Sau testarea in sine e virusata. Sau Oradea a avut nevoe de o reclama negativa. Sau era devoe de o stire click.

 5. maus ciordalis says:

  CIolanis azi: “inceputul anului scolar – un succes”.
  In curand urmeaza “succesuri” noi.

 6. oarecare says:

  Doar o parere personala. Se cauta senzationalul prin titlu . Putin mai multa obiectivitate nu ar strica…..dar senzationalul primeaza. Nu este primul caz al unui copil (din pacate). Si sa nu uitam ca in fiecare an avem in scoli – comunitate cazuri de:rujeola, rubeola, varicela….. Dar sa punem cazul acesta pe seama inceperii scolii este total gresit. Inainte sa scrieti un titlul sau un mesaj ar trebui sa va ganditi ca in functie de modul in care este scris are un impact social in comunitate. Deontologia….?

 7. UE says:

  Vasile,
  Autoritățile din Suedia :… zero măsuri de purtat măști etc,… au ajuns la zero cazuri de Covid.(verifică pe net)
  Autorități din România :. o grămadă de măsuri, cu purtat mască.. etc,…am ajuns la o grămadă de cazuri de Covid.
  Unde e căcatul?
  Care autorități au dreptate???

 8. Ileana says:

  Ati inceput acum teroarea stirilor cu copii infectati zilnic si nume de scoli de unde acestia invata?! Nu va este rusine sa terorizati oamenii de 6 luni cu stiri alarmiste?! Lasati ne in pace copiii! Jos labele de pe copiii nostri!!!

 9. Gheorghe says:

  …ati uitat sa mentionati ca sunt si copii cu o imunitate precara , cu ei ce va fi daca nu vor trece asa usor peste aceasta ,,raceala banala/ordinara,, !!! Va veti putea uita in ochii parintilor ?

 10. Petru says:

  Sursele ar tb să fie mai precise. De ce nu anunță DSP acest caz?
  Nu avea cum să apară un caz de covid in două zile de la începerea școlii, ci exista deja.
  De ce nu au fost testați copiii cu maxim o săptămână înainte cu teste rapide?
  Ce fel de test s-a aplicat? Cel din sânge e pt anticorpi, arata daca ai avut o infecție cu un virus , la un moment dat, și ai anticorpi. S-a efectuat test PCR??
  De ce se dezinfecteaza clasa doar după apariția unui caz? De ce nu se face zilnic?
  Acest articol a fost scris ca sa mai bulversăm populația sau nu mai avem subiect și ne agățăm de cate unul pe care putem “croșeta” câteva zile?

  • ana says:

   Cazul exista deja, dar nu la copil ci ca la un membru al familie cu o varsta inaintata. Nu stiau ca este vorba de Covid, au facut testarea, au descoperit cazul si apoi s-au testat toti membrii familiei. DSP a luat la cunostinta. Asa s-a aflat ca are copilul Covid, el fiind asimptomatic, nu s-ar fi gandit nimeni. Si asa cu siguranta sunt ff multi elevi infectati, dar nu se manifesta boala la ei. Doar daca se imbolnaveste un adult atunci intra familia la idei si teste. Ati prefera sa nu stiti ca sunt cazuri in scoala? eventual sa nu ne scrie nimic nu-i asa, sa se ascunda totul sub pres si sa moara mii de oameni in continuare!

   • Petru says:

    Doamnă, vorbeam de modul cum e scris articolul.
    Din “surse sigure” poate fi “la coadă la ziare” sau “din piață”. Să dea DSP comunicat, nu să se înșire vorbe, ci să fie scrise fapte/acțiuni. Să comunice directorul școlii.
    Nu e nevoie să vă isterizați și să creșteți stresul oamenilor deja îngrijorați – “să moară mii de oameni în continuare”.
    Și găina lui Cristoiu a născut pui vii.
    Cei in drept să își asume comunicarea datelor.

