bihon.ro Web analytics

Bihorenii au solicitat peste 100 de milioane de euro

De Simona Drimbău

Bihorenii au solicitat peste 100 de milioane de euro

Judeţul Bihor, din nou fruntaş la depunerea de proiecte la AFIR pe Programul de Tranziţie 2021 – 2022.
Scris de Simona Drimbău - Judeţul Bihor, din nou fruntaş la depunerea de proiecte la AFIR pe Programul de Tranziţie 2021 – 2022.

Valoarea cererilor de finanţare depuse este de peste 105,8 milioane euro, transpuse într-un număr de 1.543 Cereri de Finanţare.

„În perioada de tranziție, 2021 – 2022, România beneficiază de fonduri europene în valoare totală de 3,25 miliarde de euro, din care 1.25 miliarde euro sunt fonduri FEADR aflate în gestiunea AFIR pe care îi vom putea folosi, cum spunem noi, bani noi cu reguli vechi”, ne-a spus Cristian Buzlea, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor.

Depunere

Sesiunile de depunere Cereri de Finanţare au fost deschise de către AFIR încă de la sfârşitul lunii august 2021. Până în prezent s-au depus online la nivel naţional 18.700 de solicitări de finanțare în valoare totală de 1,68 miliarde de euro.

Aşa cum ne-au obişnuit bihorenii au depus numeroase cereri de finanţare în cadrul tuturor submăsurilor deschise. Conform statisticilor OJFIR Bihor pentru submăsura (sM) 4.1 -Investiții în exploatații agricole, au fost alocate 760 milioane de euro. La nivelul judetul Bihor s-au depus 66 cereri de finanțare conforme, în valoare de 35 milioane de euro.
În cadrul submăsurii 4.3a – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole – componenta drumuri agricole care are o alocare de 100,7 milioane euro în Bihor au fost depuse 16 de proiecte din cele 165 la nivel naţional, în valoare de 15.8 milioane de euro.

O submăsură extrem de accesată de bihoreni a fost 6.1 -Instalare tineri fermieri, care are o alocare de 100 milioane euro. Din cele 4.274 de cereri de finanțare conforme depuse la nivel naţional, 334 sunt din judeţul Bihor în valoare totala de 17,76 milioane euro. Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole are o alocare de 50 milioane euro. Pentru investiții prin această submăsură, din fondurile europene au fost depuse la nivel naţional 4.828 de cereri de finanțare conforme, în valoare de 300,7 milioane euro. În judeţul nostru un număr de 180 de potenţiali beneficiari au depus proiecte în valoare totală de 11 milioane de euro.
Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, care are o alocare de 100 milioane euro din fonduri europene, a strâns 1.146 de cereri de finanțare conforme care însumează 203,6 milioane euro. Judetul nostru are depuse un număr de 84 de cereri în valoare de 14,75 milioane de euro.

Un grad ridicat de accesare și un interes crescut din partea beneficiarilor s-a înregistrat în cadrul submăsurii 6.3 -Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici care în perioada de referinţă a avut o alocare de 87 milioane de euro. La nivel naţional au fost depuse 6.408 cereri de finanțare conforme, cu o valoare totală de 96,1 milioane euro din care în Bihor s-au depus un număr de 652 cereri de finanţare în valore de 9,78 milioane de euro.
Bihorenii s-au arătat interesaţi şi de submăsura 17.1 – Prime pentru asigurarea culturilor a animalelor şi a plantelor, submăsură care a avut o alocare de 20 milioane de euro. În cadrul acesteia în judeţul nostru s-au depus un număr de 211 cereri de finanţare în valoare 1,8 milioane de euro.

În perioada aceasta experţii OJFIR Bihor se afla într-un proces amplu de evaluare a cererilor de finanţare depuse. „Perioada estimată de închidere a tuturor fluxurilor de evaluare şi de contractare este până la jumatatea anului 2022”, a punctat Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Unu ' de departe says:

  IRELEVANT! Intrebarea este: cate la 100, din aceste proiecte/cereri, vor fi abrobate?!?

 2. BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.