 11. Unom says:

  Pentru userul @UE :

  referitor la afirmati dv cu Carta drepturilor fundamentale a UE,
  sa sti ca Izvoarele de Drept in Romania sunt :
  “Izvoare de drept
  Izvoarele de drept în România sunt:

  Constituția României;
  legi adoptate de Parlament (legi constituționale, legi organice și legi ordinare);
  decretele Președintelui României;
  acte normative ale Guvernului (ordonanțe, ordonanțe de urgență, hotărâri);
  acte normative emise de administrația publică centrală (ordine ale ministrului, instrucțiuni și regulamente);
  acte normative emise de organele administrației publice locale (Consiliul Județean, Consiliul Local, Consiliul General al Municipiului București;
  legislația UE (regulamente, directive);
  tratate internaționale la care România este parte.
  Tipuri de instrumente legale – descriere
  Cadrul juridic din România include următoarele instrumente juridice:

  Constituția reprezintă legea supremă în România. Aceasta reglementează structura României ca stat național, unitar și indivizibil, raporturile dintre puterea executivă, legislativă și judecătorească, precum și dintre organismele Statului, cetățeni și persoanele juridice.
  legile constituționale emană de la puterea constituantă – adică de la adunarea constituantă care a fost aleasă şi convocată în acest scop.
  legile organice reglementează domeniile de importanță majoră pentru Stat, cum ar fi frontierele țării, cetățenia română, stema țării și sigiliul statului, regimul juridic al proprietății și al moștenirii, organizarea și desfășurarea referendumului; infracțiunile, pedepsele și regimul executării acestora, organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instanțelor judecătorești, a Ministerului Public și a Curții de Conturi, drepturile persoanelor vătămate de o autoritate publică, apărarea țării, organizarea organismelor guvernamentale, partidele politice.
  legile ordinare reglementează toate celelalte domenii care nu sunt acoperite de legea organică. O lege ordinară nu poate amenda sau modifica o normă superioară, cum ar fi o lege organică sau Constituția.
  în cazuri speciale (vacanță parlamentară) anumite domenii, stabilite de Parlament, pot fi reglementate, pe baza delegării legislative, prin ordonanțe ale Guvernului. Ordonanțele se emit în temeiul unei legi speciale de abilitare, în limitele și în condițiile prevăzute de aceasta. În situații de urgență, Guvernul poate emite ordonanțe de urgență în orice domeniu, dacă se consideră necesar.
  hotărârile Guvernului stabilesc modul în care legile vor fi efectiv puse în aplicare sau alte aspecte organizatorice privind implementarea acestora.
  acte normative emise de administrația publică centrală (ordine și instrucțiuni) se emit numai pe baza și în executarea legilor, a hotărârilor și a ordonanțelor Guvernului.
  acte ale autorităților administrative autonome
  acte normative emise de autoritățile administrației publice locale (Consiliul Județean, Consiliul Local, Consiliul General al Municipiului București) reglementează domenii care intră în aria de competență a autorităților administrației publice locale.”

 12. Unom says:

  CONTINUARE LA MESAJUL PRECEDENT:

  așadar, ca si o concluzie : CONSTITUȚIA ROMANIEI e CEA MAI DE SUS “LEGE”

  deci:
  ARTICOLUL 34
  (1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.
  (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice.

  dacă dv. prin “exprimările” dv îmi încălcați drepturile garantate in constituție, pot sa afirm ca “mictionez cu stropi” pe articolul la care faceți referire!!!

 13. Vai vai says:

  Pana sa se deschida scoala nu au fost infectii la copii, foarte interesant ! De parca copii nu sau jucat impreuna in fata blocului sau in parcuri si nu au fost infectii doar de cand a inceput scoala!

 14. MAIA Sonia says:

  Nu e adevarat cea cu adre didactice pentru ca eu sunt de la oltea doamna si cea cu elevul doar e adevarata

 15. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Construcțiile și serviciile, în scădere în perioada următoare
  Managerii estimează o scădere a activității în construcții și servicii pentru perioada noiembrie – ianuarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție la afumători! Incendiu la o gospodărie din Oradea
  Incendiul s-a produs miercuri, în jurul prânzului, la o locuință de pe strada Bihorului din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 30 de kg de tutun pentru fumat confiscate de polițiștii bihoreni
  Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau într-un autoturism aproape 30 de kilograme de tutun de contrabandă. 2

  România

  Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor din spații închise
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele din spații închise. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.